1821 Digital Gallery
«Προοδευτική Ενότητα για το Μέλλον»

«Προοδευτική Ενότητα για το Μέλλον»

10 πρώτα μηνύματα & πρόσκληση για συζήτηση

Δεν χωρά αμφιβολία πως πολλά συμπεράσματα, πολιτικά και όχι μόνο, εξάγονται από τα παρακάτω ενδεικτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που με την άδεια των αποστολέων τους, παραθέτουμε.

Κρίναμε πως σημαντικό θα είναι να τα διαβάσουν όλοι και ιδίως όσοι δεν θέλουν να εθελοτυφλούν μπροστά στις αγωνίες των νέων καθώς και μπροστά στα μεγάλα πολιτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα. Πρωτίστως στον προοδευτικό χώρο.

1) Eργάζομαι ως τομεάρχης πωλήσεων σε εταιρεία τσιμεντοπροϊόντων. Λόγω της γενικότερης κατάστασης η εταιρεία, όπως όλες, βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, και από την αναγγελία του δημοψηφίσματος, σχεδόν έχει πάψει τις εργασίες της. Είμαι και εγώ το ίδιο αποφασισμένος, όπως και εσείς, να αναλάβω την κατάσταση στα χέρια μου..

2) Kαλησπέρα απο Γερμανία, χαίρομαι να συμμετέχω σε ό,τι βοηθάει να βγει η Ελλάδα απο τα δύσκολα των καιρών και τις παθογένειες των τελευταίων δεκαετιών. Αλλά το ξέρουμε όλοι αυτό, το σπουδαιότερο είναι να περάσουμε τις ιδέες σαν πιστευτό όραμα στον κόσμο. Γιατί κακά τα ψέματα, μόνο μία ακόμα πολιτική παράταξη δεν είναι το ζητούμενο. Έχω σπουδάσει οικονομικά στην Αυστρία και εργάζομαι στον τομέα Branding στρατηγικής και Coaching στην Γερμανία εδώ και τριάντα χρόνια...

3) Είμαι 47 ετών, ηλεκτρολόγος μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας. Μένω και εργάζομαι στο Ηράκλειο Κρήτης. Δεν έχω ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, πέρα από την ενασχόλησή μου με διάφορους τοπικούς συλλόγους. Θα με ενδιέφερε πολύ να συμμετέχω σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα που επιτέλους να υπηρετήσει τον τόπο μας, πατώντας μόνο πάνω σε αλήθειες.

4) Καλησπέρα σας από Π. Φάληρο ανησυχώ πολύ με τις εξελίξεις κι έχω ανάγκη να βρεθώ με ανθρώπους που σκέφτονται με πολιτισμό, αγάπη και πίστη στην Ευρώπη....

5) Είμαι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κατά συνέπεια δημόσιος υπάλληλος. Θα ήθελα να ενημερώνομαι για τις απόψεις σας επί των εξελίξεων ή και για πιθανές προτάσεις-πρωτοβουλίες που να μπορούσαν να αποτελέσουν ουσιαστική διέξοδο για ένα καλύτερο μέλλον. Η αναζήτηση πλέον δεν μπορεί να χωρέσει στα παλιά απλά ιδεολογικοπολιτικά περιγράμματα, που εν πολλοίς έχουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για το σήμερα που ζούμε...

6) Η πραγματικότητα είναι τραγική πλέον για όλους. Πίστευα πως η γενιά μου δε θα έβλεπε το τόσο βαθιά ριζωμένο πελατειακό κράτος, αλλά και την απαξίωση της γνώσης, των ικανοτήτων και της προσφοράς στο βωμό της κομματικής σημαίας... Την ίδια ώρα γίνεται απόβαση στην κρατική μηχανή με πολλαπλασιασμό υπηρεσιών και θέσεων ευθύνης, με νέες προσλήψεις και με το ΕΣΠΑ (παλιό και νέο) να καρκινοβατεί, παρά το γεγονός ότι δόθηκαν τόσα initiatives από την Κοινότητα για εμπροσθοβαρή εκταμίευση πληρωμών.

7) Είμαι γιατρός παθολόγος από τη Θεσσαλονίκη. Εργάζομαι στο ΕΣΥ, ενώ πριν το διορισμό μου εργαζόμουν για σειρά ετών ως ελεύθερος επαγγελματίας, και νομίζω ότι κατανοώ τις αγωνίες και τα προβλήματα και των δύο αυτών κλάδων.

Η πολιτική δεν είναι ο φυσικός μου χώρος. Όταν όμως π.χ. ένα κράτος βρίσκεται σε πόλεμο καλεί όσους έχουν την ικανότητα να φέρουν όπλο σε επιστράτευση. Έτσι κι εγώ νιώθω επιστρατευμένος ως εθελοντής στην πολιτική, εξ'αιτίας των συνθηκών που υπάρχουν σήμερα στη χώρα. Ανήκω στο Φιλελεύθερο Κέντρο. Πιστεύω ότι στη μεγάλη παράταξη του Κέντρου, οι φιλελεύθεροι και οι σοσιαλδημοκράτες ελάχιστα έχουμε να χωρίσουμε. Περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν. Ειδικά σήμερα που η χώρα κινδυνεύει...

8) Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Ασχολούμαι πολύ ενεργά με τον χώρο των startups και αυτήν τη στιγμή συνεργάζομαι με δύο startups από το Λονδίνο και τη Βοστώνη. Η εξειδίκευσή μου είναι στο χώρο των εφαρμογών smartphones (iPhone-iPad).

Πιστεύω βαθιά ότι η επιχειρηματικότητα και ειδικά η επιχειρηματικότητα αρχικού σταδίου μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στη χώρα μας. Ειδικά δε για νέες επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνολογίας, η χώρα μας έχει μεγάλα πλεονεκτήματα, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε συνθήκες εργασίας.

9) Έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να αναμετρηθούμε με την ιστορία τόσο την προσωπική όσο και την συλλογική. Και να καταγραφούμε ως νικητές αν το εγχείρημα πετύχει. Αλλά και αν αποτύχει πάλι έχει τεράστια διαφορά το να χάσεις υπερασπιζόμενος το παλιό και σάπιο από το να χάσεις τολμώντας το ελπιδοφόρο και καινούργιο...

10) Με ενδιαφέρει να παρακολουθήσω και να συμβάλω στη συζήτηση. Ευχαριστώ.

Επιχειρηματίας, πρώην Startup CEO, και μετέπειτα αρχιτέκτονας Λογισμικού στην Microsoft (Redmond)...


Υ.Γ. «Πάντοτε ό,τι λέγαμε το εννοούσαμε και πρωτίστως το πράτταμε. Πιστεύουμε στην ενότητα των προοδευτικών Ελλήνων, αλλά σε μια νέα ενότητα που θα κοιτά στο μέλλον. Όσες και όσοι λοιπόν θέλουν να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε τις επόμενες πρωτοβουλίες, είναι καλεσμένοι την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 11.30, στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην οδό Πανεπιστημίου 44 και Χαρ.Τρικούπη.

Όποια και όποιος θέλει να επικοινωνήσει μπορεί να στείλει μήνυμα στο 26iouliou2015@gmail.com

 

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5