Wine & Spirits

«Κάτω από τον Βράχο», καλοκαιρινό φεστιβάλ στο Κουκάκι, γεμάτο μπίρες και rock n roll

Αυτή την Κυριακή στη γειτονιά κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pexels-pavel-danilyuk-5858191.jpg
Φωτογραφία: Pavel Danilyuk/ Pexels

«Κάτω από τον Βράχο»: την Κυριακή 29 Μαΐου στο Κουκάκι για ένα μοναδικό φεστιβάλ με μπίρες, μουσική και πολύ κέφι

Το Κουκάκι είναι από εκείνες τις γειτονιές του κέντρου όπου πάντα κάτι συμβαίνει. Δεν μιλάμε μόνο για τα ωραία στέκια του που όλο πληθαίνουν αλλά και για τα ανήσυχα αυτοσχέδια πάρτι που στήνονται και συμβαίνουν επί τόπου. Μία τέτοια περίπτωση είναι και το ημερήσιο φεστιβάλ «Κάτω από τον Βράχο» που θα γίνει αυτή την Κυριακή 29 Μαΐου από τις 16.00 και θα μας φτάσει με παγωμένες μπίρες και ωραία cocktails μέχρι αργά το βράδυ.

Σε αυτό το δροσερό, καλοκαιρινό φεστιβάλ τρία πολύ γνωστά στέκια μπίρας της γειτονιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους, ανοίγουν κάνουλες και μπουκάλια και μας σερβίρουν τις καλύτερες εγχώριες μπίρες και τα κορυφαία label εισαγωγής με φόντο rock, punk, ska και surf μουσικές. Όχι μόνο, όμως!

Το πάρτι «Κάτω από τον Βράχο» ξεκινάει με την πρώτη αθηναϊκή προβολή του ντοκιμαντέρ «Η εποχή της άρνησης του θανάτου» των Χρήστου Δανιηλίδη και Μιχάλη Μαλανδράκη στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος στις 16.00 (η είσοδος είναι €5). Το φιλμ εστιάζει στην αγγλόφωνη ροκ σκηνή της Ελλάδας από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι και το τέλος του ’20, παρουσιάζοντας συνεντεύξεις με κορυφαία γκρουπ της χώρας και αναλύοντας την έκρηξη της εγχώριας stoner σκηνής μέσα από μια ενδιαφέρουσα ιστορικο-κοινωνική ματιά. Μέλη των Nightstalker, Planet of Zeus, 1000mods, Deaf Radia κ.α. εξηγούν γιατί το ροκ στην Ελλάδα αρνείται να πεθάνει…

Στις 18.00 από την αίθουσα του Μικρόκοσμου η βόλτα συνεχίζεται στην οδό Φαλήρου και στο taproom της ανήσυχης Strange Brew για ένα mini bazaar βινυλίων και t-shirts, παρέα με μπάντες όπως οι Steelwitch, Blasteroid, Junkwolvz, DominationInc., Senserase, Allochiria, Aetherian, Their Methlab, Mammock & BUS καθώς και τα μεγαθήρια της Fuzz Ink Records: Last Rizla, Sadhus The Smoking Community, Half Gramme of Soma και πολλές ακόμα επιλογές απ’ το Metal Throne record store.

Strakastrüka
Strakastrüka

Λίγο αργότερα είναι η ώρα να ανηφορίσουμε τρία στενά για να φτάσουμε στην είσοδο της Strakastrüka. Εδώ, στις 19.00 ακριβώς το συγκρότημα The Sexy Christians θα δώσει ένα δωρεάν unplugged live σκορπώντας τις rock n roll νότες του σε όλο τον πεζόδρομο της Δημητρακοπούλου. Μετά τους The Sexy Christians τη σκυτάλη παίρνουν οι Martzi & Rena (Jumberingas, Grey River & the Smoky Mountain), ενώ η ζωντανή μουσική συνεχίζεται στο taproom της Strange Brew με ένα ακουστικό session των freak rockers Mammock στις 20.30.

Και όταν πια το ρολόι δείξει 21.00 είναι η ώρα που όλοι περιμέναμε, η μεγάλη στιγμή της μπίρας! Τόσο στα taprooms Blame the Sun και Strange Brew, όσο και στο bar Strakastrüka θα σερβίρονται ασταμάτητα craft και εμφιαλωμένοι ζύθοι-διαμάντια, όσο οι DJs μας ξεσηκώνουν σε ένα κεφάτο rock’n’roll soundtrack!

Blame The Sun
Blame The Sun

Παράλληλα, όλη την Κυριακή στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα συμβαίνουν διάφορα events… Για παράδειγμα, στο Black Dog Tattoo Collective Studio θα υπάρχουν διαθέσιμα special flash tattoos & piercing σε ειδικές τιμές, ενώ οι ορκισμένοι ζυθόφιλοι μπορούν να επιδείξουν το ταλέντο τους στο άθλημα του… Beer pong στο πάντοτε φιλόξενο γήπεδο της Blame the Sun (στις 18.00).

Μην το σκέφτεσαι, φόρα άνετα παπούτσια, πάρε την παρέα και ετοιμάσου να περάσεις μια μέρα γεμάτη μπίρα και rock’n’roll κάτω από τον βράχο!

INFO

Blame The Sun Athens Taproom, Βεΐκου 60, 2109213523
Strakastrüka, Δημητρακοπούλου 96-98, 2111163126
Strange Brew Taproom & Bottleshop, Φαλήρου 86, 2109232146
Black Dog Tattoo Collective, ΟδυσσέαΑνδρούτσου 36, 2114061286
Κινηματογράφος Μικρόκοσμος, Λεωφόρος Συγγρού 106, 2109230081

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ