Αυτοκινηση

Νέο VW T-Rock

Διευρύνει τα όρια της κατηγορίας του!

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Μεγαλώνει η γκάμα των SUV της Volkswagen, με το νέο T-Rock, που εντάσσεται στην κατηγορία των compact SUV.

Η πανελλήνια παρουσίαση του μοντέλου πραγματοποιήθηκε παραμονές γιορτών στα Τρίκαλα Κορινθίας και ενώ η χιονόπτωση είχε αρχίσει, εντάσσοντας το T-Rock στο κατά κάποιο τρόπο, φυσικό περιβάλλον του! Στην διαδρομή, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το νέο μοντέλο με τον 1.000-αρη, τούρμπο TSI, 3-κύλινδρο κινητήρα των 115 ίππων.

Συνοπτικά, να αναφέρουμε ότι το T-Roc, όπως η VW μας συστήνει το νέο μοντέλο της, είναι ένα crossover που συνδυάζει φαινομενικά αντιφατικά χαρακτηριστικά: επιδόσεις και άνεση, συναίσθημα και ορθολογισμό, lifestyle της πόλης και πολύπλευρη προσωπικότητα που πάει παντού. Αυτές οι διαφορετικές παράμετροι ενώνονται σε μια νέα αντίληψη για την κατηγορία – ένα σπορ αυτοκίνητο-εργαλείο, που ανήκει στην κατηγορία των compact SUV, με lifestyle χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο και επιδόσεις για κάθε απαίτηση. Το νέο T-Roc έχει  compact διαστάσεις, δυναμική σχεδίαση που συνδυάζεται με 11 εξωτερικούς χρωματισμούς, 4 χρώματα οροφής και ένα σύνολο 24 χρωματικών συνδυασμών. Παράλληλα, διατίθεται είτε με μπροστινή κίνηση είτε με τετρακίνηση, χωράει άνετα πέντε επιβάτες και έχει χώρο αποσκευών 445 λίτρων.

Το νέο T-Roc προσφέρεται σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις με τιμές που αρχίζουν από 19.650 ευρώ.

auto_1.jpg

Γνωριμία σε 10 «βήματα»

  1. Το νέο crossover συνδυάζει την επιβλητικότητα ενός SUV με τον δυναμισμό ενός compact hatchback.
     
  2. Καινοτόμες γραμμές, οροφή σε στυλ κουπέ, αισθητά φαρδύτερο μπροστινό μέρος, απέριττες αναλογίες.
     
  3. Η Volkswagen συμπληρώνει τη σειρά των SUV – που απαρτίζεται από τα Touareg, Tiguan, Tiguan Allspace – με το T-Roc.
     
  4. Τρία ακόμη νέα SUV θα ακολουθήσουν – η νέα γενιά Touareg, το μικρό T-Cross και το ηλεκτρικό I.D. Crozz.
     
  5. Μεγάλη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού - Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου (Front Assist) που περιλαμβάνει τη λειτουργία αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης  (City Emergency Brake) και το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist) ως στάνταρ.
     
  6. Προαιρετικά συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας με κρυστάλλινη οθόνη και η νέα γενιά του πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων Active Info Display.
     
  7. Έξι κινητήρες τούρμπο, βενζίνης TSI και diesel TDI με ισχύ από 115 ίππους ως 190 ίππους.
     
  8. Οι κινητήρες των 190 ίππων συνδυάζονται με τετρακίνηση 4ΜΟΤΙΟΝ και αυτόματο κιβώτιο DSG 7 ταχυτήτων ως στάνταρ.
     
  9. Compact διαστάσεις εξωτερικά, τεράστιο εσωτερικά: άνεση για 5 επιβάτες με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του (445 λίτρα).
     
  10. Το T-Roc Design pack (με δίχρωμο ντιζάιν ως στάνταρ) και το T-Roc Sport pack (δίχρωμο ντιζάιν ως προαιρετικό) επιτρέπουν εκτεταμένη εξατομίκευση ώστε ο ιδιοκτήτης να δημιουργήσει το αυτοκίνητό του όπως ακριβώς επιθυμεί.

auto_2.jpg

Η τετρακίνηση 4ΜΟΤΙΟΝ

Οι εκδόσεις 4Μοτιον του T-Roc είναι εφοδιασμένες με ένα μόνιμο σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς. Η ροπή που φτάνει στους τροχούς κατανέμεται ανάμεσα σε μπροστά και πίσω τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου πολύδισκου συμπλέκτη με βάση τις ανάγκες της κίνησης – η εστίαση βρίσκεται στην ανάγκη διατήρησης βέλτιστης πρόσφυσης, και ως εκ τούτου οδηγικής ασφάλειας, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή οικονομία καυσίμου. Οι διαδρομές σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους δεν αποτελούν πρόβλημα για το T-Roc με την τετρακίνησή του και την απόσταση των 16,1 εκατοστών από το έδαφος.

Όλες οι τετρακίνητες εκδόσεις του T-Roc έχουν 4Μοτιον Active Control με επιλογή οδηγικού προφίλ ως στάνταρ. Το 4Μοτιον Active Control ελέγχεται από έναν διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Ο οδηγός τον χρησιμοποιεί για να ενεργοποιήσει τέσσερις προηγμένες λειτουργίες και διάφορα αναδυόμενα μενού, ήτοι Street & Snow (άσφαλτος και χιόνι), Off-road (αυτόματη ρύθμιση off-road παραμέτρων) ή Off-road Individual (μεταβλητές ρυθμίσεις).

auto_3.jpg

Info

Τα μικρά SUV είναι η νέα τάση στο χώρο του αυτοκινήτου. Το 80% σχεδόν των compact SUV πωλούνται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και την Κίνα. Αυτός ο τύπος SUV κερδίζει επίσης έδαφος στη Βραζιλία, στην Ινδία, στη Ρωσία και στις ΗΠΑ. Πιστεύεται πως τα επόμενα δέκα χρόνια ο όγκος των ετήσιων παγκόσμιων πωλήσεων των compact SUV θα ανέλθει από τα 6,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα, σήμερα, στα περίπου 10,6 εκατομμύρια.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ