Πώς να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε ένα δροσερό café
Η πιο απολαυστική στιγμή της μέρας συμβαίνει στη βεράντα σου…
Μερικές ιδέες για να μεταμορφώσεις απλά και γρήγορα το μπαλκόνι σου
Πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί άραγε, ως κάτοικοι της πιο ηλιόλουστης χώρας στον κόσμο, δεν περνάμε αρκετό χρόνο στα μπαλκόνια μας. Στην απορία συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου. Παρόλο που το μπαλκόνι μου είναι αρκετά μεγάλο, δεν περνάω όσο χρόνο θα ήθελα. Ίσως γιατί κι εγώ -όπως οι περισσότεροι στις πόλεις- το έχω παραμελήσει. Καθώς, όμως, οι μέρες άρχισαν να μεγαλώνουν και η άνοιξη να μοσχοβολάει, μου ήρθε μια καλή ιδέα… Δεν θα τακτοποιούσα απλώς το μπαλκόνι μου, θα το μεταμόρφωνα!
Η ιδέα δεν ήρθε ουρανοκατέβατη, αλλά από τη φίλη μου τη Μαίρη, που μέσα σε λίγες μέρες έφτιαξε μια βεράντα που θα ζήλευαν μερικά από τα πιο γνωστά roof top bars της Αθήνας! Βλέποντας το αποτέλεσμα, εμπνεύστηκα και αποφάσισα να ακολουθήσω κι εγώ το παράδειγμά της, προσθέτοντας τις δικές μου, δροσερές πινελιές…
Άρχισα βάφοντας τα παλιά έπιπλα της βεράντας με χρώματα κιμωλίας, που έδωσαν αμέσως νέα πνοή σε ολόκληρο τον χώρο. Σειρά είχαν τα φυτά! Είναι η εποχή των λουλουδιών, οπότε μια βόλτα σε ένα φυτώριο είναι ικανή να δώσει χρώμα και άρωμα ακόμη και στο πιο αδιάφορο μπαλκόνι. Πήρα τριαντάφυλλα, ιβίσκους, του κόσμου τα μυρωδικά και μια πασχαλιά που όταν ανθίσει θα μοσχοβολήσει ο τόπος. Στη συνέχεια, φρόντισα τις λεπτομέρειες: άπλωσα ένα καλοκαιρινό χαλί, γύρω-γύρω πολύχρωμες μαξιλάρες και κρέμασα στα κάγκελα μια γιρλάντα από φωτάκια. Αυτό ήταν! Σε μόλις μια εβδομάδα το μπαλκόνι μου έμοιαζε με χαριτωμένο café! Έλειπε όμως κάτι τελευταίο… Γιατί τι café θα ήταν το μπαλκόνι μου χωρίς ένα πρώτης τάξεως homemade refreshment;
Η τελευταία, μαγική πινελιά με περίμενε στην κουζίνα. Άνοιξα την πόρτα του ψυγείου και πήρα το κομψό γυάλινο μπουκάλι του ΑΥΡΑ Carbo. Πρόκειται για το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό του γνωστού μας ΑΥΡΑ, που έχω λατρέψει για την ποιότητά του και την ιδανική του ανθράκωση. Το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που το ανακάλυψα, καθώς οι ιδανικές φυσαλίδες χαρίζουν μια άκρως αναζωογονητική αίσθηση! Τις τελευταίες μέρες έχω πειραματιστεί αρκετά μαζί του κι έχω καταλήξει στον ιδανικό τρόπο για να το απολαύσω: κόβω λίγο δυόσμο από τις γλάστρες μου, μαζί και λίγο αγγούρι και σερβίρω το ΑΥΡΑ Carbo παγωμένο σε χαμηλό ποτήρι, έτσι που πραγματικά αισθάνομαι σαν να πίνω ένα δροσιστικό cocktail σε κάποιο bar της πόλης! Ο συνδυασμός με το αγγούρι και τον δυόσμο ενυδατώνει τον οργανισμό ενώ ταυτόχρονα χαρίζει μια αίσθηση φρεσκάδας. Είναι ο προσωπικός μου αγαπημένος, ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός τρόπος να απολαύσεις το ΑΥΡΑ Carbo…
Σύμφωνα με τους expert bartenders, ο συνδυασμός που θα απολαύσεις το ΑΥΡΑ Carbo σου εξαρτάται από τη διάθεσή σου εκείνη τη στιγμή. Αν για παράδειγμα ψάχνεις για φρεσκάδα και αποτοξίνωση, αρκεί να προσθέσεις σε 250ml ΑΥΡΑ Carbo 3 φέτες πράσινο μήλο και 1 φέτα ροζ grapefruit. Αν θες να νιώσεις αναζωογονημένος και ταυτόχρονα ψάχνεις έναν ευχάριστο τρόπο να παίρνεις τις βιταμίνες σου, τότε σε 250ml νερού πρόσθεσε 2 ροδέλες λεμονιού και 1 ροδέλα πορτοκαλιού. Από την άλλη, για πλούσια γεύση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες δεν έχεις παρά να ρίξεις στο ποτήρι σου (πάλι σε ποσότητα 250ml) 2 raspberries, 2 blackberries και ½ bar spoon ρόδι!
Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι το να κάθομαι απλώς στο μπαλκόνι μου πίνοντας ένα refreshment που έφτιαξα εγώ, θα μου έδινε τόση χαρά! Τελικά, όμως, είναι οι μικρές αλλαγές που κάνουν την καθημερινότητα μας λίγο πιο ενδιαφέρουσα…