Αθλητισμος

«Έσπασε» έδρα και… κατάρα ο Ολυμπιακός (video)

Μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων» μέσα στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι της Ευρωλίγκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Highlights: Panathinaikos Superfoods Athens - Olympiacos Piraeus

 Έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς, που κρίθηκε στην παράταση, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 87-85, διακόπτοντας έτσι το σερί πέντε νικηφόρων παιχνιδιών του «τριφυλλιού».

Με αυτή τη νίκη,  οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο εξασφάλισαν την πρόκριση στα πλέι οφ, αλλά αγκάλιασαν και το πλεονέκτημα έδρας, καθώς με ρεκόρ 17-7 ισοβαθμούν με τη Φενέρμπαχτσε στη δεύτερη θέση, έχοντας μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στα καίρια σημεία της αναμέτρησης, ο Μπράιαν Ρόμπερτς. Ο Αμερικανός γκαρντ που αμφισβητήθηκε και λίγο έλειψε να αποχωρήσει (άλλωστε αποκτήθηκε και ο Μπράουν σε αυτή τη θέση), με 16 πόντους και 4/4 τρίποντα, ήταν κομβικός για τον Ολυμπιακό. Η τελευταία του «βόμβα», ήταν αυτή που έδωσε προβάδισμα 84-82.

Πολύ καλή δουλειά έκαναν και οι Σπανούλης-Πρίντεζης, με 15 πόντους έκαστος.

Γενικά, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και πήρε εξαρχής το προβάδισμα, το οποίο ήταν συνήθως διψήφιο. Στην τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός ροκάνισε τη διαφορά, προσπέρασε με 71-70, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου του και έμεινε στο 71-71, που οδήγησε τον αγώνα στην παράταση.

Ο Καλάθης με 23 πόντους και 10 ασίστ, αλλά και ο Γκιστ με 21 ήταν οι κορυφαίοι, όμως μοιραίος ήταν με συνεχείς κακές επιλογές ο Τζέιμς, ο οποίος αν και νεοαποκτηθείς, αγωνίστηκε 31 λεπτά.

Πολλές οι ευθύνες του Τσάβι Πασκουάλ, που δεν μπορεί να καθαρίσει το μυαλό των παικτών του, ενώ προσπαθεί να ενσωματώσει τους νέους παίκτες με… άγαρμπο τρόπο, μπερδεύοντας την ομάδα.

Με ρεκόρ 14-10, ο ΠΑΟ βρίσκεται έβδομος, αν και ουσιαστικά ισοβαθμεί με τις Ρεάλ-Χίμκι στην πέμπτη θέση. Φυσικά, οι «πράσινοι» έχουν ελπίδες για τετράδα, αλλά αν συνεχίσουν αυτές τις εμφανίσεις κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ