Αθλητισμος

Επικίνδυνη αποστολή στο «Καμπ Νόου» και… ο Θεός βοηθός

Σήμερα στις 21.45 το ιστορικό ματς του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377154-778624.jpg
LATO KLODIAN / EUROKINISSI

«Όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό, άφησα εκεί ένα κομμάτι της καρδιάς μου». Αυτό δήλωσε χθες ο Ερνέστο Βαλβέρδε, νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα, που συνέδεσε το όνομά του με το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο που έχουν παίξει οι «ερυθρόλευκοι» την τελευταία δεκαετία. Απόψε, όμως, στο «Καμπ Νόου» έχει μια δουλειά να κάνει κι αυτή είναι να νικήσει τον Ολυμπιακό. Η Μπάρτσα προέρχεται από ισοπαλία 1-1 με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, αν και ήταν τέτοια η όρεξη των παικτών της, που θα μπορούσαν να νικήσουν.

Αντίθετα, οι Πειραιώτες έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά αμυντικά προβλήματα συν το ζήτημα της κούρασης μετά το 60ό λεπτό κάθε αγώνα τους. Το πιο… σωστό σύστημα αντιμετώπισης για τη σημερινή αναμέτρηση είναι το «κάνουμε τον σταυρό μας και ό,τι βγει», αλλά ο Τάκης Λεμονής πρέπει να κάνει τις δικές του παρεμβάσεις. Με τη Γιουβέντους τα πήγε μια χαρά και η ήττα με 2-0 θεωρείται τιμητική, αλλά τώρα τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα.

Γι’ αυτό έχει σκεφτεί αρκετές λύσεις. Όπως να παίξει με τρεις στόπερ και πέντε αμυντικούς ή να βάλει στην κορυφή της επίθεσης τον κεντρικό χαφ Οτζίτζα Οφόε! Πρωταρχικός του στόχος είναι να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αναζητά το 100ό ευρωπαϊκό γκολ στην καριέρα του, αφού έχει 99.

Δεν αποκλείεται να το καταφέρει απέναντι στον Ολυμπιακό και να κλείσει έναν κύκλο που ξεκίνησε το 2005, με το παρθενικό του τέρμα κόντρα στον Παναθηναϊκό! Ήταν και πάλι ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ και η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί με 5-0.

Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός δεν έχουν παίξει ποτέ αντίπαλοι, αλλά έχουν κάτι κοινό: Έντεκα ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, έστω κι αν κάποιοι εξ αυτών, έπαιξαν μόνο στη δεύτερη ομάδα της Μπάρτσα. Οι ποδοσφαιριστές είναι: Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Γιαγιά Τουρέ, Ντάνι Γαρθία Λάρα, Μπαμπανγκίντα, Πάρντο, Χαβίτο, Μποτία, Αφελάι, Σαβιόλα και ο Ερίκ Αμπιντάλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ