Market

Aesthetic & Spa Awards 2020

«Tα βραβεία σχεδιάστηκαν με βάση την καινοτομία στο προϊόν, τη διαδικασία, την οργανωτική καινοτομία»...

115151-718269.jpg
Market News
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aesthetic & Spa Awards 2020

Βάλια Κεφαλά: «Η επιβράβευση της καινοτομίας είναι σταθερή πρακτική μιας κοινωνίας, η οποία θέλει να προοδεύει».

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, στο Gazarte, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Aesthetic & Spa Awards 2020 που διοργανώθηκε από την Boussias Communications. Για 1η χρονιά επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν οι σημαντικές πρόοδοι της ομορφιάς, της ευεξίας και του wellness, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών, όσο και σε επίπεδο θεραπειών και προϊόντων.

Περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων, ινστιτούτων, πανεπιστημίων, επαγγελματίες ομορφιάς και ευεξίας, wellness  influencers, beauty bloggers καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην τελετή απονομής, επικροτώντας την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και επαγγελματικούς χώρους ομορφιάς και ευεξίας.

Aesthetic & Spa Awards 2020

Η τελετή απονομής ξεκίνησε με την παράδοση των τιμητικών βραβείων στους: Λεωνίδα Αθανασίου, Managing Director, IDOLO Consulting Beauty & Spa, Στέργιο Καραμαλή, CEO, Biactive, Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη, Πρόεδρο QS Professional, Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αντιπροσώπων Μηχανημάτων Καλλυντικών Αισθητικής (ΠΣΑΜΚΑ), Σύλλογο Αισθητικών Αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών Ελλάδας (ΣΑΑΤΕΕ) και Ένωση Επαγγελματιών Αισθητικών Βορείου Ελλάδος (ΕΕΠΑΒΕ). 

Συνολικά, διακρίθηκαν 39 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Aesthetic & Spa Awards 2020
Aesthetic & Spa Awards 2020
Aesthetic & Spa Awards 2020

Πιο συγκεκριμένα, Χρυσό Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Aegeo Royal Spa at Electra Metropolis Hotel Athens, Aegeo Spas, Aeon Candia Maris by Aegeo Spas, Beauty Land - Δημητρακοπούλου Γιώτα, Babor, Beaute Marine Group Of Companies - Dr Med Christine Schrammek Kosmetik Greece, De Paris, Gallery Spa anti-aging Centre, Dermaceuticals, Dermalogica, Environ Skin Care - Chrysallis Proderma, Glow Up Sinani Vivi, Holmes Place Spa, Idolo Consulting Beauty & Spa, Institut Esthederm, Juliette Armand, Medidrops - Χριστόφορος Παντελάτος, Medicontec – Αντώνης Γκούμας, Mf Day Spa, Miss Skin -Κόλντηρη Ελπίδα, Nouveau Contour, Olive era - Aνδροκλής Τερζάκης, Oxygen Plus, QS Professional, ResultMed, Royal Wellness Club at Nana Princess, Skin Regimen, So Nice - Όμιλος Gharieni, Thelma Spa & Cosmetics και Yellow Rose Professional Cosmetics. Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέστησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητα που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Beaute Marine Group Of Companies - Dr Med Christine Schrammek Kosmetik Greece, Environ Skin Care - Chrysallis Proderma, Medicontec – Αντώνης Γκούμας, Oxygen Plus και Royal Wellness Club at Nana Princess. Τέλος, η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή του Grand Award, όπου η Yellow Rose Professional Cosmetics αναδείχθηκε Brand of the Υear.

Aesthetic & Spa Awards 2020
Aesthetic & Spa Awards 2020
Aesthetic & Spa Awards 2020

Χαιρετισμό στη διοργάνωση απηύθυνε η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co Founder Wellness Project, στην εταιρεία Boussias Communications, η οποία αναφέρθηκε στον πολύπλευρο τομέα των Aesthetic & Spa που πρέπει να συνδυάζει τις ικανότητες και τις γνώσεις του επαγγελματία με την αγάπη στον άνθρωπο, την ευζωία και την ευεξία, ενώ όπως χαρακτηριστικά σχολίασε: «Ένα εκπληκτικό εύρημα δείχνει ότι παρά το γεγονός ότι το "wellness - ευεξία" είναι μια σχετικά νέα έννοια / όρος, εισήχθη το 1961 από τον γιατρό Halbert L. Dunn, η αξία της τουριστικής αγοράς του έχει ήδη φτάσει τα $106 δις σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερο από το διπλάσιο του μεγέθους της αγοράς ιατρικού τουρισμού που αναλογεί σε $50 δισ. Η Ελλάδα και η Νότια Αφρική είναι οι ανερχόμενοι νέοι προορισμοί. Στην ανταγωνιστική εποχή που ζούμε ο επισκέπτης επιλέγει, επίκαιρες δεξιότητες με καινοτομία και αγοράζει μία σχέση με το προϊόν ή την υπηρεσία που του πρόσφεραν ξεχωριστή εμπειρία. Tα βραβεία αυτά σχεδιάστηκαν με βάση την καινοτομία στο προϊόν, την διαδικασία, την οργανωτική καινοτομία ως αποτέλεσμα των νέων αναγκών της αγοράς με στόχο τις υψηλότερες πιθανότητες για επιτυχία και την ανάπτυξη του κλάδου».

Aesthetic & Spa Awards 2020
Aesthetic & Spa Awards 2020
Aesthetic & Spa Awards 2020

Η Βάλια Κεφαλά, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αισθητικό – Κοσμητολόγο και Φαρμακοποιό του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Τομέα Αισθητικής και Κοσμητολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, έστειλε το δικό της μήνυμα στους νικητές της βραδιάς και ανέφερε ότι η επιβράβευση των καλών πρακτικών και της καινοτομίας είναι σταθερή πρακτική μιας κοινωνίας η οποία θέλει να προοδεύει. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «H επιβράβευση αποκτά μεγαλύτερη αξία όταν αυτή  αφορά τον κλάδο της Αισθητικής και των Spa λόγω της φύσης  των  εν λόγω υπηρεσιών, των χώρων και των προϊόντων  που ασχολείται με τον άνθρωπο. Τα βραβεία ως μέσον αναγνώρισης θα κινητοποιήσουν τις επιχειρήσεις για  διαρκή βελτίωση ενώ η προβολή των νικητών θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση , πηγή έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων δράσεων και περαιτέρω ενθάρρυνσης αλλά και ως παράδειγμα της ποιότητας, της λειτουργικότητας αλλά και της αισθητικής της. Σε μια αγορά με τεράστιο όγκο πληροφοριών, η ανάδειξη και η επιβράβευση της ποιότητας και της  καινοτομίας από αξιόπιστες πηγές, αποτελεί το πιο χρήσιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες του χώρου ώστε να προσφέρουν το καλύτερο στο κοινό τους συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση, με αξιόπιστες υπηρεσίες, με αξιόπιστα προϊόντα, σε αξιόπιστους χώρους». 

Aesthetic & Spa Awards 2020
Aesthetic & Spa Awards 2020
Aesthetic & Spa Awards 2020

Επίσης, χαιρετισμό στη διοργάνωση απηύθυνε η Κωνσταντίνα Φραγκοδημητροπούλου, Αισθητικός – Κοσμητολόγος και Πρόεδρο Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος εκ μέρους της Μάγδας Χουρίδου, Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας, η οποία ανέφερε ότι η διαδικασία βράβευσης θέτει σιγά σιγά στη νοοτροπία των επαγγελματιών νέους στόχους, αυτούς της ευγενούς άμιλλας, της αυτοβελτίωσης και της εξωστρέφειας.

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Μαρία Νικόλτσιου και τα βραβεία απένειμαν στους νικητές της βραδιάς τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής καθώς και oι Λήδα Γώγου, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Νόνη Δούνια, Βουλευτής Α΄Πειραιώς, Κωνσταντίνος Ιακώβου, Πρόεδρος Ο.Ε.Ε.Θ, Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος, Νίκος Κογιουμτζής, Μέλος του ΔΣ του ΕΣΕΕ, Ευσταθία Παπαγεωργίου, Αντιπρύτανης του Πα.Δ.Α και Ιωάννη Χατζηθεοδωσίου, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. 

Χορηγοί στη τελετή απονομής των Aesthetic & Spa Awards ήταν οι εταιρείες QS Professional και Nouveau Contour. Υποστηρικτές της βραδιάς ήταν οι εταιρείες Acos, Chrysallis Proderma και Goumas Beautymed.

Τα βραβεία διεξήχθησαν υπό την αιγίδα των: Πανελλήνιου Συνδέσμου Αντιπροσώπων Μηχανημάτων Καλλυντικών Αισθητικής (ΠΣΑΜΚΑ), Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), Ένωση Επαγγελματιών Αισθητικών Β. Ελλαδος (ΕΕΠΑΒΕ) και Συλλόγου Αισθητικών Αποφοίτων Τρ/θμιας Εκπ/σης Εκπαιδευτικών Ελλάδας (ΣΑΑΤΕΕ).

Χορηγοί επικοινωνίας των Aesthetic & Spa Awards 2020 ήταν οι: Best Luxury Spa, deluxemagazine.gr, Fay’s Control, Infowoman και Like Woman.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ