Advertorial

Open Call για το Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γ.&Α. Μαμιδάκη

Το Βραβείο Τέχνης στοχεύει στην προβολή και οικονομική υποστήριξη του έργου σύγχρονων καλλιτεχνών.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έργο τέχνης των Ζαφειρόπουλου, Ρυμενίδη
© Ίδρυμα Γ.& Α. Μαμιδάκη / Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Γιώργος Ρυμενίδης

Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη: Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 30 Ιανουαρίου 2022 - Η διαδικασία συμμετοχής για τους καλλιτέχνες.

Το Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γ.&Α. Μαμιδάκη αποτελεί ένα νέο θεσμό που θεσπίστηκε το 2019 και στοχεύει στην προβολή και οικονομική υποστήριξη του έργου σύγχρονων καλλιτεχνών. Προσφέρει σε καλλιτέχνες την ευκαιρία να δημιουργήσουν έργα που όχι μόνο θα γίνουν μέρος της Συλλογής του Ιδρύματος και θα παραμείνουν σε μόνιμη έκθεση στο Sculpture Garden του Minos Beach αrt hotel στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, αλλά θα ενταχθεί και σε μια σημαντική πολιτιστική κληρονομιά.

Έργο τέχνης του Κώστα Τσόκλη
© Ίδρυμα Γ.& Α. Μαμιδάκη

Η αγάπη για την τέχνη και η ανάγκη για συνένωση πολιτισμού και φιλοξενίας είναι οι κινητήριες δυνάμεις που έθεσαν τα θεμέλια για τη δημιουργία του Sculpture Garden, προσδίδοντας στο Minos Beach art hotel τη διακριτή ταυτότητα ενός χώρου όχι μόνο έκθεσης αλλά και παραγωγής τέχνης. Από το 1988 μέχρι σήμερα, το ξενοδοχείο έχει φιλοξενήσει τρία Συμπόσια Τέχνης με καλεσμένους καλλιτέχνες και ομιλητές από όλο τον κόσμο, πληθώρα ομαδικών και ατομικών εκθέσεων καθώς και δύο site specific εγκαταστάσεις.

Έργο τέχνης της Ingrid Fragantoni
© Ιngrid Fragantoni / Ίδρυμα Γ.&Α. Μαμιδάκη

Το Sculpture Garden του Minos Beach art hotel αποτελεί ταυτόχρονα ξεχωριστή οντότητα και αναπόσπαστο κομμάτι του συγκεκριμένου τόπου. Περιλαμβάνει περισσότερα από 50 έργα σε μόνιμη έκθεση, μεταξύ άλλων των Magdalena Abakanowicz, Lynda Benglis, Κώστα Βαρώτσου, Κώστα Τσόκλη, Θεόδωρου, Γιώργου Γυπαράκη, Boris Despodov, Γιάννη Παρμακέλη, Δημήτρη Ντοκατζή, Ingrid Fragantoni, Ρένα Παπασπύρου, Cecilia Campos, Κλίτσα Αντωνίου, Κώστα Ιωαννίδη, Georgia Kotretsos,Θεόδωρου Ζαφειρόπουλου και Γιώργου Ρυμενίδη.

Έργο της Μagdalena Αbakanowicz
© Μagdalena Αbakanowicz / Ίδρυμα Γ.&Α. Μαμιδάκη

Ο καλλιτέχνης που θα βραβευθεί θα δει το έργο του να εντάσσεται σε μια Συλλογή που χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακή πληθώρα καλλιτεχνικών και αισθητικών προσεγγίσεων και αποτελεί παράθυρο στην ποικιλία των πειραματισμών και των δημιουργικών ανησυχιών από τα τέλη του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Έργο τέχνης του Γιώργου Γρυπαράκη
© Ίδρυμα Γ.& Α. Μαμιδάκη

Οι αιτήσεις θα πρέπει να αφορούν έργο το οποίο μπορεί να εκτεθεί σε υπαίθριο χώρο και να είναι sites pecific, δηλαδή να λαμβάνει υπόψη του τον συγκεκριμένο εκθεσιακό χώρο του Sculpture Garden στο Minos Beach art hotel. Αφορά κυρίως (χωρίς να περιορίζεται) έργα μεγάλων διαστάσεων από ανθεκτικά υλικά σχεδιασμένα να αποτελούν μέρος του διαμορφωμένου περιβάλλοντός τους, όπως γλυπτά, εγκαταστάσεις, ηχητικές εγκαταστάσεις και έργα που σχετίζονται με καλλιτεχνική πρακτική βασισμένη στο χρόνο.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 30 Ιανουαρίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ