Αθλητισμος

Στον τελικό της Euroleague ο Ολυμπιακός! (video)

Το' κανε ξανά απέναντι στην «πελάτισσα» ΤΣΣΚΑ Μόσχας και διεκδικεί το 4ο Ευρωπαϊκό στο μπάσκετ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355175-736215.jpg
EPA/SEDAT SUNA

Όσοι έχουν την παραμικρή γνώση από μπάσκετ, ήξεραν τι θα συμβεί στην Κωνσταντινούπολη. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είχε το προβάδισμα, ο Ολυμπιακός θα το γυρνούσε στο τέλος και ο Τεόντοσιτς θα ηταν ο μοιραίος για τους Ρώσους. Έτσι ακριβώς έγινε! 

Δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε η δεύτερη, ούτε η τρίτη που συνέβη κάτι ανάλογο. Ηταν η τέταρτη! Οι ερυθρόλευκοι με μια εκπληκτική εμφάνιση, νίκησαν τους ζάμπλουτους και (πρώην πια) πρωταθλητές Ευρώπης, Ρώσους, με 82-78 και την Κυριακή στις 9 το βράδυ θα παίξουν στον τελικό της Ευρωλίγκας. 

Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, η ΤΣΣΚΑ είχε το προβάδισμα, το οποίο έφτασε δύο φορές στους έντεκα πόντους. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου, όμως, δεν πτοήθηκαν. Με τον Σπανούλη κλεισμένο για 35 λεπτά, τον Πρίντεζη με τέσσερα φάουλ και τον Γκριν εκτός τόπου και χρόνου, ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στον Μάντζαρη και τον Παπανικολάου που πέτυχαν τέσσερα τρίποντα έκαστος. Σημαντική βοήθεια από τον Αγραβάνη, με δύο τρίποντα, αρκετά κρίσιμα ριμπάουντ και σπουδαίες άμυνες. 

Στον τελικό της Euroleague  ο Ολυμπιακός!

Και στο τέλος, «μίλησαν» αυτοί που πρέπει. Με «βόμβα» του Σπανούλη από τα 9 μέτρα, ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 74-73, ενώ τότε ξύπνησε και ο Γκριν με δύο τρίποντα. Ο Τεόντοσιτς αστόχησε στα τελευταία δευτερόλεπτα σε τρίποντο κι έτσι πήγαν στράφι οι 23 του πόντοι, ενώ ο πολύς Ντε Κολό, έχασε κι αυτός ένα κρίσιμο λέι απ. 

Δείτε στο βίντεο και τα 14 τρίποντα του Ολυμπιακού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ