1821 Digital Gallery
Ξυνίδης κατά ΔΟΛ

Ξυνίδης κατά ΔΟΛ

Και ΔΟΛ κατά Ξυνίδη

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης δημοσίευσε στο ιστολόγιό του κείμενο στο οποίο συνδέει το συγκρότημα Λαμπράκη με την «πολιτική βουλιμία» του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Σωκράτης Ξυνίδης γράφει:

«Δεν παρακολουθώ το μιντιακό σύστημα. Όχι μόνο τώρα αλλά ούτε όταν είχα δημόσια παρουσία, ως βουλευτής και υπουργός. Με χαλάνε βρε αδερφέ και θέλοντας και μη σε αναγκάζουν να χορεύεις σε δικό τους ρυθμό. Οπότε δεν τους παρακολουθώ. Δεν μ' ενδιαφέρουν. Facebookικός μου φίλος, όμως, μου εντόπισε ότι η κυρίαρχη έκφραση τουμιντιακού συστήματος, η στήλη ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, της ναυαρχίδας του εκδοτικού κατεστημένου, της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ασχολείται στο οπισθόφυλλό της σε τρεις ολόκληρες παραγράφους με την αφεντιά μου. Έναν «επαρχιώτη» πολιτικό σε απόσυρση, με θητεία μόλις 2,5 ετών σε δημόσια έκθεση, επειδή έγραψε μία γραμμή στο προσωπικό του blog. Ε! αυτό αποτελεί αξιοπρόσεκτη ... λεπτομέρεια.

Καταρχήν μόνο απαξιωτικά και πικρόχολα σχόλια και ρεπορτάζ είχα από το ΒΗΜΑ μέχρι σήμερα. Μήπως γιατί δεν προσχώρησα ποτέ στην πολιτική βουλιμία του Βαγγέλη Βενιζέλου, του πολιτικού τον οποίον στήριξαν ανοιχτά ως συγκρότημα, τουλάχιστον από το 2007 και μετά;

Μήπως παίζει κανένα ρόλο το ότι δεν ανανέωσα την παχυλή σύμβαση του κ. Χονδρού με το ΠΑΣΟΚ, συζύγου της κυρίας Δήμητρας Κρουστάλλη που κάνει το ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ στο ΒΗΜΑ κατά τη θητεία μου ως Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου; Μπα! Δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια μικροψυχία.

Μήπως γιατί στο υπουργικό συμβούλιο είπα ότι δεν ανέχομαι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιώργος Παπαχρήστος να στρογγυλοκάθεται ανάμεσα σε «φίλους του» μεγαλοβουλευτές του κόμματος, ενώ «επαρχιώτες» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να είναι όρθιοι κατά τη συνεδρίαση; Μπα! Ποιός μπορεί να του το διέρρευσε. Μήπως επειδή κατάργησα και υποστήριξα μέχρις παραιτήσεως την κατάργηση της υποχρέωσης των εταιρειών για τη δημοσίευση των ισολογισμών στις εφημερίδες; Μπα δεν νομίζω τέτοια εμπάθεια.

Μήπως επειδή υποστήριξα από το blog μου την Μαργαρίτα Παπανδρέου στην εκστρατεία λάσπης «ΒΗΜΑΤΟΣ», «ΘΕΜΑΤΟΣ» και «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»; Σιγά μην ασχολήθηκαν μ' αυτό. Έχω κι άλλα ερωτήματα και απορίες, αλλά ας σταματήσω εδώ για σήμερα. Άλλωστε δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά.

Όμως ας έρθω στο προκείμενο. Ο facebookικός μου φίλος μου είπε ότι κατά τη γνώμη του «το βήμα κατά έναν τρόπο σε τρομοκρατεί στο οπισθόφυλλο, ότι δεν μπορείς να πας στο δικαστήριο». Και γιατί να το κάνει αυτό το ΒΗΜΑ; Τόσο πολύ πια αγαπάει τον κ. Πάρι Κουκουλόπουλο; Σιγά. Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω. Άλλωστε ο Πάρις έχει προθεσμία μέχρι το τέλος της βδομάδας να πάρει πίσω τα όσα είπε. Η μήνυσή μου είναι έτοιμη. Ρωτήστε και τον δικηγόρο μου Γιώργο Κουτσαγγέλη. Καλημέρα σας”.

Στα ΝΕΑ ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαχρήστου απάντησε με άρθρο που φέρει τον τίτλο «Ο κηπουρός»:

«Με ενημέρωσαν ότι ένας τύπος που ο Γιώργος τον είχε χρίσει γραμματέα του κόμματος -κατά πως συνήθιζε με τους κηπουρούς του- μου επιτέθηκε από την προσωπική ιστοσελίδα του (έχει και ιστοσελίδα τρομάρα του).

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την περίπτωσή του -κι ας ξινίζει όσο θέλει τα μούτρα του. Θα αναφέρω μόνο ότι αποτελεί κι αυτός μια ακόμη απόδειξη για τις τεράστιες ευθύνες του Γιώργου αναφορικά με τα πρόσωπα που επιχείρησε να προωθήσει στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό ως ανανέωση του ΠΑΣΟΚ και το μόνο που κατάφερε ήταν να το οδηγήσει στη διάλυση...»

Η απάντηση του Δημήτρη Χόνδρου στις αιτιάσεις Ξυνίδη:

«Με τον κ. Ξυνίδη δεν είχα την τιμή να συνεργαστώ και είμαι ιδιαίτερα περήφανος για αυτό. Διέλυσε το ΠΑΣΟΚ. Λογικό. Τι μπορεί να περιμένεις από ένα άνθρωπο που δημοσιεύει ιστορίες που συνέβησαν μόνο μέσα στο (φτωχό του) μυαλό με στόχο να παραποιήσει την αλήθεια και να συκοφαντήσει;

Υποστηρίζει ο κ. Ξυνίδης ότι δεν ανανέωσε τη σύμβαση μου με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι ξυνιδικό μυστήριο. Δεν ήξερα ότι απαιτείται η υπογραφή του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, για να ανανεωθούν συμβάσεις αορίστου χρόνου! Αλλά ας υποθέσουμε ότι πράγματι, δεν ανανέωσε την αορίστου χρόνου σύμβαση μου. Τότε τι απέγινα; Πώς μου έκοψε τη σύμβαση ο κ. Ξυνίδης και δεν έμαθα τίποτα, δεν απολύθηκα, ούτε καμία μισθολογική ή εργασιακή αλλαγή υπήρξε κατά τη θητεία του; Πώς το εξηγεί;

Υποστηρίζει επίσης ότι η σύμβαση μου ήταν παχυλή. Ήταν 1800 ευρώ. Όσα προβλέπει η ΕΣΗΕΑ για τα χρόνια υπηρεσίας μου. Τα υπόλοιπα, στη Δικαιοσύνη».

Λ.Χ.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5