Αυτοκινηση

Μία ανάσα δρόμος…

Νίκη με μόλις 0.7’’ διαφορά, στο Ράλι Αργεντινής!

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352616-731360.jpg
Red Bull Media

Είναι προφανές ότι η σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2017 προμηνύεται και θα είναι συναρπαστική. Και απόδειξη δεν είναι το γεγονός ότι στους πρώτους πέντε αγώνες –από τους 13 του θεσμού- είχαμε 4 διαφορετικούς νικητές, ούτε το ότι όλοι οι κατασκευαστές έχουν κερδίσει από έναν αγώνα, ούτε ότι σε κάθε αγώνα παρατηρείται ραγδαία σύναξη θεατών που παρακολουθούν τις Ειδικές Διαδρομές. Είναι ο εντυπωσιακός συναγωνισμός των συμμετεχόντων, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που τίποτα και κανείς δεν μπορεί να κάνει προγνωστικά…

Πρόσφατη απόδειξη, τα όσα συνέβησαν στο Ράλι Αργεντινής. Έναν συγκλονιστικό αγώνα, στο τέλος του οποίου, μετά από 341 ολόκληρα χιλιόμετρα Ειδικών Διαδρομών, ο νικητής αναδείχθηκε στην μόλις τελευταία διαδρομή με διαφορά μόλις 0.7’’, ήτοι σε μήκος, 16 μόνο μέτρα απόσταση ήταν αυτή που χώριζε τον 1ο με τον 2ο… Σε ένα καθηλωτικό από κάθε άποψη τελευταίο σκέλος την προηγούμενη Κυριακή, δύο οδηγοί έδωσαν την υπέρτατη μάχη μεταξύ τους, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται σε κάτι πολύ λιγότερο από τις λεπτομέρειες. Μία ανάσα δηλαδή. Ή μία απειροελάχιστη στιγμή αλλαγής αναπνοής ή μιας «τιμονιάς»… Ο Ουαλός Elfyn Evans (Ford Fiesta) και ο Βέλγος Thierry Neuville έδωσαν μία μοναδική παράσταση, με τον Βέλγο οδηγό της Hyundai να είναι αυτός που πανηγύρισε στο τέλος τη σπουδαία νίκη. Ο Evans που ξεκίνησε την τελευταία Διαδρομή ως επικεφαλής του αγώνα με διαφορά 0.6’’ χρειαζόταν μία αλάθητη οδήγηση προκειμένου να παραμείνει νικητής. Όμως μία υπερστροφή του αυτοκινήτου του σε ένα σημείο, ακούμπησε μία γέφυρα με αποτέλεσμα να χάσει απειροελάχιστο χρόνο, ικανό όμως να του στερήσει τη νίκη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την τελευταία φορά που ένας αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) κρίθηκε σε διαφορά μικρότερη από την προαναφερόμενη, ήταν το 2007, όταν ο Marcus Gronholm (Ford Focus) είχε επικρατήσει επί του Sebastien Loeb (Citroen C4) στο Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας για 0.3 δευτερόλεπτα…!!!

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Εσθονός Ott Tanak (Ford Fiesta) ενώ στην τέταρτη, με ίδιο αυτοκίνητο, ο Γάλλος τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Sebastian Ogier.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι στην τελευταία Ειδική Διαδρομή El Condor, που κρίθηκε και ο αγώνας, παρατηρείται το ίδιο γεωλογικό φαινόμενο που απαντάται στην περιοχή Βωλάξ της Τήνου, με τους μεγάλους στρογγυλεμένους βράχους να βρίσκονται διάσπαρτοι σε άγονο έδαφος, που παραπέμπει σε μοναδικό σεληνιακό τοπίο!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ