1821 Digital Gallery
Θεσσαloveνίκη #8
ΤΕΥΧΟΣ 279

Θεσσαloveνίκη #8

  36 Νότης Καραθανάσης: SP!TIMOU, σπιτάκι μου (Φωτογραφία: Γιώργος Παπαδόπουλος)

  36 Νότης Καραθανάσης: SP!TIMOU, σπιτάκι μου (Φωτογραφία: Γιώργος Παπαδόπουλος)

Μετά από δέκα θρυλικά πάρτι στο σπίτι του Νότη, όπου οι καλεσμένοι ήταν φίλοι από το MySpace αλλά και την πραγματική ζωή, η ιδέα του μεταφέρθηκε στον πρώτο όροφο της Λέοντος Σοφού 26 και ονομάστηκε “SP!TIMOU”. Ένας διαδραστικός χώρος ψυχαγωγίας, όπου μπορείς να πιεις τον καφέ ή το ποτό σου, να εκθέσεις τη δουλειά σου, να ακούσεις βινύλια, να διαβάσεις βιβλία, να συμμετάσχεις τέλος πάντων σε ό,τι αποφασίσουν να διοργανώσουν. Κυριολεκτικά σαν το σπίτι σου, κυριολεκτικά φίσκα ό,τι ώρα κι αν πας.

  37 Cayetano: New master sounds (Φωτογραφία: Νίκος Καρδαράς)

Ο πρύτανης του dub, ο ερωτίλος του φανκ, ο jazzman με άποψη, ένα από τα δυνατά χαρτιά της αυστριακής εταιρείας Etage Noir του Πάροβ Στέλαρ, που δηλώνει και ο μεγαλύτερός του φαν. Με σετ σε Παρίσι, Βαρκελώνη, με μια βαλίτσα στο χέρι μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Μπρατάνης είναι το μεγαλύτερο μουσικό think and done tank της πόλης. Τα dj σετ του είναι διονυσιακά, η μετρονομία του ασυναγώνιστη, η μείξη του μαγική, η μουσική του τελευταίου του δίσκου “The Big Fall” ένα υπέρλαμπρο νεο-τζάζ διαμάντι. Το σταματάμε εδώ, για να μη νομίσετε ότι παίρνουμε ποσοστά από την προώθησή του. Όμως να το θυμάστε: Σαν αυτόν η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα άλλον δεν έχουν.

Σχετικα
Κορωνοϊός: 19.075 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται
Κορωνοϊός: 19.075 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται

  38 Άναμπελ Χόπκινς: Strike a pose (Φωτογραφία: Κώστας Αμοιρίδης)

Το ωραιότερο κορίτσι της πόλης, εκτός από το ότι σπουδάζει Ιατρική, συμβαίνει να είναι και το πιο αστραφτερό πρόσωπο του θεσσαλονικιώτικου μόντελινγκ. Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συμπεριλαμβάνεται και η κουλτούρα της. H Άναμπελ δεν είναι «λάχανο» (έκφραση που χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι για να περιγράψουν τα ανύπαρκτα όμορφα τίποτα που συχνά φωτογραφίζουν). Eίναι το πλησιέστερο Μπαρμπαρέλα και Τζούλι Κρίστι δείγμα θηλυκής αξίας και κάλλους που, όταν περπατά, ραγίζουν οι πλάκες της Τσιμισκή και αναστενάζουν τα αρσενικά της Μητροπόλεως.

  39 The “Vogue” team: Δικό σας! (Φωτογραφία: Νίκος Καρδαράς)

Σχετικα
Βιασμός 24χρονης: Καταθέτουν ακόμα δύο πρόσωπα σήμερα
Βιασμός 24χρονης: Καταθέτουν ακόμα δύο πρόσωπα σήμερα

Τα παιδιά που δουλεύουν στο κλαμπ “Vogue” είναι τα πιο κομψά άτομα της πόλης. Το να σερβίρεις ή να βάζεις ποτά είναι εύκολο. Το να χορεύεις επίσης. Το να υποδέχεσαι τους ανθρώπους με χαμόγελο διδάσκεται και μπορούν να το κάνουν όλοι. Το να λειτουργείς όμως μέσα σε μια τέτοια ομάδα, όπου, εκτός από τις ατομικές δεξιότητες, απαιτείται συντονισμός σαν κάθε νύχτα να είναι και μια ξεχωριστή χορογραφία, λίγοι το έχουν. Μόνο αυτοί. Ποτέ στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια το clubbing όπως το υπηρετεί αυτή η ομάδα δεν είχε τέτοια ένταση κομψότητας και χαρακτήρα.

  40 Γιώτης Μπάνγκαλας: Το νόημα της ζωής (Φωτογραφία: Νίκος Καρδαράς)

Το πιο ροκ άτομο της πόλης με ISO υπογεγραμμένο από τον Τζεφ Μπεκ. Ο μυθικός μουσικός και σύμβουλος μουσικής σήμερα στον πάνω όροφο του δισκοπωλείου “Metropolis” διαθέτει ένα αλάνθαστο μουσικό κριτήριο και μια ογκώδη γνώση αποτυπωμένη στο σκληρό του μυαλού του, η οποία αφορά τραγούδια, συγκροτήματα, εποχές, πρωτοπορίες. Ο μοναδικός  Έλληνας που ανακάλυψε τον τάφο της Nico στο Βερολίνο (το πειστήριο-βίντεο κυκλοφορεί χέρι χέρι στους ψαγμένους κύκλους της πόλης) συνεχίζει να πηγαίνει σε όλες τις συναυλίες, να παραληρεί σαν έφηβος ξεχωρίζοντας τις νέες καλές ντόπιες μπάντες και να διηγείται ιστορίες. Γιατί αν η μουσική δεν είναι ο απόλυτος έρωτας και ο έρωτας η πιο ωραία μουσική, τότε η ζωή δεν έχει κανένα νόημα, μωρό μου!

{ Επιμέλεια: Νίκος Καρδαράς, Στέφανος Τσιτσόπουλος, Βάγια Ματζάρογλου. Συνεργάστηκαν: Γιώργος Μπάκας, Δημήτρης Καραθάνος, Δημήτρης Αθανασιάδης }

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5