Smart Life

Υπάρχει συσκευασία νερού με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα;

Ναι, γι' αυτό η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ επενδύει στη βιωσιμότητα

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταγόνα που μοιάζει με τον πλανήτη γη, ακουμπισμένη σε πόα

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ βελτιώνει διαρκώς τις πρακτικές της και επενδύει στην Πράσινη Οικονομία.

Το να ακολουθείς έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής σημαίνει ότι κάνεις ενεργά βήματα για να βελτιώσεις τον πλανήτη μας. Υπάρχουν βέβαια πολλοί τρόποι για να μεταχειριστείς καλύτερα τη Γη, από το να σβήνεις τα φώτα όταν βγαίνεις από ένα δωμάτιο μέχρι το να μειώσεις τα πλαστικά μιας χρήσης. Πολλοί από τους ανθρώπους που επιλέγουν το εμφιαλωμένο νερό είναι οικολογικά συνειδητοποιημένοι και προβληματίζονται για τους τρόπους συσκευασίας του νερού και την αύξηση της χρήσης νέου πλαστικού. Η ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών είναι άλλωστε μια έξυπνη κίνηση, για τον εαυτό σου και για το περιβάλλον. Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε εταιρείες, όπως η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, που επενδύουν στη βιωσιμότητα μειώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και συμβάλλοντας στην προστασία της φύσης.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, βελτιώνει διαρκώς τις πρακτικές της και επενδύει στην Πράσινη Οικονομία. Ως το Green Case Study της χώρας μας, αναγνωρίζει την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον και φροντίζει να εξελίσσεται με γνώμονα την ποιότητα, την καινοτομία και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Τα «πράσινα» προϊόντα

ΖΑΓΟΡΙ

Η πρωτοβουλία της εταιρείας να κάνει την αρχή και να μειώσει το πλαστικό στις συσκευασίες της κατά 30%, δηλαδή σε ποσοστό 5% μεγαλύτερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (25%) και μάλιστα 5 χρόνια νωρίτερα, αποδεικνύει την ευθύνη που έχει αναλάβει η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ απέναντι στους πολίτες και στο περιβάλλον.

Η σειρά GO GREEN περιλαμβάνει το ΖΑΓΟΡΙ MINI 330ml, το ΖΑΓΟΡΙ ATHLETIC 750ml και το ΖΑΓΟΡΙ 750ml, καθώς επίσης και όλη η σειρά ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι σταδιακά όλοι οι κωδικοί του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, που είναι σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, θα περιέχουν και ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET υψηλής ποιότητας.

Ακόμα και η μεταφορά του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ γίνεται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Η διακίνηση πραγματοποιείται με ιδιόκτητο μεταφορικό στόλο με στόχο την μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα. Το 2020 η εταιρεία εφάρμοσε τεχνολογία χρήσης υβριδικών καυσίμων στο 50% του μεταφορικού της στόλου, μειώνοντας το ανθρακικό αποτύπωμα της δραστηριότητας μεταφοράς κατά περίπου 12%, ενώ η προσέγγιση μείωσης βρίσκεται σε διαδικασία εφαρμογής και για το υπόλοιπο 50%. 

ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ

Πράσινη Λειτουργία

Η υπεύθυνη ηγεσία της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και οι αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας που την διέπουν, συνθέτουν ουσιαστικά την εικόνα της και είναι αναπόσπαστο στοιχείο του DNA της εταιρείας. Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ πιστή στις αξίες της, επέλεξε στρατηγικά το 2020 να συνεργαστεί με τον εναλλακτικό πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος Protergia, για τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις του που θα προέρχεται από 100% Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Αποτέλεσμα των ενεργειών της εταιρείας, αποτελεί η εγγύηση προέλευσης (Πράσινο Πιστοποιητικό) από την Protergia όπου για το 2020 κατέγραψε ότι το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε προήλθε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ενέργειες που έχουν στόχο να τη μετατρέψουν σταδιακά σε μια «πράσινη» επιχείρηση και βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη υπολογισμού συνολικού αποτυπώματος εκπομπών CO2 για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Σκοπός είναι να θεσπιστούν στόχοι που θα τεκμηριώνουν την πολιτική αειφορίας (sustainability) που αποτελεί βασικό άξονα της φιλοσοφίας της. Γιατί το Go Green για την ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ δεν είναι απλά μία ανακυκλωμένη συσκευασία αλλά η φιλοσοφία της που διέπει κάθε στάδιο της λειτουργίας της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ