Smart Life

7 τρόποι να κάνεις τα ποτά σου καλύτερα

Με τα premium αναψυκτικά Three Cents απογειώνεις cocktail & long drinks ή απολαμβάνεις απλώς τις υπέροχες γεύσεις τους

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7 τρόποι να κάνεις τα ποτά σου καλυτέρα

Ευτυχώς που η κρίση γεννά ιδέες. Γιατί πώς αλλιώς ένας πληροφορικάριος, ένας οικονομολόγος κι ένας απόφοιτος διοίκησης επιχειρήσεων θα ανακάλυπταν όσα τους ενώνουν; Ευτυχώς για όλους εμάς μία ομάδα ετερόκλητων φαινομενικά ανθρώπων μοιράστηκαν την αγάπη και το πάθος τους για τα εξαιρετικά ποτά. Όλοι τους με εμπειρία στα spirits και την bar σκηνή αναζητούσαν πάντα με πολύ μεράκι τον ιδανικό συνδυασμό, τα κορυφαία συστατικά που θα δημιουργούσαν μοναδικά cocktails και αξέχαστα Long Drinks.

7 τρόποι να κάνεις τα ποτά σου καλυτέρα

Παρατηρώντας την αγορά ο Γιώργος Μπάγκος (Theory Bar), ο Δημήτρης Νταφόπουλος (The Clumsies) και ο Γιώργος Τσιρίκος (360°) σε συνεργασία με τον Βασίλη Καλαντζή, της εισαγωγικής εταιρείας Granikal, εντόπισαν την απουσία ενός mixer που θα ισορροπούσε τα διαφορετικά υλικά ενός ποτού, ενώ την ίδια στιγμή θα αναδείκνυε τις γεύσεις, τα αρώματα και την «προσωπικότητά» του. Όλα ξεκίνησαν όταν ο έμπειρος bartender Γιώργος Μπάγκος είχε την ιδέα που αποδείχτηκε η αρχή για τη δημιουργία του πολύ πετυχημένου brand Three Cents, μιας σειράς από χειροποίητα αναψυκτικά με εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Ο Γιώργος Μπάγκος μιλάει για τη Three Cents

Η φιλοσοφία των Three Cents  βασίζεται στη λογική του «πώς θα το έκανε ένας bartender». Δημιούργησαν premium προϊόντα, ακολουθώντας τις τάσεις στο αναψυκτικό και τα mixers, αλλά και αξιοποιώντα τη βαθιά τους γνώση για το αντικείμενο. Γνωρίζοντας τη βιομηχανική διαδικασία παραγωγής από μέσα, αφού στο ξεκίνημά τους οι 4 συνεργάτες έκαναν μόνοι τους την εμφιάλωση των αναψυκτικών τους και την προσθήκη ανθρακικού, άλλαξαν τελικά τον τρόπο που παρασκευάζονταν παραδοσιακά τα αναψυκτικά μέχρι σήμερα. Μετά από πολλές δοκιμές και ακόμα περισσότερες φυσαλίδες, είχαν επιτέλους την ιδανική σύσταση. 

7

Η υψηλή περιεκτικότητα των Three Cents σε ανθρακικό, μπορεί να ισορροπίσει ένα αλκοολούχο ποτό με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας ζωντάνια μέχρι την τελευταία σταγόνα, ενώ είναι εξαιρετικά απολαυστικά και σκέτα. 

Πώς απογειώνεται ένα ποτό;

Κανείς δεν περιμένει ότι ένα προϊόν με βάση το φυσικό μεταλλικό νερό Ροδοδάφνης και ιδίως χωρίς συντηρητικά, φτάνει στο bar από ένα οικογενειακό εμφιαλωτήριο στο Αίγιο και απογειώνει ένα cocktail.

Κι όμως, τα Three Cents είναι χειροποίητα, μικρής παραγωγής, δεν περιέχουν συντηρητικά και τεχνικές χρωστικές ή τεχνητά αρώματα και παράγονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, από το περιεχόμενο και τις πρώτες ύλες  μέχρι τη φιάλη και το πώμα. Μοναδική εξαίρεση η  κινίνη και το τζίντζερ που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Όλες οι γεύσεις συνοδεύουν ιδανικά τα ποτά, χάρη στα διακριτικά φυσικά αρωματικά βότανα, εσπεριδοειδή και μπαχαρικά, που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του ποτού ισορροπώντας το και χωρίς να το επισκιάζουν. Φτιαγμένα από bartenders προορίζονται να δημιουργήσουν το τέλειο gin & tonic, το απόλυτο long drink, το μοναδικό  cocktail που θα ξεχωρίσει.

7 τρόποι να κάνεις τα ποτά σου καλυτέρα
Γιάννης Αμπατζιδιάδης

Δοκιμάζοντας για πρώτη φορά την Pink Grapefruit Soda, βιώνεις την έκρηξη. Χωρίς χυμό που να αλλοιώνει τη σύσταση του ανθρακικού και χρησιμοποιώντας αντί αυτής τη φλούδα του φρούτου, το γευστικό αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ενδιαφέρον. Απλώς δεν γίνεται να μη γίνει η αγαπημένη σου. Ανοίγεις το μπουκάλι, ακούς τον απολαυστικό ήχο του ανθρακικού που αναδύεται και σερβίρεις. Σε ένα ψηλό ποτήρι γεύεσαι την αψάδα και την υπέροχη γεύση, γιατί δεν είναι αυτό που έχεις συνηθίσει. Δεν μοιάζει με τίποτα που έχεις γευτεί στο παρελθόν και το απογειώνεις όταν το ζητήσεις σε cocktail από τον αγαπημένο σου bartender ή αν απλώς αναζητήσεις τα σωστά υλικά στα ράφια της κουζίνας σου. Προσωπικά το αγαπώ γιατί είναι ροζ και γιατί χάρη σε αυτό απολαμβάνω το απόλυτο εθνικό ποτό του Μεξικού, την εμβληματική Paloma με τη λευκή τεκίλα.  

Οι bartenders εδώ και 3 χρόνια υποκλίνονται στα αναψυκτικά που αναδεικνύουν τις δημιουργίες τους και στο γραφείο τσακωνόμαστε ήδη για το καλύτερο Three Cents cocktail.

7 τρόποι να κάνεις τα ποτά σου καλυτέρα

Οι γνώστες ξέρουν ότι για το καλύτερο gin & tonic θα ζητήσουν το Three Cents Τοnic Water ή το Aegean Tonic, οι bartenders υποκλίνονται στην Two Cents Plain Soda που μαζί της κάνουν θαύματα, ενώ οι «ψαγμένοι» λατρεύουν τη Gentlemen’s Soda με περγαμόντο και μανταρίνι που δινει άλλη διασταση σε βερμούτ, ουίσκυ και κονιάκ. Με 5 γεύσεις φρούτων, βοτάνων και μπαχαρικών και 2 απλές γεύσεις σόδα, υπάρχουν 7 τρόποι να απογειώσεις το ποτό σου και κανείς δεν έχει παράπονο.

Mε παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες διεθνώς και διαρκώς αναδυόμενες νέες ιδέες, αυτή η επιτυχία επιβραβεύεται μόνο με μία μεγάλη γιορτή. Για μία εβδομάδα λοιπόν, σε εορταστικό κλίμα μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων η Three Cents Bubble Week (18-24/12) ανανεώνει τις προτάσεις επιλεγμένων bar σε όλη την Αθήνα, που θα προσφέρουν ειδικά σχεδιασμένα, Perfect Served cocktails. Το μόνο που μένει είναι να βρείτε το δικό σας αγαπημένο Three Cents cocktail και να τους ευχηθούμε Happy Bubbly Birthday. 

Τα σημεία που θα απολαύσουμε τα Three Cents Cocktails 18-24/12 βρίσκονται εδώ.


Περισσότερα στο www.threecents.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ