Αθλητισμος

Το νέο πλάνο του Ολυμπιακού

Ποιοι φεύγουν, ποιοι «κινδυνεύουν» και ποιοι θα έρθουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
oly.jpg
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ/EUROKINISSI

Η αποκαρδιωτική εικόνα του Ολυμπιακού σε πολλά φετινά ματς της σεζόν, έχει ωθήσει τον ιδιοκτήτη του Βαγγέλη Μαρινάκη να προχωρήσει σε ριζικό λίφτινγκ το καλοκαίρι. 
Για μια ακόμη φορά, το ρόστερ των Πειραιωτών θα υποστεί πολλές αλλαγές, ενώ είναι δεδομένο πως θα πέσει και το μπάτζετ.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, πέρα από τους Οφόε και Σεμπά που θεωρούνται σίγουροι, υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι. Ο Αλμπέρτο Μποτία, ο Πάρντο, ο Τζούρτζεβιτς είναι μερικοί εξ αυτών, ενώ σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Κώστας Φορτούνης.

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τον Μιραλάς, για τον οποίον χρειάζονται 6.000.000 ευρώ ώστε να αποκτηθεί με μεταγραφή από την Έβερτον και γενικότερα οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν θα πρέπει να αισθάνονται πολύ άνετα.

Αυτοί που είναι βέβαιο πως θα συνεχίσουν είναι οι Ανσαριφάρντ, Προτό, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό. Δεν σημαίνει ότι θα φύγουν όλοι οι υπόλοιποι, όμως θα υπάρχουν ανακατατάξεις.

Στον τομέα των εισερχόμενων μεταγραφών, θα γίνουν δεδομένα κάποιες «τρανταχτές» κινήσεις, όμως αυτές θα είναι λίγες. Η πλειονότητα των νέων παικτών θα προέρχεται από τη δεξαμενή των δανεικών που έχει παραχωρήσει ο Ολυμπιακός σε άλλες ομάδες.

Ο αριστερός μπακ Τσιμίκας, που κάνει σούπερ χρονιά στην Ολλανδία με τη Βίλεμ, ο στόπερ Ρισβάνης, ο τερματοφύλακας Γιαννιώτης (Ατρόμητο παίζουν και οι δύο), είναι ποδοσφαιριστές που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο Λιμάνι και ενδεχομένως να προτιμηθούν κι άλλοι.

Επίσης, τελειωμένος θεωρείται και ο προπονητής Όσκαρ Γκαρθία, τον οποίον θα θυμόμαστε στην Ελλάδα μόνο για το ρολό χαρτί που δέχτηκε στην Τούμπα. Με τα τωρινά δεδομένα τρεις είναι οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς του Ερυθρού Αστέρα, που έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα ως παίκτης και προπονητής, ο Πορτογάλος Πέδρο Μάρτινς της Γκιμαράες και ο Εστέμπαν Καμπιάσο, ο Αργεντινός πρώην μέσος της ομάδας, που πήρε δίπλωμα προπονητή.

Τέλος, αλλαγές αναμένονται και σε άλλα πόστα που αφορούν τη λειτουργία του συλλόγου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ