Αθλητισμος

Η 4η μέρα του Μουντιάλ μας θύμισε γιατί αγαπάμε το ποδόσφαιρο

Ήταν μια μέρα γεμάτη απρόβλεπτες φάσεις

11242062_701224676688227_2327381028106820222_n.jpg
Ανδρέας Λούσκος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19667052.jpg
EPA/RITCHIE B. TONGO

Η Σερβία απέδειξε τη δύναμή της στο γήπεδο και νίκησε την Κόστα Ρίκα. Παρόλη τη νίκη, η Σερβία δεν ήταν αποτελεσματική στην εστία του τέρματος. Ο Μίτροβιτς βρέθηκε πολλές φορές σε θέση να σκοράρει και απέτυχε. Η ανικανότητα του στράικερ να τελειώσει τις φάσεις βάζει σε αμφιβολία την δυνατότητα της Σερβίας να βάλει γκολ σε ματς που μπορεί να έχει περιορισμένες ευκαιρίες. Αυτό που βοήθησε τη Σερβία να κρατήσει το προβάδισμα ήταν γιατί πίεζε συνεχώς την Κόστα Ρίκα και της άφηνε λίγο χρόνο να απειλήσει. Η Κόστα Ρίκα δεν κατάφερε να δημιουργήσει καλές φάσεις για να ισοφαρίσει. Η αδυναμία της Σερβίας να είναι πιο ψύχραιμη και δυνατή μπροστά στο τέρμα θέτει σε αμφιβολία την ικανότητα της να νικήσει ματς στα οποία έχει λίγες ευκαιρίες.

Η Γερμανία δεν κατάφερε να σκοράρει και έχανε φάση μετά από φάση όταν έφτανε σε θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που τιμωρεί και αυτό φάνηκε όταν το Μεξικό κατάφερε πάρει το προβάδισμα όταν μετέτρεψε μια από τις λίγες ευκαιρίες του σε γκολ. Ο ρυθμός του παιχνιδιού κρατήθηκε για την διάρκεια του παιχνιδιού με τις δυο ομάδες να πιέζουν την άλλη. Το Μεξικό πάλευε να σφραγίσει την νίκη και η Γερμανία προσπαθούσε να ισοφαρίσει. Η διεκδικήσει μιας τεράστιας νίκης από το Μεξικό θα το διευκολύνει στην πρόκριση του επόμενου γύρου και βάζει την Γερμανία σε δύσκολη θέση για τα επόμενα ματς. Όπως με την Σερβία, η πολλαπλές αποτυχημένες φάσεις από την Γερμανία με κάνουν να αμφισβητώ άμα μπορεί η Γερμανία να κρατήσει την θέση της ως πρωταθλήτρια του κόσμου. Όσο προχωρούν οι Γερμανοί στην διοργάνωση θα αντιμετωπίζουν δυσκολότερους αντιπάλους που μπορούν να τους πιέζουν αμυντικά. Άμα η Γερμανία δεν καταφέρει να σκοράρει έχοντας λίγες ευκαιρίες θα δυσκολευτεί να νικήσει αυτά τα δύσκολα ματς.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, η Ελβετία εξέπληξε το παγκόσμιο κοινό προτρέποντας την Βραζιλία να φύγει με την νίκη. Παρόλο που η Βραζιλία βρέθηκε μπροστά στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο, οι Ελβετοί δημιουργούσαν πολλές επιθέσεις και κατέληξαν να σκοράρουν από κεφαλιά από κόρνερ. Ακολουθώντας από το γκολ, η Ελβετία έκατσε αμυντικά και έβρισκε παραθυράκια για αντεπιθέσεις όποτε μπορούσε, ενώ η Βραζιλία πίεζε επιθετικά. Αυτό ανέβασε τον ρυθμό του αγώνα και τον έκανε πιο διασκεδαστικό. Παρόλο τις πολλές καλές φάσεις της Βραζιλίας, οι Ελβετοί παρέμειναν ήρεμοι και έδιωχναν την μπάλα από την εστία του τέρματος. Η Ελβετία απέδειξε την ικανότητά της να σκοράρει και να αλλάζει το παιχνίδι βάζοντας την σε θέση φαβορί να την πρόκριση στους 16. Η Βραζιλία όμως δεν κατάφερε να πασάρει αποτελεσματικά και να βγάλει παίχτες σε εύκολες θέσεις να βάλουν γκολ, κάτι που πρέπει να διορθωθεί όσο εξελίσσεται το τουρνουά.

Σήμερα η Σουηδία παίζει αντιμέτωπη με τη Νότια Κορέα. Πιστεύω πως και οι δυο ομάδες θα ψάχνουν χώρο να απειλήσουν και δεν κάτσουν περιμένοντας στην άμυνα.Το ματς πιθανόν να λήξει σε ισοπαλία γιατί και οι δυο ομάδες είναι ισοδύναμες στην επίθεση και άμυνα. Στο επόμενα ματς ανάμεσα το Βέλγιο και το Παναμά, η νίκη θα είναι του Βελγίου με αρκετή άνεση. Το Βέλγιο δύσκολα θα δεχτεί γκολ λόγω της αδυναμίας του Παναμά αλλά και της καλής ποιότητας της Βελγικής άμυνας. Επίσης, το Βέλγιο θα βρεθεί πολλές φορές σε θέση να σκοράρει με τις πάσες του Ντε Μπρούιν και η επιθετική γραμμή θα τελειώσει εύκολα της φάσεις με σουτ από Αζάρντ και Λουκακού. Στο τέλος της ημέρας, η Αγγλία έχει πιθανότητες να νικήσει κόντρα στην Τυνησία, αλλά όπως πάντα μπορεί να μην καταφέρει να κυκλοφορήσει την μπάλα σωστά και να αποτύχη στο να δημιουργήσει καλές θέσεις για σουτ. Η Αγγλία, όπως απεδείχθη στο Euro 2016 με τον αγώνα ενάντια την Ισλανδία, καταρρέει και αμυντικά όταν παίζει με ομάδες με απρόβλεπτο τρόπο επίθεσης. Γενικά, οι σημερινοί αγώνες θα πουν πολλά για τις μελλοντικές ελπίδες των μεγάλων ομάδων να προκριθούν στον επόμενο γύρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ