ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ

ΖΥΓΟΣ

23.09-22.10

Αφροδίτη ανάδρομη στον Λέοντα

(Η Αφροδίτη στον Λέοντα από 5/6-19/7 κι ύστερα στην Παρθένο. Γυρίζει ανάδρομη στις 0° Παρθένου και επιστρέφει ανάδρομη στον Λέοντα 31/7 - 6/9. Σε ευθεία πορεία μένει στον Λέοντα μέχρι 8/10.)

  

Όταν η κυβερνήτης σου Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη είναι σαν να μαραίνονται ξαφνικά τα λουλούδια που έχεις βάλει στο βάζο. Η ανάδρομη κίνησή της στον Λέοντα πλήττει πιθανώς τις φιλίες και τους φίλους, τα όνειρα, τους στόχους σου και την επιθυμία σου να σε αγαπάνε.  Η Αφροδίτη μπορεί να μην καίει από αισθήματα, αλλά σου ταιριάζει η κοινωνικότητα και η εξωστρέφειά της – είναι φιλική χωρίς να είναι κτητική, είναι επικοινωνιακή χωρίς να έχει ένταση, ενδιαφέρεται χωρίς να επιβάλλει, κι ενώ αντιμετωπίζει τον καθένα σαν ξεχωριστή προσωπικότητα επιθυμεί να βρίσκεται ανάμεσα σε παρέες. 

Έτσι στις εποχές της ορθής πορείας της είσαι ανάμεσα σε φίλους, διασκεδάζεις ανάμεσα στους άλλους και στην ατμόσφαιρα μπορεί να υπερίπταται ένας υπαινικτικός ερωτισμός. Όταν όμως γυρίζει ανάδρομη είναι πιθανόν να μπερδέψεις φιλία και έρωτα, να ανακύψουν οικονομικά θέματα ανάμεσα σε σένα και φίλους ή με ανθρώπους από το επαγγελματικό σου περιβάλλον, μια φήμη ή ένα κουτσομπολιό που ξεκίνησες ή συμμετείχες χωρίς υστεροβουλία να γίνεται αιτία τσακωμών όταν μαθευτεί από τον ενδιαφερόμενο/η, να χρειάζεται να στηρίξεις ένα φίλο/μια φίλη σε μια δύσκολη περίσταση, να αδιαφορείς για τους άλλους και τις ανάγκες τους δημιουργώντας δυσαρέσκεια ή εσύ να είσαι το αντικείμενο αυτής της αδιαφορίας, μια ερωτική σχέση ή μια επαγγελματική συνεργασία να πέσει σε ύφαλο ασυνεννοησίας ή λάθος εντυπώσεων και εκτιμήσεων. 

Θέλεις να πράγματα να τρέξουν, να ισιώσουν, αλλά δεν προχωράνε με τους ρυθμούς που έχεις κατά νου, ούτε ισιώνουν αμέσως, με αποτέλεσμα να γίνεται ανυπόμονος/η, εριστικός/ή και ανήσυχος/η. Όμως, αν δεν θέλεις να βλάψεις οποιαδήποτε σημαντική φιλική ή επαγγελματική σχέση, μην παίρνεις εν θερμώ αποφάσεις.  

ΔΙΑΣ στον Λέοντα 

(16/7/14 - 11/8/15)

Πολλές φορές προσπάθησες να ξεφύγεις από ανθρώπους που θεώρησες πολύ δικαιολογημένα ότι θα σε τρελάνουν. Ξαφνικά οι ίδιοι άνθρωποι που σου έκαναν τη ζωή δύσκολη, σε μια αξιοσημείωτη μεταστροφή, έρχονται να σε διαβεβαιώσουν ότι είναι μοναδικός φίλος, εξαιρετικός επαγγελματίας, άξιος να αγαπηθείς και να έχεις ό,τι επιθυμείς στη ζωή σου. Εκεί που το σύμπαν θεωρούσες ότι σε έχει ξεχάσει, και για ορισμένους Ζυγούς πιθανόν και να ίσχυσε προσωρινά, ανακαλύπτεις ότι ο αέρας της αισιοδοξίας είναι πιο έντονος, ότι υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι πολύ τυχερός που κάνεις τη συγκεκριμένη δουλειά, ότι μπορείς να ανοιχτείς σε καινούργιες θάλασσες, ότι μπορείς να εκφραστείς καλύτερα και προσωπικά και δημιουργικά, ότι με το/τη σύντροφό σου σας δένουν περισσότερα πράγματα από ό,τι φανταζόσουν. 

Είναι μια περίοδος που οι ελπίδες και οι στόχοι σου για το μέλλον παίζουν τεράστιο ρόλο. Οι φίλοι, αυτοί που έχεις και αυτοί που θα αποκτήσεις, ένας δύο μάλιστα μπορεί να γίνουν και φίλοι ζωής, αποτελούν σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο, σε εκτιμούν, σε αγαπάνε, σε βοηθάνε, σε στηρίζουν, είναι πλάι σου. Κάποιες καινούργιες συναντήσεις μπορεί να εξελιχθούν επίσης σε επαγγελματικές συνεργασίες ή θα δημιουργήσετε κάτι από κοινού. 

Είναι μια εποχή που δουλεύοντας μαζί με άλλους με τους οποίους βλέπετε προς την ίδια κατεύθυνση, καταφέρνεις περισσότερα από ό,τι μόνος/η σου. Λέξη κλειδί: μαζί, η αγαπημένη σου λέξη. Α, ναι. Τώρα μπορείς να επαναλαμβάνεις εννοώντας το: «Κανένα πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να μη βρίσκεις λύση. Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να σκιάσει την ικανοποίηση της καινούργιας εποχής που ξεκίνησε».

ΔΙΑΣ στην Παρθένο 

(11/8/15 - 9/8/16)

Ο Δίας στην Παρθένο ενεργοποιεί την προστατευτική ασπίδα: πρόκειται για μια τύχη που σε βοηθάει να αποφεύγεις, ξεφεύγεις, ανταπεξέρχεσαι στις κακοτοπιές, ή να πέφτεις στα μαλακά εκεί που πιστεύεις ότι θα αποτύχεις ή να παρουσιάζονται  ευκαιρίες εκεί που θεωρείς ότι έχεις πέσει σε ξέρα. Ο Δίας στην Παρθένο, ή στον 12ο ηλιακό σου οίκο, της Κρίσης και του Θαύματος, λειτουργεί ιαματικά. Εδώ ο Δίας ενδιαφέρεται για την πνευματικότητα, για την τροφή της ψυχής, για την αλληλεγγύη, για την ταπεινότητα. Εδώ όσο περισσότερο μειώνεις το εγώ σου τόσο περισσότερο αμείβεσαι, τόσο περισσότερο τα διασκορπισμένα και ασύνδετα κομμάτια της ζωής ενώνονται δημιουργώντας ένα υπέροχο παζλ.

Εδώ παίζει τεράστιο ρόλο μια υπέροχη λέξη/αίσθημα/ψυχική στάση: η ενσυναίσθηση να μπαίνεις στα παπούτσια του άλλου, να τον νιώθεις, να τον συμπονάς, να τον βοηθάς έμπρακτα. 

Η εργασιακή καθημερινότητα κυλάει πιο εύκολα. Ένας έρωτας μπορεί να πέσει στο δρόμο σου χωρίς να το περιμένεις. Μια επαγγελματική ευκαιρία που θα σε απαλλάξει από ένα βάρος είναι μια μεγάλη πιθανότητα. Ναι, βιάζεσαι να ξεκινήσεις το καινούργιο κεφάλαιο στην προσωπική σου ιστορία. Αισθάνεσαι πιο ανυπόμονος/η και από ένα άλογο που είναι έτοιμο να καλπάσει σε ιπποδρομία. Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό τον κόσμο που ένα θαύμα δεν μπορεί να γιατρέψει. Και, ΝΑΙ, ο Δίας απαντάει στις προσευχές που διαθέτουν πίστη, αντοχή και υπομονή.  

ΚΡΟΝΟΣ στον Τοξότη 

(Εκτός από 15/6 - 18/9,  που γυρίζει ανάδρομος στον Σκορπιό)

Ο Κρόνος στον Τοξότη σε βοηθάει να διαμορφώσεις σε νέες βάσεις τις πλευρές εκείνες του εαυτού σου που άπτονται του μυαλού και της επικοινωνιακής σου ικανότητας.  Ουσιαστικά σε καλεί να συνειδητοποιήσεις το επικοινωνιακό σου στιλ, να καταλάβεις πώς λειτουργείς διανοητικά στην καθημερινότητά σου, να αντιληφθείς τον τρόπο που μιλάς, που έρχεσαι σε επαφή με τους άλλους, τις συνήθειες και τη συμπεριφορά σου. Συνήθως θεωρούμε αυτονόητο τον τρόπο που δημιουργούμε επαφή με τους άλλους, τις σκέψεις που κάνουμε ή τον τρόπο που επικοινωνούμε – με τον Κρόνο στον Τοξότη παύουν να είναι αυτονόητα γιατί συνειδητοποιούμε ότι αυτά που λέμε, οι αντιδράσεις μας, η συμπεριφορά μας πολλές φορές είναι αποτέλεσμα ασυνείδητων μηχανισμών επηρεάζοντας τη σχέση μας με τους άλλους. Αν δεν αλλάξει το διανοητικό πατρόν δεν μπορούμε να μιλάμε για εξέλιξη. 

Έτσι η επικοινωνία σου με τους άλλους αποκτάει βάρος – βαριέσαι περισσότερο από άλλες φορές τα ανάλαφρα θέματα, αποφεύγεις τις κοινοτοπίες και τις εύκολες απαντήσεις. Οι σκέψεις είναι περισσότερο έντονες, σοβαρές και ρεαλιστικές μέχρι του σημείου μερικές φορές να γίνονται μελαγχολικές και απαισιόδοξες. Δεν έχει νόημα να τρομοκρατείς τον εαυτό σου με δυσοίωνες σκέψεις και προοπτικές, έχει αξία όμως να επέμβεις εκεί που θεωρείς ότι μπορείς να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου και τον τρόπο που επικοινωνείς. Ακόμα κι αν δεν το καταλάβεις τη στιγμή που γίνονται, οι αλλαγές θα συμβούν. Με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόσκαιρη δυσκαμψία στις επαφές σου με τους γύρω σου που έχουν μείνει στους παλιούς τρόπους συμπεριφοράς σου. Μην κόβεις ωστόσο τις γέφυρες με ανθρώπους που θέλεις να υπάρχουν στη ζωή σου – το επικοινωνιακό χάσμα είναι υπαρκτό, αλλά πρόσκαιρο.

ΟΥΡΑΝΟΣ στον Κριό 

(Aφορά κυρίως τους γεννημένους μεταξύ 5 έως και 15/10, ή ωροσκόπους από 11°-21° ή και πλανήτες στον Ζυγό σε αυτές τις μοίρες)

Με τον Ουρανό απέναντί σου στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, η λαχτάρα σου είναι να αποκτήσεις μια συντροφική ή μια ερωτική σου ζωή που θα διαθέτει εφηβικό ενθουσιασμό. Να πάρει μπρος ξανά η ερωτική σου ζωή. Να αναζωογονηθούν οι σχέσεις σου, να αποκτήσουν σασπένς, ζωντάνια, κέφι. Αν είσαι ήδη σε σχέση που μάλιστα είναι πολύχρονη, έχει αρχίσει να φθείρεται, έχει χάσει την ευεξία του πρώτου καιρού ή δεν σε ικανοποιεί, δεν σου ταιριάζει, αν έχει γίνει ρουτίνα ή την κρατάς από ανασφάλεια, τότε ο Ουρανός είναι εδώ για να σε παρασύρει ή μάλλον για να απαντήσει στις κρυφές προσευχές σου να γίνει κάτι ώστε η ερωτική σου ζωή να αποκτήσει ξανά ορμή και σφρίγος. Αντιλαμβάνεσαι ότι σε αυτό το σημείο είσαι ευάλωτος/η στον κεραυνοβόλο έρωτα, σε αυτόν ή αυτή που μπαίνει στη ζωή σου «ουρανοκατέβατος/η». Πρόκειται για τονζ μοιραίο τρίτο που εμφανίζεται όταν το ζευγάρι έχει καθίσει για πολύ στη ζώνη της βαρεμάρας. Και φυσικά επειδή ο τρίτος άνθρωπος είναι σύμπτωμα ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στο ζευγάρι, μπορεί να μην είσαι εσύ που θα ερωτευθείς, αλλά αυτός/ή που είσαι μαζί του/της.

Αν είσαι μόνος/η ουσιαστικά ο Ουρανός έρχεται για να σε ξαναβάλει στο ερωτικό παιχνίδι, για να σου δείξει πόσο μοναδικές είναι οι σχέσεις όταν σε κεραυνοβολεί ένας έρωτας. Μετά από τον καιρό που ήσουν μόνος/η πέφτεις με τα μούτρα στον Άλλο. Που συνήθως είναι διαφορετικός/ή, που πιθανόν οι φίλοι σού λένε ότι δεν σου ταιριάζει, που σύμφωνα με τα μέτρα του κόσμου είναι «ακατάλληλος/η» για σένα. Όμως αυτή η «διαφορετικότητα» είναι που σε γοητεύει – μεγάλη διαφορά ηλικίας είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, διαφορετική κουλτούρα, ιδέες, πιστεύω, οπτική, συμπεριφορά, ανισότητα στο κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο κ.λπ. Φυσικά και δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι τύψεις ή ενοχές επειδή η καρδιά σου επιθυμεί κάποιον/α που οι άλλοι ίσως δεν εγκρίνουν.

Γενικότερα για τις σχέσεις: εάν επιτρέψεις στους ανθρώπους να φεύγουν και να έρχονται ελεύθερα, εάν δίνεις χώρο και χρόνο στους ανθρώπους που αγαπάς, ή στον ένα/μία , τότε η σχέση σου θα απογειωθεί. Ο Ουρανός είναι το αντίθετο της εξάρτησης, της συναισθηματικότητας, της κτητικότητας, της ζήλιας. Ο Ουρανός λέει- είμαστε μαζί δύο αυτόνομες προσωπικότητες που αντιμετωπίζουμε από κοινού την περιπέτεια της ζωής, περισσότερο φίλοι παρά εραστές ή μάλλον εραστές-φίλοι.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ στον Αιγόκερω   

(Αφορά κυρίως τους γεννημένους από 5 έως και 10/10 και ωροσκόπους από 11ο  έως και 16ο, ή όσους έχουν πλανήτες στον Ζυγό σε αυτές τις μοίρες)

Ναι, η διέλευση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι μια εποχή που δύσκολα θα ξεχάσεις. Ο Αιγόκερως συμβολίζει για σένα τις οικογενειακές σου ρίζες αλλά και την ψυχολογική σου ιδιοσυστασία, τα βάθη του εαυτού σου. Διαλείμματα εσωστρέφειας και μακριά από τη φασαρία του κόσμου είναι απαραίτητα ώστε να επιτευχθεί η ψυχολογική μεταμόρφωση που θα σου επιτρέψει να προχωρήσεις. Είναι εποχή νέας εκκίνησης, η αφετηρία ενός καινούργιου κύκλου ζωής. Ακόμα κι αν δεν είμαστε συνειδητοί στην εσωτερική ανάγκη για αλλαγή και εξέλιξη, τα εξωτερικά γεγονότα θα την προκαλέσουν ώστε να γίνει πραγματικότητα. 

Είπαμε ότι ο Αιγόκερως συμβολίζει την οικογένεια. Και το σπίτι μας. Τον πυρήνα του εαυτού μας στον οποίο αποτραβιόμαστε για ασφάλεια όταν όλα γύρω μας είναι θολά, ρευστά ή καταρρέουν. Ο Πλούτωνας επιτίθεται ακριβώς σε αυτή την αίσθηση ασφάλειας: νιώθεις αποκομμένος/η από την οικογένεια; Ότι δεν μπορείς να εμπιστευθείς κανένα; Νιώθεις εγκατάλειψη, παραπεταμένος/η; Ότι οι επιθυμίες και οι ανάγκες σου για αγάπη δεν καλύπτονται; Μακριά από όλους, από αγαπημένους και φίλους; Σε όλα αυτά υπάρχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα, επώδυνο, αλλά πλεονέκτημα. Αφού δεν έχεις τίποτα και κανένα να στηριχτείς, τότε δεν έχεις και τίποτα να χάσεις. Μήπως αυτό που σε σπρώχνει ο Πλούτωνας είναι να πάρεις το ρίσκο κάποιων σημαντικών αποφάσεων που θα χωρίσουν τη ζωή σου σε πριν και μετά; Μήπως όταν σπάμε τα δεσμά με το παρελθόν και το χθες μπορούμε να πετάξουμε ελαφρύτεροι προς το αύριο;

Η πλουτώνια περίοδος συμπίπτει με αλλαγές και αναστάτωση στο οικογενειακό περιβάλλον, όπως η αγορά πρώτης κατοικίας ή δαπανηρές επιδιορθώσεις στο σπίτι. Μπορεί να συμπέσει επίσης με έντονες κρίσεις στα μέλη της οικογένειας ή κάποια σημαντική αλλαγή που αλλάζει το ρυθμό ή επιβαρύνει το οικογενειακό κλίμα. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε χωρισμούς και διαζύγια. Σε άλλες έχουμε γέννηση ή κάποιος επιστρέφει μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας. Επίσης μπορεί κάποιος να φύγει από το σπίτι, όπως ένα παιδί που μεγαλώνει και φεύγει για σπουδές. Όπως μπορεί να υπάρχουν συγκρούσεις και καβγάδες ή και κάποιου είδους ακήρυχτος πόλεμος όπου κάποιος προσπαθεί να ελέγξει και να χειραγωγήσει τους υπόλοιπους. Υπάρχει επίσης και το ενδεχόμενο αλλαγής όχι μόνο πόλης αλλά και χώρας ή επιστροφή στην πατρίδα μετά από χρόνια. 

Ό,τι συμβαίνει νωρίς στη ζωή μας, στα παιδικά μας χρόνια, συνεχίζει να μας επηρεάζει και ως ενήλικες. Με άλλα λόγια το πώς βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε το παρόν εξαρτάται από τις συνειδητές και ασυνείδητες επιρροές που δεχτήκαμε ως παιδιά. Με τη διέλευση αυτή του Πλούτωνα ξαναζείς τη σχέση σου με τους γονείς, όπου «γονιός»= ο/η σύντροφος, ο από πάνω επαγγελματικά, ένας συνάδελφος, ένα πρόσωπο από το εργασιακό περιβάλλον, ένας έρωτας. Πιστεύω, αντιλήψεις και συμπεριφορές αποκαλύπτουν το βαθύτερο εαυτό μας. Εάν έχεις κατά νου ότι τα γεγονότα που έλκεις τώρα πιθανόν να απεικονίζουν παιδικά τραύματα και δυσκολίες όχι μόνο σε βοηθάνε να συνειδητοποιήσεις ό,τι έχει καλύψει ο χρόνος και το αίσθημα αυτοσυντήρησης, αλλά σε παροτρύνουν να αφήσεις πίσω ό,τι εμποδίζει την εξέλιξη και την ισορροπία σου.

ΣυναστρIες
Είμαι
Ταύρος
Ταύρος
Είναι
Τοξότης
Τοξότης
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ξέρεις μέρος και ώρα που γεννήθηκες; Ανακάλυψε τον αστρολογικό σου χάρτη

ΓΛΩΣΣΑΡΙ

Έχεις απορίες και άγνωστες λέξεις; Δες τις επεξηγήσεις για όλους τους αστρολογικούς όρους!