1821 Digital Gallery
Ταύρος - 2010
ΤΕΥΧΟΣ 285

Ταύρος - 2010

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Ακόμα κι αν ανήκεις στους ντροπαλούς του ζωδίου σου, συνειδητοποιείς ότι αισθάνεσαι εντελώς άνετα μέσα στον κόσμο και η επαφή σου με καινούργιους ανθρώπους γίνεται χαλαρά χωρίς βραχυκυκλώματα ή δισταγμούς.

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Ακόμα κι αν ανήκεις στους ντροπαλούς του ζωδίου σου, συνειδητοποιείς ότι αισθάνεσαι εντελώς άνετα μέσα στον κόσμο και η επαφή σου με καινούργιους ανθρώπους γίνεται χαλαρά χωρίς βραχυκυκλώματα ή δισταγμούς. Φυσικά και μπορείς να βασίζεσαι στην καλοσύνη των ξένων και να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στο κέντρο των εξελίξεων. Με τον Δία στον 11° οίκο σου είσαι έτοιμος να διακινδυνεύσεις ένα τεράστιο, πλατύ, φιλικό χαμόγελο και να προθυμοποιηθείς να βοηθήσεις, στηρίξεις, ενθαρρύνεις τους φίλους σου ή ακόμα καλύτερα τους άλλους. Αγαπάς πραγματικά τους ανθρώπους και θέλεις να βρίσκεσαι ανάμεσα σε φίλους, παρά μόνος στο σπίτι.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης μπορείς να βασιστείς στη βοήθεια των γνωριμιών σου, των ανθρώπων που έχουν επιρροή ή που βρίσκονται σε θέσεις που μπορούν να σε διευκολύνουν επαγγελματικά. Κι αν κάνεις κάτι που έχει ανάγκη από σπόνσορες, χορηγούς, χρηματοδότες, ναι, τώρα μπορείς να πάρεις το πράσινο φως – αυτή τη φορά θα κερδίσεις, ακόμα κι αν στο παρελθόν είχες αποτύχει. Τώρα μπορείς να αισθάνεσαι όχι μόνο κοινωνικά ενδιαφέρων, αλλά και κοινωνικά περιζήτητος. Οι ορίζοντές σου διευρύνονται και οι ευκαιρίες έρχονται από κοινές προσπάθειες με ομοϊδεάτες, φίλους, ανθρώπους που μοιράζεσαι μαζί τους κοινά όνειρα και στόχους. Μόνο μην ξεχνάς αυτή τη χρονιά που ονειρεύεσαι μεγαλεπήβολα σχέδια για το μέλλον, εάν δεν έχεις χάρτη με το σημείο που θέλεις να πας ή συγκεκριμένους στόχους υπάρχει η πιθανότητα να χαθείς. Τα καλά νέα είναι ότι οι συμπαντικές δυνάμεις σε κατευθύνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δίας στον Κριό (7/6 μέχρι 9/9). Η τύχη είναι κάτι έξω από εμάς, που έρχεται και φεύγει απροειδοποίητα, ή μήπως δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσωπική (ψευδ)αίσθηση αυτοπεποίθησης, που μας σπρώχνει να πάρουμε ρίσκα; Ίσως η μόνη οριστική απάντηση που μπορεί να δώσει κανείς είναι: «Και ποιος νοιάζεται τι είναι από τα δύο; Αρκεί να την έχω με το μέρος μου!». Το διάστημα που ο Δίας περνάει στον Κριό, να είσαι σίγουρος πως θα την έχεις, οπότε κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου για να την εκμεταλλευτείς επαγγελματικά, ερωτικά, προσωπικά.

 

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 29.01.2022
Τα Ζώδια του Σαββάτου 29.01.2022

Κρόνος (το μεγάλο στοίχημα). Πολλοί σ’ έχουν κατηγορήσει σα φυγόπονο –εξαιτίας της Αφροδίτης που κυβερνάει το ζώδιό σου–, αλλά αυτό είναι πραγματικά άδικο αφού είσαι ένας από τους οικοδόμους του ζωδιακού. Με το πέρασμα του Κρόνου στον 6ο σου οίκο μπορείς να αποδείξεις για άλλη μια φορά ότι η εργασία αποτελεί για σένα μια πολύ σοβαρή υπόθεση, που απαιτεί απόλυτη προσήλωση, αφιέρωση και υπομονή. Κι αν κανείς δεν σε επιβραβεύει για τον όγκο δουλειάς που διεκπεραιώνεις, να θυμάσαι ότι τα παράσημα θα έρθουν αργότερα. Είναι εκπληκτικό, πάντως, το πώς η καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς μπορεί να λειτουργήσει και ως ασπίδα για την αβεβαιότητα του μέλλοντος ή ως πηγή ασφάλειας κυρίως όταν είσαι στα πρόθυρα της υπερκόπωσης. Υπερκόπωση;

Ανοίγει παρένθεση: Όταν ο Κρόνος διασχίζει τον 6ο ηλιακό οίκο αυτό σημαίνει επίσης και μια μεγαλύτερη ενασχόληση με το Σώμα και την Υγεία. Το σώμα βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος είτε ως εξωτερική εμφάνιση είτε ως υιοθέτηση ενός περισσότερο υγιεινού λάιφστάιλ. Είναι μια καλή περίοδος για τσεκ-απ, αλλά και για να γραφτείς στο γυμναστήριο, να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες, να κόψεις κακές συνήθειες (κάπνισμα κ.λπ.). Αρωματοθεραπεία, σιάτσου, μασάζ, λασπόλουτρα, βελονισμός, ομοιοπαθητική και ειδικές δίαιτες ενδείκνυνται. Θα αρχίσεις να ακούς το σώμα σου και τις ειδικότερες ανάγκες του οργανισμού σου.

Επιστρέφοντας στην Εργασία, δεν αποκλείεται να σου προσφέρουν και μια πιο σταθερή και μόνιμη θέση στη δουλειά σου ή (σπανιότερα) ν’ αρχίσεις να ανεβαίνεις την επαγγελματική ιεραρχία. Η αλλαγή από τη μερική στην πλήρη απασχόληση είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Έστω και αμυδρά και χωρίς τυμπανοκρουσίες υπάρχει αναγνώριση – με ανάλογη οικονομική ανταπόκριση; Χμμ… παίζεται… Το σίγουρο είναι ότι είσαι πιο απορροφημένος εργασιακά, με περισσότερες ώρες εργασίας, περισσότερο άγχος και επιπλέον ευθύνες. Στο flip side αυτής της διέλευσης δεν είναι σπάνιες και οι απολύσεις, αλλά και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις. Οι περικοπές προσωπικού και το πάγωμα των μισθών βρίσκονται σε αυτή τη διέλευση. Επειδή το άγχος αυξάνεται, δώσε στον εαυτό σου διεξόδους, εκτόνωση, αποδράσεις. Το γουικ-εντ μια στο τόσο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. 

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 28.01.2022
Τα Ζώδια της Παρασκευής 28.01.2022

Ουρανός (αλλάζω άρα είμαι άνθρωπος, 28/5-14/8). Κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης διέλευσης, που αφορά αρχικά κυρίως τους γεννημένους τις δύο, τρεις πρώτες μέρες του ζωδίου σου, άνθρωποι και καταστάσεις από το παρελθόν επανέρχονται με παράξενους και απροσδόκητους τρόπους, δίνοντάς σου την ευκαιρία να λύσεις κάθε είδους εκκρεμότητες που υπάρχουν μεταξύ σας. Επιστρέφουν είτε χτυπώντας το κουδούνι του σπιτιού σου είτε στα όνειρά σου, ή πέφτουν κυριολεκτικά πάνω σου σε μια έξοδό σου. Αυτή η συνάντηση είναι ιαματική ή μια τελευταία ευκαιρία για να ανακαλύψετε πάλι ο ένας τον άλλο.

Αυτή την περίοδο η διαίσθησή σου είναι σε έξαρση – έχεις ξαφνικές εκλάμψεις, βρίσκεις λύσεις σε χρόνια προβλήματα, συντονίζεσαι με τις σκέψεις και τα αισθήματα των άλλων, σε βαθμό που σοκάρεσαι και ο ίδιος γι’ αυτή σου την ευαισθησία. Στη ζώνη του λυκόφωτος, που ακούς το τηλέφωνο να χτυπάει πριν κουδουνίσει, όλα είναι πιθανά – τόσο που μπορεί να πάρεις τα βουνά, τη στιγμή που κάποιος θα αρχίσει να σου κάνει υπαινιγμούς για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσεις τη διέλευση του Ουρανού στο 12ό σου οίκο. Σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδειχθεί μια τεράστια ευκαιρία για πνευματική αναγέννηση, αλλά προς το παρόν αυτό που ονομάζεται «μεταμφιεσμένη ευλογία» μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή επώδυνων και ξαφνικών γυρισμάτων της τύχης: σα να ετοιμάζεσαι να παίξεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο που ονειρευόσουν μια ζωή και ξαφνικά ο παραγωγός πεθαίνει και η ταινία αναβάλλεται. Παρ’ όλ’ αυτά, πρέπει να θυμάσαι κάτι που λένε οι Θιβετιανοί μοναχοί, που ξέρουν ένα-δυο πράγματα για την ψυχική ισορροπία: «Όταν η τύχη βρίσκεται στο πλάι σου, δεν το καταλαβαίνεις ποτέ».

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (η κρίση οδηγεί στη μεταμόρφωση).

Οι γεννημένοι τις πρώτες πέντε μέρες του ζωδίου περνάνε φυσικά, σχεδόν ασυνείδητα, από μια διαδικασία μεταμόρφωσης. Αυτή δεν γίνεται εμφανής στον εξωτερικό κόσμο με γεγονότα. Είναι μια εσωτερική μεταμόρφωση των πιστεύω σου, της φιλοσοφίας με την οποία αντιμετωπίζεις τη ζωή – είναι μια βαθιά ικανοποίηση που προκύπτει από τη βεβαιότητά σου πως έχεις τη δύναμη να επιβιώσεις, ακόμη και στις δυσκολότερες συνθήκες. Δεν είναι υπέροχο αυτό το συναίσθημα;

 

Εκλείψεις (πάμε, ήρθε ο καιρός…).

 

Έκλειψη Ηλίου στις 15/1 στις 25°,01΄ του Αιγόκερου: Σε τι πιστεύει ένας Ταύρος; Στον αισθησιασμό σίγουρα! Στην εργατικότητα, στη σταθερότητα, στην υπομονή και την επιμονή επίσης. Τι να τα κάνεις όλα αυτά τα χαρίσματα, όμως, αν δεν έχεις φιλοδοξίες να φτάσεις σε υψηλότερες κοινωνικές και επαγγελματικές κορυφές; Η ηλιακή έκλειψη έρχεται για να ξυπνήσει τον κοιμώμενο ορειβάτη που κρύβεις μέσα σου και να σε προκαλέσει να σχεδιάσεις νέες αποστολές σε απάτητα όρη. Μην παραξενευτείς αν ξαφνικά αλλάξεις επαγγελματικά ενδιαφέροντα ή στόχους. Άλλωστε, η αλλαγή για έναν Ταύρο φαντάζει ωραία μόνο όταν έχει την ψευδαίσθηση πως μπορεί αυτός/ή να θέτει τους κανόνες.

Μερική έκλειψη Σελήνης στις 26/6 στις 4°,46΄ του Αιγόκερου: Μερικές φορές από το/τη σύντροφό μας ή την οικογένειά μας δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από το να δείξουν πως πιστεύουν στις ικανότητές μας και να αγκαλιάσουν τα όνειρά μας, ακόμη κι αν δεν τα καταλαβαίνουν περισσότερο από όσο ένας φιλόλογος μπορεί να καταλάβει εξισώσεις της κβαντομηχανικής. Αν όμως αντιληφθείς πως αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα, κινδυνεύεις να εγκαταλείψεις ξανά τα όνειρά σου για να νιώθεις αποδεκτός. Όμως, ξέρεις πού οδηγεί αυτό το μονοπάτι. Ξέρεις τι υπάρχει στο τέλος αυτής της διαδρομής. Το έχεις περπατήσει ξανά και ξανά. Δεν αξίζεις επιτέλους κάτι καλύτερο;

Έκλειψη Ηλίου στις 11/7 στις 19°,23΄ του Καρκίνου: Μπορεί και να είσαι και ο πιο ενδιαφέρων άνθρωπος του πλανήτη, οι ιδέες σου και ο τρόπος σκέψης σου ίσως μπορούν πραγματικά να γοητεύσουν και να επηρεάσουν τους γύρω σου. Παρ’ όλ’ αυτά, περνάς τον καιρό σου ταμπουρωμένος πίσω από ένα αμυντικό τείχος. Γιατί το ύψωσες εξαρχής; Σε κουράζουν οι αντιμαχίες; Νιώθεις να απειλείσαι αν κάποιος/α διαφωνήσει μαζί σου; Η ηλιακή έκλειψη πιθανόν να ανοίξει το μυαλό σου σε νέες γνώσεις, είτε με τη μορφή μαθημάτων ή ταξιδιών είτε με νέες γνωριμίες. Να η ευκαιρία να αναθεωρήσεις τις ιδέες σου, να διαφωνήσεις και να συζητήσεις, να μάθεις και να διδάξεις. Αυτό λέγεται ζωή!

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 21/12 στις 29°,21΄ των Διδύμων: Ο έρωτας είναι τυφλός λένε και ειδικά για σένα, που ο αισθησιασμός του σώματος και η πρόκληση των αισθήσεων είναι οι παγίδες που παρακαλάς να πέσεις μέσα τους σε κάθε ευκαιρία. Όμως, τις περισσότερες φορές το σώμα αποδεικνύεται να είναι η μόνη παροδική τελειότητα μπροστά στις ατέλειες της προσωπικότητας πίσω από αυτό. Με την έκλειψη Σελήνης αναγκάζεσαι να έρθεις αντιμέτωπος με το προσωπικό σύστημα αξιών σου προκειμένου να συνεχίσεις να συνυπάρχεις με το/τη σύντροφό σου ή με την οικογένειά σου. Αν δεν μπορείς, τότε αναγκαστικά το ρήγμα μεταξύ σας βαθαίνει.

 

(Διαβάστε οπωσδήποτε και τον ωροσκόπο για μια πιο πλήρη εικόνα της χρονιάς. Επίσης, όπου οι προβλέψεις αφορούν κυρίως τους γεννημένους τις πρώτες μέρες των ζωδίων αφορούν επίσης και τις πρώτες μοίρες των ωροσκόπων).

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5