Κοσμος

Σε δίκη η Ντ. Ρουσέφ, εκλεγμένη πρόεδρος της Βραζιλίας

Κινδυνεύει με οριστική έκπτωση 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136219-311474.jpg

Με δικαστήριο τη Γερουσία της χώρας, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη η δίκη της εκλεγμένης προέδρου της Βραζιλίας κ. Ντίλμα Ρουσέφ, από την οποία έχει προσωρινά αφαιρεθεί το αξίωμα.

Η κ. Ρουσέφ κατηγορείται ότι έκανε δαπάνες χωρίς την εξουσιοδότηση της Βουλής, «μαγείρεψε» τα δημοσιονομικά στοιχεία για εμφανίσει μειωμένο το δημόσιο χρέος και να επανεκλεγεί, ενώ από το σκάνδαλο «Petrobras» (της κρατικής υπηρεσίας πετρελαίου) επωφελήθηκαν τόσο το κόμμα της, όσο και η ίδια. Η ίδια αρνείται τα πάντα, λέει ότι δεν έχει πάρει μίζες από πουθενά και μιλάει για συνωμοσία της Δεξιάς, ενώ αποκαλεί  «προδότη» το μέχρι πριν λίγον καιρό αντιπρόεδρό της, τον κ. Μισέλ Τεμέρ, που έχει αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος. 

Την ερχόμενη Δευτέρα θ΄ απολογηθεί η κατηγορούμενη.  Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η κ. Ρουσέφ, εγκαταλειμμένη τώρα και από αρκετούς πολιτικούς φίλους της, θα τιμωρηθεί με οριστική έκπτωση από το αξίωμά της.

Η 69άχρονη πολιτικός είναι βουλγάρικης καταγωγής, αριστερή πρώην αντάρτισσα, κρατούμενη της χούντας και βασανισμένη επί πολλά χρόνια, διάδοχος του μεντορά της κ. Λούλα από το «Κόμμα των Εργατών» και πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ