ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Νέο κρούσμα απομάκρυνσης δημοσιογράφου

5
 Νέο κρούσμα απομάκρυνσης δημοσιογράφου
Νέο κρούσμα απομάκρυνσης δημοσιογράφου
5
  • Shares

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καταγγέλλει ότι απομακρύνθηκε δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 επειδή στο ρεπορτάζ αναφέρθηκε στην ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από το ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.

«Πρωτοφανή απαξίωση του ρόλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και περιφρόνηση του δημοσιογραφικού έργου μαρτυρεί η απομάκρυνση ρεπόρτερ της ΕΡΤ3 από την κάλυψη των εορταστικών εκδηλώσεων το περασμένο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, επειδή το ρεπορτάζ του ‘ενόχλησε’ τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιο Λιάτσο", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ. Και συμπληρώνει «η Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ ‘τιμώρησε’ με αυτό τον τρόπο ένα δημοσιογράφο επειδή εκτέλεσε ευσυνείδητα και σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας το καθήκον του: Μετέφερε στους τηλεθεατές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αυτό ακριβώς που συνέβαινε.

Η λογοκρισία σε δημόσιο κανάλι και η τρομοκράτηση δημοσιογράφων ώστε να απεμπολήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους, να εργάζονται υπό συνθήκες ελευθερίας του λόγου, είναι φαινόμενα στα οποία ο δημοσιογραφικός κόσμος θα αντισταθεί σθεναρά». Η ΠΟΕΣΥ προανήγγειλε κινητοποιήσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, κατά των κρουσμάτων λογοκρισίας.

 

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

VIRAL
28.03.2017 - 10:43
Η φωτογραφία που κατέγραψε την επίμαχη στιγμή. Και δεν είναι ωραία
VIRAL
28.03.2017 - 09:51
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
28.03.2017 - 09:51
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
26.03.2017 - 17:44
Κάνει βόλτα στην Πλάκα και μιλά στην Athens Voice για το διαφημιστικό σποτ που έκανε θραύση
SOCIAL
24.03.2017 - 12:36
Μπήκαμε για πρώτη φορά στο εργοστάσιο σοκολάτας Παυλίδου, είδαμε πώς φτιάχνεται η αγαπημένη μας σοκολάτα Υγείας από το μηδέν και ανακαλύψαμε όλα τα οφέλη της
ΒΙΒΛΙΟ
23.03.2017 - 15:19
Μύθοι και ντοκουμέντα για την ταραχώδη ζωή του βασιλιά της κοκαΐνης από τον κοντινότερο άνθρωπό του