Smart Life

Bridging Flavors: Το event που ένωσε Κρήτη και Ουκρανία

Ένα δείπνο πολιτισμών στην Χερσόνησο του Ηρακλείου.

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bridging Flavors: Η Κρήτη συνάντησε την Ουκρανία στο Aldemar Royal Mare

Το γεγονός που κατάφερε να ενώσει τις κουλτούρες Κρήτης και Ουκρανίας στο Aldemar Royal Mare, έφερε την υπογράφη του διάσημου Chef Υurii Kovryzhenko.

Το Aldemar Royal Mare αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην χώρα. Ένα από τα στολίδια της Aldemar Resorts, βρίσκεται στην Κρήτη και προσφέρει πολλές μαγευτικές εμπειρίες για όλους τους επισκέπτες. Το καλοκαίρι του 2021 το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Χερσόνησο του Ηρακλείου, έγινε το meeting point για όλους τους λάτρεις της γαστρονομίας.

dsc_7338.jpg

Σε μία συνεργασία ανάμεσα στους Aldemar Resorts, το Sympossio Greek Gourmet Touring και τον διάσημο Chef Yurrii Kovryzhenko, προέκυψε η γαστρονομική βραδιά «Bridging Flavors: When Crete meets Ukraine». Στο εντυπωσιακό εστιατόριο Candia του Aldemar Royal Mare την Κυριακή 4 Ιουλίου και ώρα 8:30 έλαβε χώρα το event που τραβήξε πάνω του πολλά βλέμματα.

dsc_7490.jpg

Το Symposio Greek Gourmet Touring μετράει 12 χρόνια ως πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό, αποτελόντας το μεγαλύτερο όχημα της ελληνικής γαστρονομίας και του ελληνικού τουρισμού. Πλέον ανασυντάσσεται προσδοκώντας να επιστρέψει πιο δυναμικό από ποτέ έπειτα και από την τεράστια παύση που επέβαλε η πανδημία της Covid 19. Στο πλαίσιο αυτό, το Sympossio και ο κος. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, CEO του Ομίλου Aldemar Resorts, καλωσόρισαν στην Κρήτη τον πολλάκις διακεκριμένο Chef Υurii Kovryzhenko, παγκόσμιο πρεσβευτή της ουκρανικής γαστρονομίας και έναν από τους σπουδαιότερους και πιο καινοτόμους Chef της Ουκρανίας, λίγο πριν βραβευτεί και στο 3rd Annual Global Taste Conference of Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy® στην Αθήνα.

dsc_7448.jpg
dsc_7458.jpg

Η κουζίνα του ταλαντούχου Chef Γιώργου Χατζόπουλου άνοιξε τις πόρτες της ώστε να υποδεχτεί τον πασίγνωστο Ουκρανό Chef και εκεί διασταύρωσαν τις γνώσεις με την δημιουργικότητα τους. Το δείπνο είχε τον χαρακτήρα των δύο πολιτισμών και αποτέλεσε ένα γευστικό σταυροδρόμι της ελληνικής και ουκρανικής γαστρονομίας. Τα δημιουργικά πιάτα απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο την ελληνο-ουκρανική φιλία και την βραδιά συνόδευσαν υπέροχα οι εκλεκτές ετικέτες κρασιών σε συνδυασμό με τους ήχους από το πιάνο του Στέφανου Κόκκαλη

menu.jpg
dsc_7552.jpg
dsc_7640.jpg
dsc_7650.jpg

Το γεγονός τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου και σε αυτή παρευρέθηκαν αξιότιμα στελέχη της Πρεσβείας της Ουκρανίας, η σύζυγος του Πρέσβη κα. Alla Polyova, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Χαλκιαδάκης, ο Διευθυντής της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Φουντουλάκης, ο Πρόεδρος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης κ. Βλατάκης, ο CEO του Ομίλου Aldemar Resorts & εμπνευστής του Sympossio, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, δημοσιογράφοι και άλλοι καλεσμένοι.

dsc_7624.jpg

Η βραδιά άφησε το αποτύπωμα της στο φετινό ελληνικό καλοκαίρι με όλους τους παρευρισκόμενους να μαγεύονται από τις γεύσεις και την υπέροχη ατμόσφαιρα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ