1821 Digital Gallery
Augusta Wind
ΤΕΥΧΟΣ 418

Augusta Wind

Είναι το κορίτσι με την  ομπρέλα, η ηρωίδα του νέου κόμικ που σχεδιάζει ο Βασίλης Γκογκτζιλάς

Η Augusta Wind βλέπει κάποια παράξενα όνειρα ενώ κοιμάται στον πραγματικό κόσμο. Αλλά τα όνειρα αυτά μπορεί να είναι και αναμνήσεις. «Η Augusta Wind είναι ένα κορίτσι που αγαπάει να λέει ιστορίες. Μέχρι που παίρνει μέρος σε μία από αυτές και γίνεται μια ιστορία και η ίδια». Τόσο συνοπτικά περιγράφει ο, μακροχρόνιος συνεργάτης και καλός φίλος της A.V. Βασίλης Γκογκτζιλάς τη νέα του ηρωίδα. Πρωταγωνίστρια σε ένα limited series κόμικ που δούλεψε μαζί με έναν αξιοσέβαστο σεναριογράφο της αμερικάνικης σκηνής, τον –σχεδόν τρεις δεκαετίες μεγαλύτερό του– J.M. DeMatteis.

«Θυμάμαι να βλέπω το όνομά του να εμφανίζεται ως συγγραφέας σε πολλές αγαπημένες ιστορίες. Νομίζω το “Brooklyn Dreams” μου είχε κάνει τρομερά μεγάλη εντύπωση για την αμεσότητά του. Μοναδική εμπειρία. Οι χαρακτήρες σχεδόν ζωντάνευαν κι έπαιρναν κίνηση στις σελίδες. Επίσης μια άλλη δουλειά του, το “Moonshadow”, είχε πολύ μεγάλη επιρροή στη δουλειά μου. Μεγαλώνοντας, έχοντας κάνει κάποιες δημοσιεύσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, προσπάθησα να αναμειχθώ σε μια έκδοση με πρωταγωνιστή τον Chucky... τη γνωστή “κουκλα του σατανά”.

Για καλή μου τύχη editor ήταν ο γιος του DeMatteis. Μετέφερα την εκτίμησή μου για τον πατέρα του κι έλαβα ως απάντηση το email του. Συνεχίσαμε την επικοινωνία μέχρι που φτάσαμε να δουλεύουμε την Augusta Wind». Και πώς μπορείς να στήσεις ένα κόμικ, όταν οι δύο του συντελεστές απέχουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα;

Βοηθάει η τεχνολογία, αλλά κυρίως… «ο ενθουσιασμός που έχουμε και οι δύο για το μέσο είναι το κοινό μας στοιχείο, o DeMatteis είναι εξαιρετικά ευγενικός άνθρωπος – απαντούσε αμέσως στα άπειρα emails που έστελνα με σχέδια, σελίδες και προσχέδια». Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που σας παρουσιάζαμε τη «Μίζερη πόλη» (εκδ. Jemma Press). Εκεί ο Γκογκτζιλάς οραματίστηκε ένα κόμικ τρόμου με ήρωα έναν κακορίζικο ντετέκτιβ και μια αναπόφευκτα νουάρ αισθητική να μουτζουρώνει τα καρέ του. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

«Πρόκειται για κάτι πολύ βαθύτερο σε σχέση με ένα απλό κόμικ φαντασίας. Είναι η πρώτη φορά που ξεκίνησα κάποιο project και αυτό ολοκληρώθηκε και διανεμήθηκε τόσο γρήγορα. Όσον αφορά το σχεδιαστικό κομμάτι θα βρει κάνεις τα γνωστά γκροτέσκα στοιχεία, νομίζω. Μόνο που θα διακρίνει μεγαλύτερη ζεστασιά στην αποτύπωσή τους.

Ίσως είναι η καλύτερη μέχρι τώρα δουλειά μου. Κι αυτό γιατί το γράψιμο του DeMatteis είναι τόσο ονειρικά όμορφο! Μεγάλη πρόκληση ήταν η δημιουργία νέων κόσμων για να κινούνται οι χαρακτήρες, άλλοι πιο ρεαλιστικοί κι άλλοι τελείως φανταστικοί». Το σχεδιαστικό στοίχημα ήταν μεγάλο για τον Βασίλη. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι θα το κέρδιζε...

Μπορείτε να παραγγείλετε τις «Περιπέτειες της Augusta Wind» εδώ: shop.idwpublishing.com

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5