Market

Ο ελληνικός τελικός του διαγωνισμού Done In 60 Seconds του Jameson

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36023-78347.jpg

 Ο ελληνικός τελικός του διαγωνισμού Done In 60 Seconds πραγματοποιήθηκε στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ καλωσορίζοντας για πρώτη φορά τις ελληνικές συμμετοχές και αναδεικνύοντας την νικήτρια που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον τελικό του Λονδίνου.

54 φιλόδοξοι Έλληνες σκηνοθέτες έβαλαν τον καλύτερό τους εαυτό και έδωσαν μία φρέσκια ματιά σε αγαπημένες ταινίες. Κλασικά έργα, σύγχρονα αριστουργήματα, μικρές, ανεξάρτητες παραγωγές, όλες τους ταινίες αγαπημένες, διασκευάστηκαν η κάθε μία με τον δικό της, αναπάντεχο τρόπο, σε 60 μόλις δευτερόλεπτα, στο πλαίσιο του δημοφιλέστερου ερασιτεχνικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους, Done in 60 Seconds, που για πρώτη φορά υποδέχτηκε συμμετοχές από τη χώρα μας.

Κριτές και συμμετέχοντες γιόρτασαν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού μαζί με ανθρώπους των media σε ένα μεγάλο πάρτι, που πραγματοποιήθηκε στον ολοκαίνουριο χώρο του Ρομάντσο. Εκεί, η κριτική επιτροπή, δηλαδή ο διάσημος δημιουργός Νίκος Περάκης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης και ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου Ορέστης Ανδρεαδάκης υποδέχθηκαν τους 10 φιναλίστ, συζήτησαν μαζί τους για την εμπειρία τους από την επιλογή των ταινιών μέχρι τα γυρίσματα και ανακοίνωσαν την απόφαση τους για τον έλληνα νικητή!

n

Η ταινία που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Τhe Jameson Empire Done In 60 Seconds Global Final, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 22 Μαρτίου 2013, είναι το «Amadeus» της Δήμητρας Μαργαριτίδου από τη Θεσσαλονίκη. «Η εμπειρία μας στον διαγωνισμό Done in 60 Seconds από το Jameson ήταν μοναδική! Ευχαριστούμε που δίνετε την ευκαιρία στο γέλιο του Μότσαρτ να αντηχήσει και στο Λονδίνο. Άλλωστε... «What can go wrong?», δήλωσε ενθουσιασμένη η νικήτρια. Δείτε την ταινία της εδώ: http://youtu.be/YQiBn9hIW3U

«Η επιλογή του νικητή ήταν δύσκολη» σχολίασε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, «γιατί η πλειονότητα των συμμετοχών ήταν υψηλού επιπέδου. Κάθε μία από τις φιναλίστ θα μπορούσε να προκριθεί στον τελικό του Λονδίνου. Το «Amadeus» ξεχώρισε επειδή κατάφερε να συμπυκνώσει όλο το νόημα της ταινίας σε 60 μόλις δευτερόλεπτα, με χιούμορ και χωρίς να αντιγράφει το ύφος της πρωτότυπης ταινίας. Είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα έχουμε πολύ περισσότερες συμμετοχές και προτρέπω τους νέους δημιουργούς να αρχίσουν να σκέφτονται από τώρα την ταινία που θα διασκευάσουν!»

Οι 10 φιναλίστ (σε αλφαβητική σειρά):

Δημήτρης Αντζούς για το Taxi Driver: http://youtu.be/knbKeA8NPKQ

Ανδρέας Βακαλιός για το Persona: http://youtu.be/1fYf65jy444

Στέφανος Γκέκας για το Dark Knight: http://youtu.be/knbKeA8NPKQ

Αλέξανδρος Γραμματόπουλος για το Twilight Mad version: http://youtu.be/6j7G9cCdW-8

Δήμητρα Μαργαριτίδου για το Amadeus: http://youtu.be/YQiBn9hIW3U

Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος για το Buried: http://youtu.be/4FyZBrLMpNk

Αλέξανδρος Πασπαρδάνης για το Fight Club: http://youtu.be/3lOHw95WYyA

Παύλος Τριποδάκης για το Καθρέφτης: http://youtu.be/HArFA4Le7Fk

Δημήτριος Τσαλκάνης για το Nosferatu: http://youtu.be/nhwXSyImkO0

Δημήτρης Τσούνταρος για το The Exorcist: http://youtu.be/BCLSu3IqPN8

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Jameson Empire Done In 60 Seconds και για να απολαύσετε όλες τις έγκυρες συμμετοχές, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.jamesonempirediss.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ