Advertorial

«Η μπαλάντα των αηδονιών και των φιδιών»: Βρες και διάβασε το πολυαναμενόμενο βιβλίο του 2020!

Το prequel της σειράς «Αγώνες πείνας», σε 10 σημεία διανομής της ATHENS VOICE

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Η μπαλάντα των αηδονιών και των φιδιών»: Επιστροφή στους «Αγώνες πείνας», με νέο παγκόσμιο best seller της Σούζαν Κόλινς στις εκδόσεις Ψυχογιός
«Η μπαλάντα των αηδονιών και των φιδιών»: Ένα νέο βιβλίο από τη σειρά «Αγώνες πείνας»

Επιστροφή στους «Αγώνες πείνας», με νέο παγκόσμιο best seller της Σούζαν Κόλινς στις εκδόσεις Ψυχογιός. Κέρδισε το βιβλίο σε 10 σημεία διανομής της ATHENS VOICE

Οι «Αγώνες πείνας» επιστρέφουν, μέσα από το μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλινς, «Η μπαλάντα των αηδονιών και των φιδιών». Το prequel της σειράς που κατέκτησε εκατομμύρια αναγνώστες, ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα βιβλία του 2020, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 20 τυχεροί θα βρουν ένα από τα δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου σε 10 σημεία διανομής της ATHENS VOICE και θα διαβάσουν πρώτοι το νέο Νο1 παγκόσμιο best seller. Για να δανειστούμε από τη συγγραφέα, «και είθε οι πιθανότητες να είναι πάντοτε υπέρ σας».

Η Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών (Σούζαν Κόλινς, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Η τριλογία των «Αγώνων πείνας», η οποία κυκλοφόρησε σε πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και μεταφράστηκε σε 54 γλώσσες και 52 χώρες καθηλώνοντας το φιλαναγνωστικό κοινό, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό μέλλον, με τους υπηκόους ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος υποβαλλόμενους στα νεκροφιλικά γούστα μιας πληθυσμιακής ελίτ που διεγείρεται με την καρμανιόλα ενός μείγματος ρωμαϊκής αρένας και ριάλιτι σόου, ήταν ένα έργο πολύ πιο βαθύ από τις επιδερμικές περιγραφές και την επιτυχημένη κινηματογραφική μεταφορά του. Αστείρευτα διασκεδαστικοί, υποδόρια σατιρικοί, οι «Αγώνες πείνας» προσέφεραν παράλληλα τροφή για σκέψη και ξυπνούσαν σωρεία ερωτηματικών για τους μηχανισμούς της σύγχρονης κοινωνίας στις συνειδήσεις των αναγνωστών, ενώ ταυτόχρονα δεν δυσαρεστούσαν στο παραμικρό και τους fan του Άλντους Χάξλεϊ ή του Τζορτζ Όργουελ.

Σούζαν Κόλινς, «Η μπαλάντα των αηδονιών και των φιδιών», σελίδες 592, εκδόσεις Ψυχογιός, μετάφραση Πηνελόπη Τριαδά
Στο «Η μπαλάντα των αηδονιών και των φιδιών», η δράση μας ταξιδεύει 64 χρόνια πριν τα γεγονότα της τριλογίας, παρακολουθώντας την πρώιμη φάση των μακάβριων αγώνων, καθώς και την εδραίωση του Κοριολανού Σνόου στον φανταστικό κόσμο της Πάνεμ. Βρισκόμαστε στο πρωινό του θερισμού, κατά το οποίο γίνεται η επιλογή των φόρων και ουσιαστικά ξεκινούν οι δέκατοι Αγώνες Πείνας. Στην Κάπιτολ, ο δεκαοχτάχρονος Κοριολανός Σνόου προετοιμάζεται για τη μία και μοναδική του ευκαιρία να εξασφαλίσει δόξα ως μέντορας στους Αγώνες. Ο άλλοτε πανίσχυρος οίκος των Σνόου έχει ξεπέσει και η μοίρα του κρέμεται από τη μικρή πιθανότητα να καταφέρει ο Κοριολανός να αποδειχτεί πιο γοητευτικός, πιο έξυπνος και πιο πανούργος από τους συμμαθητές του ώστε να νικήσει ο δικός του φόρος.

 

Οι πιθανότητες είναι εναντίον του, καθώς του αναθέτουν το κορίτσι φόρο από την Περιοχή 12, την πιο ασήμαντη από όλες. Οι μοίρες τους τώρα διαπλέκονται – κάθε επιλογή που θα κάνει ο Κοριολανός θα μπορούσε να οδηγήσει στη νίκη ή την αποτυχία, στον θρίαμβο ή στην καταστροφή. Μέσα στην αρένα, θα είναι ένας αγώνας μέχρι θανάτου. Έξω από την αρένα, ο Κοριολανός αρχίζει να τρέφει συναισθήματα για τον καταδικασμένο του φόρο. Και πρέπει να ζυγίσει την ανάγκη του να ακολουθήσει τους κανόνες, ενάντια στην επιθυμία του να επιβιώσει με κάθε τρόπο.

Σαν κάθε έργο της Σούζαν Κόλινς, όλα όσα καθιέρωσαν τη συγγραφέα ως μια από τις σημαντικότερες φωνές της λογοτεχνίας φαντασίας του καιρού μας είναι εδώ: Δράση, βία, ρομάντσο, ίντριγκα, χιούμορ, μια διεισδυτική ματιά στη δύναμη των μίντια. Όμοια με τους προηγούμενους τόμους, «Η μπαλάντα των αηδονιών και των φιδιών» πρόκειται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου, 10 τυχεροί θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του «Η μπαλάντα των αηδονιών και των φιδιών», σε σημεία διανομής της ATHENS VOICE. Και είθε οι πιθανότητες να είναι πάντοτε υπέρ σας…

9786180134490_hd.jpg

Σούζαν Κόλινς, «Η μπαλάντα των αηδονιών και των φιδιών», σελίδες 592, εκδόσεις Ψυχογιός, μετάφραση Πηνελόπη Τριαδά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ