Smart Life

Αυτοί οι τύποι μπαίνουν στην κουζίνα σου και την κάνουν άνω κάτω

Οι The Eaters και η Άλφα Weiss το έχουν βάλει σκοπό να σε μάθουν να μαγειρεύεις. Η A.V μίλησε μαζί τους

62222-137653.jpg
A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
weiss.jpg

Η Άλφα Weiss, η μπίρα που απογειώνει κάθε φαγητό και αναδεικνύει κάθε συστατικό σε ένα πιάτο, υπόσχεται να σε κάνει ξεφτέρι στην κουζίνα μέσα από τη σειρά «Κάντο Αλλιώς». Τι γίνεται εδώ; Η αγαπημένη μας μπίρα επιστρατεύει τους The Eaters για να καταφέρεις να προσφέρεις μια μοναδική γευστική εμπειρία σε όσους αγαπάς (και για να μην ξαναπεί κανείς τίποτα για τη μαγειρική σου). Μέσα από μια σειρά ξεκαρδιστικών βίντεο θα μάθεις ότι ακόμα και το πιο συνηθισμένο ή απλό πιάτο μπορεί να έχει μία άλλη, άκρως ενδιαφέρουσα πλευρά. Μιλήσαμε με τους ίδιους για να μάθουμε περισσότερα. 

Γεια σας Eaters! Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς (ποιοι είσαστε, ποια είναι η σχέση σας με τη μαγειρική, ποιο είναι το πάθος σας, πώς φτάσαμε μέχρι εδώ κλπ).
Είμαστε ο Κωστής, ο Δημήτρης και ο Άρης Αλβανός, τρία αδέρφια που δεν έχουν ανοίξει ακόμα ταβέρνα, και ο Γιώργος Παπαλεοντίου, ο αδερφός που τόσα χρόνια ψάχναμε και τον βρήκαμε όταν το σύμπαν συνωμότησε. Δεν είμαστε αστεράτοι της Michelin, ούτε ψωνισμένοι γευσιγνώστες. Είμαστε μια φαμίλια που έκανε την αγάπη για το φαγητό ένα ολοκληρωμένο digital food project με αισθητική και πρωτοτυπία. Όπως σε ένα σπίτι, ο καθένας έχει το ρόλο του και όλοι μαζί βγάζουμε τη δημιουργικότητα και το ταλέντο μας σε κάτι που πιστεύουμε και αγαπάμε. Στο site μας, το κανάλι μας στο YouTube, το άλμπουμ μας στο Instagram και το Fb έχουμε την ευκαιρία να μεταδώσουμε και να μοιραστούμε το πάθος μας για το φαγητό με όλους τους φίλους μας που πεινάνε συνεχώς εκεί έξω.    

Αγαπάμε το φαγητό και όλα όσα γίνονται γύρω από αυτό, όπως είναι φυσικά η μαγειρική. Μεγαλώσαμε σε σπίτια που η κουζίνα ήταν ένα πολυσύχναστο μέρος αλλά δεν μείναμε κολλημένοι στο παστίτσιο της μαμάς. Θέλουμε να δοκιμάζουμε συνεχώς νέα πράγματα, πειραματιζόμαστε διαρκώς στον δικό μας καινούργιο χώρο, δίνουμε αβίαστα μια foodporn οπτική σε όλα μας τα πιάτα και τις εξόδους μας. Πάνω και πέρα από όλα μας αρέσει να τρώμε, εξού και το όνομα της φάσης μας.

001.jpg

Τι είναι το Καν’ το αλλιώς; Θα μας μάθετε να μαγειρεύουμε επιτέλους;
Το Κάν’το Αλλιώς παρέα με την Άλφα Weiss είναι μια διέξοδος στο αδιέξοδο, μια λύση στο πρόβλημα, μια αχτίδα φωτός στο σκοτάδι! Είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους φίλους μας που θέλουν να υπερβούν τους συνηθισμένους εαυτούς τους και να εντυπωσιάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, σε οποιαδήποτε περίσταση, με πιάτα που έχουν ένα απροσδόκητο twist και συνοδεύονται με μια μπύρα που αξίζει κάθε σταγόνα της. Από εμάς με πολλή αγάπη.

Τι ρόλο έχει ο καθένας σας στο Καν’ το αλλιώς (εσένα κοιτάμε Κωστή…);
Σε αυτή την εκπαιδευτική σειρά ο καθένας έχει το δικό του ρόλο. Ο Γιώργος, μετά από μερικές γουλιές συλλαμβάνει την ιδέα που κάνει πάταγο και τη δείχνει βήμα βήμα στον καλεσμένο μας. Ο Δημήτρης στυλιζάρει το πιάτο για ένα πιο άρτιο οπτικά αποτέλεσμα. Και ο σομελιέ Άρης παραδίδει δωρεάν μαθήματα σερβιρίσματος αυτής της λευκής, σταρένιας, αφιλτράριστης κυρίας που λέγεται Άλφα Weiss. Α, και ο Κωστής δεν κάνει τίποτα συγκεκριμένο και τα πάντα όλα, ομορφαίνοντας το πλατό και τη ζωή σας.

Πόσο εύκολο είναι να μετατρέψουμε την ίδια συνταγή που έχουμε φτιάξει εκατομμύρια φορές σε κάτι καινούργιο και εντελώς διαφορετικό; Ποιο είναι το tip που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας για να το καταφέρουμε;
Η μαγειρική είναι κάτι που μπορεί να  κάνει ο καθένας αρκεί να έχει όρεξη, έμπνευση, άντε και λίγη βοήθεια από εμάς. Δεν υπάρχουν αυθεντίες ούτε δεδομένα εδώ. Πάντα πιστεύαμε ότι το παν είναι να μπεις στην κουζίνα και να αφιερώσεις ακόμη και λίγο χρόνο από τη μέρα σου για να δημιουργήσεις κάτι πρωτότυπο που θα σε ικανοποιήσει και θα κάνει χαρούμενους τους καλεσμένους σου. Το tip μας λοιπόν είναι: άναψε το μάτι, σκέψου out of the box και διασκέδασε με τη διαδικασία. Το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Τι μαγειρεύετε εσείς όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε κάποιον;
Εξαρτάται από το πρόσωπο και την περίσταση. Πάντως το Κάν’ το Αλλιώς έχει δώσει και σε μας ιδέες για να σώσουμε τη σχέση μας ή για να μαγέψουμε την παρέα. 

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που σας έχει τύχει μέχρι στιγμής στο Καν’ το αλλιώς;
Η μεγαλύτερη μας πρόκληση ήταν ο τυχερός καλεσμένος μας που ήξερε μόνο να κόβει τυριά. Τώρα ξέρει πως να κάνει cheesedogs και οι φίλοι του να πίνουν Weiss στο όνομά του!

Οι φωτογραφίες που τελικά σας στέλνουν οι θεατές έχουν καμιά σχέση με αυτό που προτείνετε;
Ζητάμε από τους καλεσμένους μας να στείλουν φωτογραφίες γιατί πιστεύουμε ότι η χαρά πρέπει να μοιράζεται. Εντάξει δεν είμαστε στο Master Chef για να πούμε «δεν είναι αυτό ακριβώς που δείξαμε», αλλά γενικά οι θεατές τα έχουν πάει καλά. Φαίνεται ότι προσέχουν στο μάθημα! Σημασία έχει πάντως ότι το διασκεδάζουν, μαθαίνουν και μαζί τους περνάμε κι εμείς τέλεια και γελάμε με την ψυχή μας!

004.jpg

Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που σας έχει τύχει στα γυρίσματα του Καν’ το αλλιώς;
Το πιο αστείο, εκ των υστέρων περιστατικό, είναι σίγουρα μια επική ανατροπή ενός πάγκου από τον Άρη μας, που λίγο έλειψε να μας διαλύσει το πλατό. Πράγματα έπεφταν για χρόνια, οι σχέσεις μας δοκιμάστηκαν σκληρά αλλά τώρα είναι κάτι με το οποίο μπορούμε να γελάμε. Υπάρχει σχετικό υλικό για όποιον ενδιαφέρεται.

Και ποιο είναι το πιο «τραγικό» συμβάν που σας έχει συμβεί στην κουζίνα πριν ακόμα μάθετε να μαγειρεύετε;
Κάποιες μικρές εστίες ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς στην κουζίνα μπορώ να θυμηθώ. Συνηθισμένα πράγματα δηλαδή.

Πόσο εύκολα μπορούμε να ταιριάξουμε την Άλφα Weiss με το φαγητό μας;
Η Άλφα Weiss είναι η τέλεια επιλογή μπύρας για να συνοδεύσει το φαγητό μας καθώς είναι μια γεμάτη σταρένια μπύρα που τα φαγητά τη «ζητάνε». Μπορεί να συνοδεύσει εξίσου μια σπαλομπριζόλα αλλά και ένα burger. Η γευστική εμπειρία πραγματικά απογειώνεται με ένα παγωμένο, σωστά σερβιρισμένο ποτήρι ώστε να απολαμβάνουμε όλη την εμπειρία με τη μαγιά. Αυτό το διαπιστώνουμε στην πράξη σε κάθε μας επεισόδιο. Φυσικά την απολαμβάνουμε και σκέτη, περιμένοντας να ολοκληρωθεί το πιάτο...

*Διάβασε περισσότερα για το Καν’ το αλλιώς εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ