1821 Digital Gallery
Δημήτρης Σφυρής
ΤΕΥΧΟΣ 321

Δεν μου αρέσει ο ρόλος του απαθούς πολίτη

O Δημήτρης Σφυρής, υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας με τη Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας, εξηγεί πώς ένα ψηφοδέλτιο χωρίς κομματική στήριξη πραγματοποιεί στην περιοχή ένα μικρό θαύμα
Δημήτρης Σφυρής

Ασχολήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί δεν μου άρεσε ο ρόλος του απαθούς πολίτη. Βγήκα δήμαρχος την προηγούμενη τετραετία, επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου που περιείχε άτομα τα οποία πιστεύουν στον ανεξάρτητο ρόλο των ΟΤΑ, μακριά από κόμματα, διασυνδέσεις, εμπλεκόμενα συμφέροντα και μικροπολιτικές. Καταφέραμε να αλλάξουμε το πρόσωπο του Δήμου, να εξυγιάνουμε τα οικονομικά του, να τον καταστήσουμε εύρωστο και διαχειριστικά αυτάρκη. Τώρα είμαστε στη διαδικασία να αποκτήσει ο Δήμος πιστοποίηση.

Είμαστε από τους λίγους Δήμους που έχουν χρηματικό πλεόνασμα, ενώ παράλληλα κάναμε πολλά μεγάλα και μικρά έργα. Αντιμετωπίσαμε τον Δήμο στα πρότυπα των ευρωπαϊκών δήμων. Το επιχειρησιακό πρόγραμμα που εκπονήσαμε, το οποίο τολμώ να πω πως  εφαρμόστηκε κατά γράμμα, έδωσε τη δυνατότητα στον Δήμο μας να αναπτυχθεί και να λύσει προβλήματα που χρόνιζαν.

Καταφέραμε να κάνουμε εργοστάσιο δεματοποίησης σκουπιδιών, το πρώτο στην Πελοπόννησο σε λειτουργία, και να κλείσουμε τις χωματερές. Ξεκινήσαμε την ανακύκλωση, χαρτιού, αλουμινίου, γυαλιού και σιδήρου, αλλάζοντας ακόμη και τον περιφερειακό σχεδιασμό για να συμπεριλάβει τον Δήμο μας.

Εκπονήσαμε τις μελέτες αποχετευτικού δικτύου και υλοποιούμε το αποχετευτικό δίκτυο για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.

Σχετικα
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Ντέρμπι» για Λοβέρδο, Ανδρουλάκη, Παπανδρέου
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Ντέρμπι» για Λοβέρδο, Ανδρουλάκη, Παπανδρέου

Εντάξαμε τον Δήμο μας σε προγράμματα ΕΣΠΑ, που σχετίζονται με την υδροδότηση, κατασκευή τουριστικού καταφυγίου, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και περιοχών φυσικού κάλλους. Επίσης ενταχθήκαμε στα προγράμματα ψηφιακής σύγκλισης (ψηφιακά μουσεία ηλεκτρονικής ξενάγησης) και τηλεφροντίδας ιατρικής για την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Κάναμε σοβαρές παρεμβάσεις αναπλάσεων, ώστε να είναι η περιοχή μας καλαίσθητη και φιλική στους δημότες και τους επισκέπτες. Μια περιοχή συνεχούς τουριστικής και παραθεριστικής ανάπτυξης, και με τομείς αγροτικών κτηνοτροφικών και αλιευτικών δράσεων, κατέστη ακόμη περισσότερο ελκυστική για επενδύσεις και ανταγωνιστική σε διεθνές περιβάλλον.

Προβάλαμε την περιοχή μας σε διεθνή τουριστικά forum, όπως η έκθεση του Λονδίνου, του Βερολίνου, της Βιέννης, όπως και σε όλες τις πανελλήνιες τουριστικές εκθέσεις.

Σχετικα
Νίκος Ανδρουλάκης: «Οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ είναι μόνο η αρχή»
Νίκος Ανδρουλάκης: «Οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ είναι μόνο η αρχή»

Διοργανώσαμε πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών και δημιουργήσαμε δύο φεστιβάλ, νεολαίας και παιδιών. Ενεργοποιήσαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, εμπλουτίζοντάς την κάθε χρόνο με εκατοντάδες τίτλους νέων βιβλίων και διοργανώνοντας παρουσιάσεις βιβλίων από τους ίδιους τους συγγραφείς. Ανακατασκευάσαμε ένα δημόσιο κτίριο για θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις.

Φροντίσαμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, δημιουργήσαμε νέα, νηπιαγωγεία και σχολείo δεύτερης ευκαιρίας, όπως και δημιουργήσαμε τμήμα υποστήριξης παιδιών με ειδικές ανάγκες, γεγονός πρωτόγνωρο για την περιοχή μας.

Βάλαμε την περιοχή μας στο χάρτη των πανελλήνιων αθλητικών εκδηλώσεων φιλοξενώντας το πανελλήνιο beach volley, jet ski, endurο, scrable και motor cross, το final six στο basket με συμμετοχή ομοσπονδιακών προπονητών, τουρνουά ποδοσφαίρου παίδων με συμμετοχή της Arsenal και του Ajax.

Κατασκευάζεται Γηροκομείο με τη δωρεά ευεργετών συμπολιτών μας και προσφορά δικής μου αρχιτεκτονικής μελέτης και θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο.

Καταφέραμε να τα κάνουμε όλα αυτά πράξη παρόλο που βρισκόμαστε σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, αποτελώντας μια νησίδα ελπίδας για τους υπόλοιπους δήμους.

Το σχέδιο Καλλικράτης για εμάς δεν σημαίνει πρόκληση, σηματοδοτεί την επόμενη μέρα, αφού είχαμε φροντίσει να συνεργαζόμαστε ήδη σε διαδημοτικές δράσεις με τους όμορους δήμους. Αντιμετωπίσαμε την περιοχή της Ερμιονίδας σαν ολότητα σε θέματα  προστασίας περιβάλλοντος, διαχείρισης υδάτων, αποκομιδής  σκουπιδιών, συνεργασίας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και ένα σωρό άλλα θέματα.

Στις τελευταίες εκλογές καταφέραμε να εκλεγούμε χωρίς καμία κομματική στήριξη ή χρίσμα και στα διάφορα sites μάς παρουσιάζανε από μπλε έως κόκκινο προσπαθώντας να μας αποδώσουν κάποια κομματική ταυτότητα. Είμαστε με όλες τις αποχρώσεις του μπλε της θάλασσας που περιστοιχίζει τον Δήμο μας, κόκκινοι για το πάθος μας και πράσινοι για την έγνοια μας για το περιβάλλον.

Με ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από τα πιο υγιή, καταξιωμένα και δυναμικά στοιχεία της κοινωνίας μας που έχουν καταθέσει τις κομματικές τους ταυτότητες, προερχόμενοι από όλο το πολιτικό φάσμα της περιοχής μας, ευελπιστούμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη και ανοδικά εξελικτική πορεία του νέου Δήμου Ερμιονίδας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5