Smart Life

waiz: Το challenge που αξίζει να βάλεις στη ζωή σου

Το app που όλοι μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν κι ανεβάζει την καθημερινότητά σου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινητό που απεικονίζει την εφαρμογή waiz

Waiz: Η δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή διαχείρισης οικονομικών που μπορούν να κατεβάσουν όλοι και οι επιλογές που προσφέρει.

Ο χρόνος είναι χρήμα. Υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι μάζευαν χαρτιά σε ντοσιέ με λαστιχάκια στα «αυτάκια» των φακέλων, ξόδευαν ώρες ολόκληρες για να κάνουν υπολογισμούς με μολύβι και σου έλεγαν «αύριο έχω να πάω στην τράπεζα να ενημερώσω το βιβλιάριό μου».

Τo θυμηθήκαμε χθες μιλώντας με τη μάδερ, αφού πήρε τηλέφωνο όχι για να μου πει να προσέχω αλλά για να με ευχαριστήσει που επέμενα (της έφαγα τα αυτιά είναι πιο ακριβής έκφραση) να κατεβάσει το waiz. Της εξηγούσα για μήνες πως με αυτή τη δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή διαχείρισης οικονομικών, μπορεί να μαζέψει τους διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς της, να τους διαχειρίζεται από ένα σημείο, με πολύ πιο ευχάριστο περιβάλλον από τις τραπεζικές και να κάνει τη ζωή της πιο εύκολη. Άκουγα ερωτήσεις, ερωτήσεις, ερωτήσεις. Τι είναι app; Είναι αυτό ασφαλές; Πώς θα ενημερώνεται. Της απαντούσα πως πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο τη ζωή και λιγότερο τα οικονομικά μας.

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε και χρειάζεται να τηρούμε αποστάσεις η τεχνολογία έφερε τους ανθρώπους ακόμα πιο κοντά με ευκολίες που πριν λίγα χρόνια θα θύμιζαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ποιοι θα μπορούσαν να φανταστούν παλιότερα πως μπορείς με μια ειδοποίηση να ενημερώνεσαι πότε μπήκε ο μισθός σου, να λαμβάνεις κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα report για τα συνολικά έσοδα και έξοδά σου, να καταλαβαίνεις επακριβώς τι ξοδεύεις και πού-αφού οι συναλλαγές σου κατηγοριοποιούνται αυτόματα σε αντίστοιχες κατηγορίες;

Κινητό που απεικονίζει την εφαρμογή waiz

Στη δική μου περίπτωση το word of mouth που χρειάστηκε για να με πείσει να κατεβάσω το waiz ήρθε από τη bestie φίλη μου, όταν συναντηθήκαμε μετά από καιρό και μου εξήγησε πως με το waiz μπορεί θέσεις κατώτατο όριο ανά λογαριασμό και να λαμβάνεις ειδοποίηση όταν πλησιάζεις το όριο του μήνα. Tόσο εύκολα σαν να είσαι «διαχειρίστρια» επιλέγοντας στο waiz τα challenges που λειτουργούν σαν «υποβοήθηση» αποταμίευσης.

Η εφαρμογή σου προτείνει ποια challenges να αποδεχτείς με βάση τις κατηγορίες εξόδων που δαπανάς τα περισσότερα χρήματα. Επίσης, σου προτείνει ένα ανώτατο όριο που μπορείς να ξοδέψεις μέσα σε ένα μήνα ώστε να αποταμιεύσεις ένα χρηματικό ποσό από τα έξοδα στη συγκεκριμένη κατηγορία. Παράδειγμα; Δοκίμασε περισσότερο φαγητό στο σπίτι απ’ ό,τι delivery και τσέκαρε αν μπορείς να αποταμιεύσεις 30%. Θα δεις πώς τα πας καθ’ όλη τη διάρκεια του challenge και θα λάβεις ενημέρωση για το αν τα κατάφερες ή δεν τα κατάφερες.

Για να καταφέρω να κάνω την καθημερινότητά μου πιο εύκολη διώχνοντας κάθε αμφιβολία, χρειάστηκε να μιλήσω και με τον λογιστή μας για να της εξηγήσει κι ένας «ειδικός» πως η λειτουργία του waiz ακολουθεί security standards, καθώς βρίσκεται υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Μια εφαρμογή από την Εθνική Τράπεζα (που δεν αφορά αποκλειστικά πελάτες της) δεν θα μπορούσε παρά να είναι ασφαλής. Μιας και τα τραπεζικά δεδομένα ανήκουν στα προσωπικά δεδομένα, προστατεύονται και αυτά από τη σχετική νομοθεσία GDPR. Επιπλέον, οι κωδικοί σύνδεσης είναι μη προσβάσιμοι. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να αισθάνεσαι ασφαλής, μιας και τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικά και των τραπεζικών εφαρμογών.

Στην εποχή που λέγεται μέλλον, είναι περισσότερο από ποτέ στο χέρι μας να αντιληφθούμε πώς μπορούμε να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις για τη ζωή και το «πορτοφόλι» μας, αρκεί να αλλάξουμε πρώτοι εμείς τον τρόπο σκέψης μας. Το waiz με την επιλογή “Budget” λειτουργεί ως σύμβουλος που σε βοηθά να πραγματοποιήσεις κάποια από τα μελλοντικά σου σχέδια. Έχεις πλάνα για μετακόμιση και θέλεις να πάρεις αεροπλάνα για κάποιο ταξίδι, όταν έρθει αυτή η ώρα ξανά επιτέλους; Κοιτάς στο μηνιαίο report ό,τι χρειάζεσαι για έσοδα, έξοδα και αποταμίευση, καταλαβαίνεις τι ξόδεψες τον προηγούμενο μήνα ώστε να υπολογίσεις τι θα ξοδέψεις τον επόμενο.

Σε έναν κόσμο που δεν έχουν όλοι τα ίδια χρήματα, καθεμία και καθένας από εμάς αποταμιεύει με τον δικό του τρόπο. Τo waiz, που είναι διαθέσιμο σε Android και σε iOS συσκευές, δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθούμε το καταναλωτικό μας προφίλ και να έχουμε καλύτερο έλεγχο των οικονομικών μας, προσθέτοντας λύσεις και αφαιρώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στην καθημερινότητα πριν αυτό το friendly app αντικαταστήσει τον old school τρόπο διαχείρισης των χρημάτων μας. Δεν χρειάζεται καν να μπαίνεις στις διαφορετικές εφαρμογές e-banking για να υπολογίσεις το υπόλοιπό σου. Χρειάζεται απλά μια σοφή απόφαση: να αλλάξεις συνήθειες και αντί να δουλεύεις για τα χρήματά σου, να δουλεύουν εκείνα εσένα. Ο χρόνος είναι χρήμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ