Market

«Αγκαλιάστε τη σοφία της φύσης» με το Nature Coaching

H διεθνώς αναγνωρισμένη ιδρύτρια του Nature Coaching Academy, Diana Tedoldi, συντονίζει το πρώτο σεμινάριο εμβάθυνσης σε βαθιά φύση

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Diana Tedoldi , Nature Coaching Academy
Diana Tedoldi, MSc, Professional Certified Coach μέλος του International Coach Federation (PCC-ICF), ιδρύτρια του Nature Coaching Academy.

Nature Coaching: Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αξιοποιεί θεραπευτικά τη φυσική ομορφιά του Πηλίου.

Αυτό το φθινόπωρο, για πρώτη φορά στη χώρα, η εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Nature Coaching Academy και του Pelion Retreat Centre & Pelion Homes θα μεταμορφώσει τον τρόπο που σκεφτόσαστε. Για ένα πενθήμερο, από τις 5 έως τις 10 Οκτωβρίου 2021, η διεθνώς αναγνωρισμένη μέσω του International Coaching Federation (ICF) και ιδρύτρια του Nature Coaching Academy, η Ιταλίδα Diana Tedoldi, συντονίζει το πρώτο σεμινάριο εμβάθυνσης σε βαθιά φύση.

Με αφορμή το 1o Forest Bathing & Nature Coaching retreat, η διακεκριμένη διεθνώς coach επισκέπτεται το μαγικό Πήλιο και σας εισάγει σε μία εκπληκτική εκπαιδευτική περιπέτεια, το Nature immersion. Σας καλεί να συμμετάσχετε και να βιώσετε την εσωτερική αφύπνιση για την προσωπική σας ανάπτυξη μέσα από τη σύνδεσή σας με τη φύση.

Η δράση αυτή απευθύνεται στο κοινό του coaching και της φυσιολατρίας και μίας ολιστικής προσέγγισης ζωής. Σε ειδικά μελετημένους υπαίθριους χώρους θα διοργανώνονται ασκήσεις ατομικές και ομαδικές, καθοδηγούμενα Δασικά Λουτρά (Shinrin-Yoku), περίπατοι, ασκήσεις συγκέντρωσης & μαθήματα Nature Coaching υπό την καθοδήγηση της κορυφαίας επαγγελματία του κλάδου Diana Tedoldi.

Εμβάθυνση σε βαθιά φύση - Forest Bathing & Nature Coaching programme.
 Το Πήλιο βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και αποτελεί έναν πραγματικά θρυλικό προορισμό, ο οποίος και βρίσκεται τακτικά στο επίκεντρο της προσοχής διεθνών εφημερίδων όπως: Telegraph, National Geographic και Guardian. Mια ορεινή χερσόνησος της Θεσσαλίας με ποικιλόμορφο φυσικό τοπίο, πλούσια βλάστηση, παρθένα δάση. Μία πηγή ενέργειας, ιδανικό σκηνικό για τη φιλοξενία των εναλλακτικών δραστηριοτήτων και τη σύνδεση με πνευματικές αξίες.

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή (οι θέσεις είναι περιορισμένες και υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον), εκτός από ειδυλλιακή διαμονή, θα μπορέσουν να διδαχθούν τα αναγκαία εισαγωγικά βήματα για πιστοποίηση, σε τομείς όπως:
● Πώς να επιβραδύνετε, να αφιερώνετε χρόνο για να απολαμβάνετε στιγμές συνειδητής σύνδεσης με τη φύση, να χαλαρώνετε και να αποβάλλετε το άγχος.
● Ανάπτυξη ενός ήρεμου μυαλού, αποσύνδεση από τις συσκευές, σύνδεση με μια ζωντανή αίσθηση της ζωής.
● Εξερευνώντας το περιβάλλον, γνωρίζοντας το "genius loci", το πνεύμα του τόπου, με τις διάφορες πτυχές, τους μύθους και τις ιστορίες του.
● Αφύπνιση και καλλιέργεια βαθιών πόρων για αυτοφροντίδα και ευημερία.
● Αυτογνωσία σε συνέργεια με τα φυσικά στοιχεία: το δάσος, η θάλασσα, το βουνό γίνονται οι προπονητές, οι μέντορες της ανθεκτικότητας και άλλων δεξιοτήτων ζωής.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας γίνονται αισθητές από όλους σε όλο τον κόσμο και διαπιστώνετε και εσείς την εκρηκτική αύξηση ζήτησης για επιστροφή στη φύση.
Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως αυτή η σύνδεση και οι εμπειρίες mindfulness βοηθούν πράγματι τους ανθρώπους να βρουν το κέντρο, την ευθυγράμμιση μεταξύ των αναγκών, των αξιών, των στόχων και της δράσης, ενισχύοντας τις ικανότητες λήψης αποφάσεων, την αυτοεκτίμηση και την αίσθηση της αυτοαποτελεσματικότητας.
Στο Nature Coaching αυτή η γνώση, δανεισμένη από την οικοψυχολογία και τη νευροεπιστημονική έρευνα, μεταφράζεται σε πρακτικές αναστοχασμού, που παρέχουν περιθώριο για παρατήρηση και ακρόαση της Φύσης -αυτής που σας περιβάλλει και αυτής που βρίσκεται μέσα σας.

Παγασητικός κόλπος, Πήλιο

«Η αίσθηση ότι είμαστε μέρος της φύσης είναι το κλειδί για έναν καλύτερο κόσμο. Ως επιστήμονας και πρώην μελετητής, θέλησα να συμβάλω στην αλλαγή, πλέον φέρνοντας αυτό το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε όλοι μας να καταφέρουμε, απλά και μόνο βρίσκοντας τη σωστή σύνδεση με τη φύση μέσα μας», αναφέρει ο Wolfgang Knorr, Έλληνας πρεσβευτής της Nature Coaching Academy.
Το σεμινάριο θα φιλοξενηθεί στο Pelion Retreat Centre. Είναι «η ιδανική τοποθεσία για τους πελάτες μου. Όλα εκεί είναι ανέγγιχτα. Δάση, θάλασσα, πηγές, βουνό, παραδοσιακά χωριά. Η Ελλάδα είναι πραγματικά μοναδική με τη φυσική της ομορφιά και το Πήλιο είναι ένα κρυμμένο στολίδι» συμπληρώνει η ιδρύτρια της Ακαδημίας Nature Coaching, Diana Tedoldi.

Για να μάθετε περισσότερα και να δηλώσετε συμμετοχή στα μαθήματα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα pelionhomes.com - naturecoaching.net

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ