Αθλητισμος

Έπαθε και έμαθε ο Ολυμπιακός

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363000-750942.jpg
LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports

Η πρώτη κρίσιμη εβδομάδα της ποδοσφαιρικής σεζόν έφτασε. Την Παρασκευή οι ελληνικές ομάδες θα μάθουν τους αντιπάλους τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς ή του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ουσιαστικά όσες μεταγραφές ολοκληρωθούν τις προσεχείς μέρες, θα μπορούν να υπολογίζονται για τους αγώνες που θα γίνουν το τριήμερο 25-27 Ιουλίου.

Η AV θα επιχειρήσει να δει πού βρίσκονται οι ομάδες μας τόσο μεταγραφικά όσο και αγωνιστικά σε αυτό το χρονικό σημείο.

Ξεκίνημα με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ο οποίος άργησε λίγο να πάρει μπρος, αλλά βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο στελέχωσης του ρόστερ. Πέρυσι, προσπάθησε να προκριθεί δίχως σοβαρές μεταγραφές και κατάφερε ν’ αποκλειστεί από τη Χάποελ Μπέερ Σεβά, σε μια αποτυχία μεγατόνων.

Τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς υπάρχουν λύσεις για όλες τις θέσεις.

Κάτω από τα δοκάρια βασικός είναι ο Καπίνο, με εναλλακτικές τους Γιαννιώτη-Χουτεσιώτη.

Στο δεξί άκρο της άμυνας συναντάμε τον Ομάρ Ελαμπντελαουί και τον Φιγκέιρας, δύο αξιόπιστες λύσεις. Ως αριστερός μπακ, ο Κούτρης που αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις και… προηγείται του Ισπανού Ντε Λα Μπέγια.

Στα στόπερ υπάρχουν οι Μποτία, Ρέτσος, ακολουθούν στην… επετηρίδα οι Σισέ-Νικολάου, ενώ θα αποκτηθεί άμεσα ένας ακόμη παίκτης, μάλλον ο Βούγιοβιτς από την τουρκική Κονιασπόρ. Τον Αύγουστο πιθανώς θα φύγουν οι δύο πρώτοι, άρα έπονται κι άλλες μεταγραφές σε αυτή τη θέση, αλλά στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί σε αυτούς.

Με τρεις μέσους αγωνίζονται οι «ερυθρόλευκοι» σε κάθε παιχνίδι. Για τις θέσεις των δύο κεντρικών χαφ υπάρχουν μπόλικες επιλογές. Προτεραιότητα δίνεται στον Ρομαό, στον Ταχτσίδη που έχει ξεκινήσει δυναμικά και στον Οφόε, τον Βέλγο που ανακοίνωσε χθες ο Ολυμπιακός και αποτελούσε διακαή πόθο του προπονητή Μπέσνικ Χάσι. Από ‘κει και πέρα, ο Κοσοβάρος τεχνικός διαθέτει ακόμη τους Σιώπη, Ζντιέλαρ, Μάρτινς, Ανδρούτσο, αν και οι δύο ξένοι είναι πιθανό να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.

Μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ δεσπόζει ο Κώστας Φορτούνης, από τα πόδια του οποίου περνάει όλο το παιχνίδι της ομάδας.

Στις θέσεις των εξτρέμ αποκτήθηκε ο Καρσελά (ξεκίνησε ήδη προπονήσεις) και πλαισιώνεται από τους Μάριν, Σεμπά, Μανθάτη και τον φευγάτο Ελιουνούσι. Υπό παραχώρηση είναι και ο Πάρντο, μόνο που στο πρόσφατο φιλικό με τη Μαλίν έπαιξε βασικός και μάλιστα είχε πολύ καλή απόδοση. Άρα για τον Κολομβιανό, ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά.

Για την κορυφή της επίθεσης αποκτήθηκε ο Νιγηριανός Εμενίκε, που έχει πίσω του τον Ανσαριφάρντ και τον νεαρό Βέργο. Ο Ιρανός μάλλον θ’ αποχωρήσει και θα αποκτηθεί άλλος στη θέση του.

Όταν λήξει η μεταγραφική περίοδος, στις 31 Αυγούστου, το ρόστερ του Ολυμπιακού θα είναι αρκετά διαφορετικό απ’ ότι σήμερα. Παρ’ όλα αυτά, οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές έχουν την ποιότητα να οδηγήσουν την ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος και φαίνεται από την προετοιμασία. Οι προπονήσεις είναι πολύ χαλαρές, με σκοπό οι παίκτες να είναι φρέσκοι κι εκεί αποδίδεται το εντυπωσιακό 6-0 κόντρα στη Μαλίν το Σάββατο.

Κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο Παναθηναϊκός πέρυσι, που πέρασε εύκολα στους ομίλους του Γιουρόπα, αλλά τον Οκτώβριο ήταν… διαλυμένος λόγω κακής φυσικής κατάστασης.

Κάθε κίνηση έχει ρίσκο και κάθε επιτυχία, το ανάλογο τίμημα…

ΟΦΟΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ