Smart Life

Γιατί χρειάζεσαι το Huawei AppGallery στη ζωή σου

Πλοήγηση, gaming, e-banking, shopping, παρακολούθηση υγείας, το κατάστημα εφαρμογών της Huawei τα έχει όλα

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιατί χρειάζεσαι το Huawei AppGallery στη ζωή σου

Huawei AppGallery: Το κατάστημα εφαρμογών της Huawei καλύπτει κάθε ανάγκη πλοήγησης, gaming, e-banking, shopping, παρακολούθησης υγείας και ό,τι άλλο διαλέξεις.

Σε έναν απόλυτα ψηφιακό κόσμο όπου τα smartphones κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας, οι εφαρμογές (apps) είναι οι χρήσιμες υπηρεσίες που μάς προσφέρουν λύσεις και διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. Θέλω να γυμναστώ και να παρακολουθώ την πρόοδό μου, θα κατεβάσω το αντίστοιχο app. Θέλω να πραγματοποιώ συναλλαγές εύκολα και γρήγορα οπουδήποτε κι αν βρίσκομαι; Θα κατεβάσω την εφαρμογή της τράπεζας και δε θα χρειαστεί να περιμένω ποτέ ξανά σε ουρά ή να κλείσω ραντεβού. Θέλω να περάσω ευχάριστα την ώρα μου όσο ταξιδεύω ή μετακινούμαι με τα ΜΜΜ; Θα κατεβάσω ένα (ή πέντε ή δέκα) παιχνίδια στο κινητό μου και θα απολαύσω gaming. Κι όλα αυτά θα τα κάνω από το AppGallery της Huawei.

Τι είναι το AppGallery

Με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί ο κόσμος του ίντερνετ, είχα απορήσει πολλές φορές αν υπάρχει ζωή μετά τη Google. Και τελικά βρήκα την απάντησή μου: ναι υπάρχει και λέγεται AppGallery. Η Huawei καινοτόμησε δημιουργώντας ένα διαφορετικό από το Google Play ανοιχτό κατάστημα εφαρμογών που διασφαλίζει το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών, παρέχοντας ταυτόχρονα μεγάλη ποικιλία διεθνών και τοπικών εφαρμογών. Είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 170 χώρες και έχει καταφέρει να αποτελεί την 3η μεγαλύτερη αγορά εφαρμογών στον κόσμο με περισσότερους από 530 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες. Η Huawei φαίνεται πως κέρδισε το στοίχημα να γίνει το AppGallery ένα μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες εφαρμογών παγκοσμίως αφού από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020, καταγράφηκαν συνολικά 384,4 δισεκατομμύρια downloads μέσω του AppGallery -και όλα αυτά μόλις 2 χρόνια μετά το λανσάρισμά του.

«Xτίζουμε το HUAWEI AppGallery για να προσφέρουμε την πρώτη πραγματική εναλλακτική λύση που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Μια ανοιχτή πύλη για πρόσβαση στον κόσμο των εφαρμογών και των υπηρεσιών που προσφέρει ελευθερία, επιλογή και ευελιξία» ήταν το μήνυμα της Huawei προς τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

Προτεραιότητα έχει η ασφάλεια

Το μεγαλύτερο άγχος κάθε χρήστη, όπως εγώ, είναι μην κολλήσει τον υπολογιστή ή το κινητό του με κάποιον ιό όταν κατεβάζει προγράμματα και εφαρμογές. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όλοι πλέον έχουμε χωρέσει τα προσωπικά μας δεδομένα σε μια φορητή συσκευή που κουβαλάμε παντού μαζί μας. Λοιπόν, το σημαντικό είναι ότι το Huawei AppGallery διαθέτει ένα επαγγελματικό σύστημα ασφαλείας τεσσάρων επιπέδων σχεδιασμένο να ανιχνεύει κακόβουλη συμπεριφορά, να διευκολύνει τον έλεγχο απορρήτου και να διασφαλίζει την ασφάλεια των εφαρμογών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οτιδήποτε κατεβάσω θα είναι απόλυτα ασφαλές για χρήση.

Ποιες εφαρμογές προσφέρει

Όλες! Αρχικά, οι συσκευές Huawei διαθέτουν τις Huawei Mobile Services που περιλαμβάνουν όλα τα χρηστικά που θα ήθελε κανείς, όπως χάρτες, μηχανή αναζήτησης, κτλ. Στο AppGallery μπορώ να βρω δημοφιλείς εφαρμογές και games όπως Microsoft Office, TeamViewer, Viber, TikTok, Snapchat, Tinder, Fortnite, Kodi, Asphalt 9, ενώ τα ψηφιακά του ράφια εμπλουτίζονται διαρκώς με νέες. Η Huawei άλλωστε έχει επενδύσει αξιοσημείωτους πόρους προκειμένου οι developers παγκοσμίως να προσαρμόσουν και να ανεβάσουν τις εφαρμογές τους και στη δική της AppGallery.

Ο άσος στο μανίκι: Petal Search

Η πλατφόρμα εφαρμογών AppGallery εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες επιλογές, όμως σίγουρα κάποιοι από εμάς ανυπομονούμε να αποκτήσουμε κάποιες από τις αγαπημένες μας εφαρμογές άμεσα. Εδώ μπαίνει ο μηχανισμός Petal Search! Πρόκειται για ένα εργαλείο αναζήτησης που βοηθά τους χρήστες των Huawei smartphones να βρίσκουν ό,τι χρειάζονται και να ενημερώνουν τις υπάρχουσες εφαρμογές τους, χωρίς να κινδυνεύει η ιδιωτικότητά τους ή να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κακόβουλου λογισμικού.

Παρακολούθηση υγεία, μετακινήσεις, αγορές, παιχνίδια: Όλα εδώ

Οι εφαρμογές που αναζητώ σαν χρήστης πιο συχνά είναι οι πρακτικές, εκείνες που μου προσφέρουν υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά μου, την μετακίνησή μου στην πόλη, τις υποχρεώσεις μου αλλά και εμπλουτίζουν τα ενδιαφέροντά μου με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Ευτυχώς, το AppGallery διαθέτει μια τρομερή ποικιλία εφαρμογών που καλύπτουν όλους αυτούς τους τομείς, δίνοντάς μου πολλές επιλογές για να διαμορφώσω τα ψηφιακά μου εργαλεία.

Μετακινήσεις

Ενθουσιάστηκα όταν το Σεπτέμβριο προστέθηκε στην πλατφόρμα το Moovit, η Νο1 παγκοσμίως εφαρμογή για συγκοινωνίες που με βοηθάει να επιλέξω το ιδανικό δρομολόγιο για οποιαδήποτε μετακίνησή μου με ΜΜΜ σε 3200 πόλεις στον κόσμο. Ακόμα, βρήκα το TomTom Go Navigation και το HERE WeGo που διαθέτουν χάρτες με live ενημέρωση για την κίνηση, ενώ έμαθα ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η εφαρμογή Bolt. Ξέρεις, η ευρωπαϊκή εταιρεία μεταφορών που συμπεριλαμβάνει και ενοικίαση ποδήλατου ή scooter.

Fitness

Η επαφή μου με το fitness έγινε πιο στενή μετά την πρώτη καραντίνα (όπως και πολλών από εσάς φαντάζομαι) οπότε άρχισα να αναζητώ νέες εφαρμογές που να καλύπτουν τις ανάγκες μου. Υπάρχει φυσικά το Huawei Health που συνδέεται με το Huawei wearable μου και μου επιτρέπει να παρακολουθώ την ποιότητα του ύπνου μου, τους παλμούς μου και τις αποστάσεις που διανύω καθημερινά, όμως στο AppGallery βρήκα κι άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές. Μία από αυτές είναι το Sleep Cycle που μπορεί να μου δώσει πιο αναλυτικά δεδομένα για την ποσότητα και την ποιότητα του ύπνου μου, το Home Workouts που περιλαμβάνει προγράμματα άσκησης στο σπίτι χωρίς όργανα και ειδικό εξοπλισμό (κατεβάσέ το και θα με θυμηθείς) αλλά και το Period Tracker που μπορώ να καταγράφω τις ημέρες περιόδου ώστε να μην έχω απρόοπτα. 

Επιπλέον, το Huawei App Gallery κάνει άνοιγμα προς τρίτους κατασκευαστές εφαρμογών, συμπεριλαμβάνοντας στον κατάλογό του για πρώτη φορά μία εφαρμογή για παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης και υγείας, η οποία έχει αναπτυχθεί εκτός Κίνας. Με την ενσωμάτωσή του Fitify στο βραβευμένο HUAWEI WATCH GT 2 PRO, η Huawei δείχνει πρόθυμη να φιλοξενήσει εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών στη διεθνή αγορά των wearables της. 

Αγορές

Όταν μπορώ να κάνω τα πάντα από το smartphone ποιος είναι ο λόγος να κουβαλάω πορτοφόλια και υπερφορτωμένες τσάντες; Το Huawei Wallet με διευκολύνει στις πληρωμές μου, το Huawei City Service μου προσφέρει υπηρεσίες χρησιμοποιώντας το Huawei ID και μέσω του Link Now μπορώ να παρακολουθήσω (ή να προσφέρω) μαθήματα online.

Ελληνικές εφαρμογές και ειδικά προνόμια

Καλά με τις διεθνείς εφαρμογές, με τις δικές μας τις ελληνικές που μας λύνουν καθημερινά τα χέρια, τι γίνεται; Μα φυσικά η Huawei έχει εξασφαλίσει κορυφαίες συνεργασίες εξοπλίζοντας το AppGallery με όλες εκείνες τις εφαρμογές που έχουμε αγαπήσει στην καθημερινότητά μας εδώ στην Ελλάδα. Πρώτο και καλύτερο το efood για να παραγγέλνω ό,τι θέλω ανάμεσα σε 7000 καταστήματα και να το απολαμβάνω στο σπίτι μου, αλλά και η εφαρμογή της Domino's Pizza για λαχταριστές μπουκιές στο λεπτό. Μετά, υπάρχει το ParkAround που μου εξασφαλίζει θέση parking στην καλύτερη τιμή σε όποια περιοχή θέλω, το Taxiplon Passenger για να ασφαλείς μετακινήσεις με ταξί και το e-fresh για παραγγελίες από σουπερμάρκετ. Πραγματοποιώ με ασφάλεια όλες μου τις συναλλαγές και ελέγχω το υπόλοιπό μου από τα mobile apps των τραπεζών Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, ενώ σύντομα θα προστεθεί και η Τράπεζα Πειραιώς. Ακόμα, στο AppGallery βρίσκει κανείς τις εφαρμογές ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Χρυσή Ευκαιρία, Nova Go, ERTFlix και Viva.gr και η λίστα διαρκώς εμπλουτίζεται.

Επιπλέον κίνητρο για να κατεβάσω τις εφαρμογές μου από το AppGallery αποτελούν τα προνόμια που προσφέρει σε συνεργασία με τοπικές εταιρείες και δημοφιλείς εφαρμογές. Επιστροφή χρημάτων, εκπτώσεις, κουπόνια δωρεάν κατανάλωσης και πολλά ακόμα benefits «τρέχουν» κατά καιρούς στο AppGallery. Άλλωστε η φιλοσοφία της Huawei είναι να περνά όλα τα δυνατά οφέλη στον καταναλωτή κι αυτό φαίνεται και μέσα από τις πολλαπλές δυνατότητες διασυνδεσιμότητας που διαθέτουν οι Huawei συσκευές (smartphones, laptops, tablets, smartwatches).

Μπες σήμερα στο AppGallery, εξερεύνησε τις αμέτρητες επιλογές εφαρμογών που προσφέρει, και μείνε συντονισμένος για να μη χάσεις καμία προσφορά!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της Huawei ή τις σελίδες Facebook: HuaweimobileGR και Instagram: huaweimobilegr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ