- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αντιδράσεις συγκοινωνιολόγων έχει προκαλέσει η προαναγγελία του υπουργού κ. Σπίρτζη για την αύξηση των ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους με βάση τον νέο ΚΟΚ, από τα 130χλμ/ώρα –που ισχύει σήμερα- στα 150χλμ/ώρα, μετά από έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών.
Όπως σημειώνουν συγκοινωνιολόγοι, λέει το in.gr, «η πρόταση του υπουργείου για αύξηση του ορίου ταχύτητας είναι εντελώς αντίθετη με τις προσπάθειες για ελάττωση των τροχαίων και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Η αύξηση του ορίου ταχύτητας δίνει λανθασμένα μηνύματα στους οδηγούς και θα οδηγήσει σε ταχύτητες αρκετά πιο αυξημένες σε σχέση με σήμερα.
Οι οδηγοί συνηθίζουν να παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας. Αν αυτά είναι στα 130 χλμ/ώρα, αρκετοί θα είναι εκείνοι που θα οδηγήσουν με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 150 χλμ/ώρα. Ωστόσο, αν το όριο αυξηθεί κατά 20 χιλιόμετρα ανά ώρα, τότε οι παραβάτες θα οδηγούν με 170-180 χλμ/ώρα.
Καταλήγοντας, υπογραμμίζουν πως κάθε αύξηση των ορίων ταχύτητας, αυξάνει το βαθμό επικινδυνότητας για σοβαρά τροχαία ατυχήματα και τον αριθμό των θυμάτων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε εικόνες από το Μέγαρο Μουσικής
Γιατί τραβούν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι
Τι αλλάζει και γιατί πρόκειται για ένα τεχνικά σύνθετο θέμα
Θα καθοριστεί η επόμενη φάση των κινητοποιήσεων
Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Τι δήλωσε μέσω Instagram
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε την αναλυτική πρόγνωση
Η επιχειρηματίας και δημιουργός του Noel έστειλε ένα πολύ δυνατό μήνυμα μέσα από το 2o Forum της ATHENS VOICE
Ενώ συνεχίζεται από την Αστυνομία η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης
O 37χρονος συνεργός της έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για κλοπές
Εικόνες από τις συζητήσεις, τα πάνελ και τους ανθρώπους
Ολόκληρη η συζήτηση στο δεύτερο πάνελ του 2ου Forum της Athens Voice
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών
Aντιδρά στον προϋπολογισμό - Δηλώνει στήριξη στις αγροτικές κινητοποιήσεις
Ο χαιρετισμός του δημάρχου Αθηναίων
«Γίνεται πράξη μέσα από κοινωνικές πολιτικές που στηρίζουν συμπολίτες μας σε δύσκολες στιγμές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.