Αθλητισμος

H νύχτα που ζήλεψαν οι οπαδοί της ΑΕΚ

Ο αγαπημένος τους Νάτσο Σκόκο πέτυχε πέντε γκολ σε ματς της Ρίβερ Πλέιτ!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373090-770508.jpg

Καταντάει λίγο γραφική για τους οπαδούς όλων των ελληνικών ομάδων, η εμμονή σε παίκτες που έχουν περάσει από τους συλλόγους τους στο παρελθόν. Οι Παναθηναϊκού ήθελαν για χρόνια τον Σισέ πίσω, οι Ολυμπιακοί τον Μιραλάς, οι ΠΑΟΚτζήδες τον Βιεϊρίνια (αυτός γύρισε, για να δούμε…), οι ΑΕΚτζήδες τον Σκόκο.

O Αργεντινός ήρθε στην Ελλάδα στα 23 του χρόνια, για να αντικαταστήσει τον Ριβάλντο και μέσα σε μια τριετία έγινε ο αγαπημένος του κόσμου, αποκτώντας το παρατσούκλι «υδραυλικός», λόγω των εντυπωσιακών ενεργειών και των γκολ που σημείωνε. Εδώ και χρόνια, που ο Νάτσο Σκόκο έχει φύγει από την «Ένωση», αποτελεί τον διακαή πόθο των περισσότερων φίλων της, λες και δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες στον κόσμο.

Εμείς αυτούς ξέρουμε, αυτούς εμπιστευόμαστε. Οι εφημερίδες το γνωρίζουν καλά και κάθε χρόνο πετάνε το όνομά του σαν… τυράκι για μερικά φύλλα παραπάνω, στα ατέρμονα μεταγραφικά σενάρια.

Έτσι έγινε και φέτος, αλλά ο 32χρονος πια Σκόκο δεν ήρθε και πάλι στην ΑΕΚ. Αντίθετα, πήγε στη Ρίβερ Πλέιτ στη μία από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες στη χώρα του. Αυτή η μεταγραφή έγινε στα τέλη Ιουνίου, οι οπαδοί του «Δικεφάλου» τον ξέχασαν σιγά-σιγά και ολότελα από τη στιγμή που η ομάδα τους ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν.

Χθες το βράδυ, όμως, άπαντες τον θυμήθηκαν. Διότι ο «υδραυλικός» έδωσε μια μοναδική παράσταση στον αγώνα της Ρίβερ με τη Βίλστερμαν για τα πλέι οφ του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα, όπου η Ρίβερ έπρεπε να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0, ο Σκόκο σημείωσε πέντε γκολ (!), οδηγώντας στο εντυπωσιακό 8-0. Ο 32χρονος άσος είχε κάνει χατ τρικ πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά αγώνα, σκόραρε άλλες δύο φορές στην πορεία και ποιος ξέρει που θα σταματούσε, αν δεν γινόταν αλλαγή στο 71ο λεπτό…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ