ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

24.08-22.09

Αφροδίτη ανάδρομη στον Λέοντα

(Η Αφροδίτη στον Λέοντα από 5/6 - 19/7 κι ύστερα στην Παρθένο. Γυρίζει ανάδρομη στις 0° Παρθένου και επιστρέφει ανάδρομη στον Λέοντα 31/7 - 6/9. Σε ευθεία πορεία μένει στον Λέοντα μέχρι 8/10.)

Η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη στον Λέοντα, που για σένα συμβολίζει την επιθυμία για απόδραση από την καθημερινότητα, τη λαχτάρα να ενωθούμε με κάτι μεγαλύτερο από εμάς, και είναι ο τομέας που περιέχει την αθέατη πλευρά της ψυχής, το παρελθόν με τα λάθη, τις ενοχές και τις τύψεις, αλλά και τη συμπόνια, την ανιδιοτελή αγάπη  και την ενσυναίσθηση. Η Αφροδίτη σε αυτή τη θέση που όταν είναι σε ευθεία πορεία λειτουργεί σαν άγγελος που σε προστατεύει και σε προσγειώνει στα μαλακά, όταν γυρίζει ανάδρομη σού δημιουργείται η αίσθηση ότι αυτοί που αγαπάς δεν σε προσέχουν, ότι αδιαφορούν, ότι δεν νοιάζονται για σένα. Ή ότι η δουλειά σου σε στραγγίζει χωρίς να σε ανταμείβει. Ίσως η καθημερινότητα γύρω σου, με τους ανθρώπους που βλέπεις καθημερινά, στο σπίτι, στην οικογένεια, στις προσωπικές σου σχέσεις, καλύπτεται πίσω από ένα πέπλο δυσφορίας. 

Η πραγματικότητα γίνεται πολύ ρεαλιστική, πολύ πραγματική. Είναι στιγμές που το παρελθόν με τα λάθη που έχεις θα σε καταπιέζει, που το μυαλό θα σε στρέφει σε σκοτεινές σκέψεις, που η αυτοπεποίθηση θα χρειάζεται γερανό για να ανέβει και που το μόνο που θα σκέφτεσαι θα είναι να φύγεις, να φύγεις, να φύγεις κάπου που δεν υπάρχουν υποχρεώσεις, καθήκοντα, προβλήματα. Πάρε ανάσα και σκέψου ότι είναι παροδικό. Πριν και μετά με την Αφροδίτη σε ευθεία πορεία αισθάνεσαι την αγάπη,  έχεις ειρήνη με τον εαυτό σου, είσαι δοτικός/ή και ανοιχτός/ή, με την έντονη επιθυμία η ζωή να είναι παραμύθι. Στην ανάδρομη φάση της αντί να πέσεις με τα μούτρα στο junk food και τα γλυκά σαν υποκατάστατο των αισθημάτων που λείπουν, πες μια καλή κουβέντα σε κάποιον που την έχει ανάγκη, στήριξε κάποιον δίπλα σου, άκουσε χωρίς να κρίνεις, αγάπησε λίγο παρά πάνω και η ψυχή σου θα αρχίσει να ζεσταίνεται. 

ΔΙΑΣ στον Λέοντα 

(16/7/14 - 11/8/15)

Ενώ η εύνοια, η ευκολία, η τύχη, οι ευκαιρίες που δίνει ο Δίας στους προηγούμενους 11 οίκους είναι χειροπιαστή, στον 12ο ηλιακό σου οίκο που εκπροσωπείται από τον Λέοντα μπορεί να μη φαίνονται άμεσα, αλλά αυτή η διέλευσή για σένα είναι πολύ τυχερή. Δηλαδή; Είναι σαν να φοράς αδιάβροχο και κάθε είδους αντιξοότητα, δυσκολία ή πρόκληση δεν σε διαπερνάει, γλιστράει. Ακόμα και κάτι κακό ή δυσάρεστο να συμβεί στο τέλος, σε ένα αναπάντεχο γύρισμα της τύχης, προσγειώνεσαι στα μαλακά. Κάτι που άρχισε ή εξελίχθηκε άσχημα στο τέλος τελειώνει καλά. 

Με τον Δία σταθεροποιούνται, φαίνονται πιο εύκολα και εκφράζονται πιο ουσιαστικά οι πλευρές του εαυτού σου που περιέχουν αγάπη όχι μόνο για τους κοντινούς σου ανθρώπους αλλά και για όσους δεν ξέρεις κι έχουν την ανάγκη σου, όπως και η ανάγκη σου να είσαι πρακτικά χρήσιμος/η, η δοτικότητά σου, η συμπόνια και η επιθυμία να είσαι κοινωνικά ωφέλιμος/η.

Με αυτή τη διέλευση συνειδητοποιείς με ανακούφιση ότι δεν εξαρτώνται όλα από εμάς και ότι το σύμπαν, ο Θεός, η ανώτερη δύναμη, το Όλον, ή όπως αλλιώς θέλεις να πεις, κάτι που μας υπερβαίνει, έχει πάντα την τελευταία λέξη. Το εγώ σου υποχωρεί, βοηθάς όποιον μπορείς, γίνεσαι αυτός/ή που ακούει τους άλλους, που τους συμβουλεύει, που τους κατανοεί χωρίς να τους κρίνει. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς κι εσύ να ακουμπήσεις σε κάποιον που θα λειτουργήσει σαν «δάσκαλος» που μπορεί να είναι φίλος, πνευματικός, οποιοσδήποτε αισθάνεσαι ότι μπορεί να σου μιλήσει στην καρδιά. Αυτή την εποχή φαίνεται ότι η εργασιακή πραγματικότητα πιθανόν να μην έχει έντονες διακυμάνσεις, η υγεία δεν σε προβληματίζει, η ψυχή και η τροφή της γίνονται προτεραιότητα. 

ΔΙΑΣ στην Παρθένο 

(11/8/15 - 9/8/16)

Επιτέλους μια εποχή αισιοδοξίας, la vita e bella. Η ζωή ξαναρχίζει. Επανεκκίνηση. Είσαι και πάλι στο παιχνίδι με άσους στο μανίκι κι ένα μπαλαντέρ. Όλα μπορούν να συμβούν σε αυτούς που τολμούν και πιστεύουν. Αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου. Μπορείς να ανοιχτείς, να αποφασίσεις μια στροφή ή να επεκτείνεις αυτό που κάνεις, να αλλάξεις πίστα, να απαιτήσεις περισσότερα, να διοχετεύσεις τον ενθουσιασμό σου σε κάτι που σου δίνει χαρά και ικανοποίηση.

Υπάρχουν επαγγελματικές ευκαιρίες, ερωτικές πιθανότητες, διάθεση να προχωρήσεις τη ζωή σου μέσα από ό,τι σου δίνει νόημα. Μπορείς να κάνεις τον εαυτό σου ένα έργο τέχνης, να βελτιωθείς, να μάθεις, να σπουδάσεις, να εξερευνήσεις, να ξεδιψάσεις την περιέργειά σου μέσα από γνώση, ταξίδια, συναντήσεις με καινούργιους ανθρώπους. 

Με τον Δία στο πλευρό σου δεν λύνονται όλα τα προβλήματα ως διά μαγείας αλλά  ίσως είναι καλό να έχεις κατά νου ότι δεν θα σε γονατίσουν και ότι μπορείς να βρεις ικανοποιητικές λύσεις. Μην ξεχνάς επίσης ότι οι άλλοι και ο κόσμος έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε σένα περιμένοντας να κάνεις ένα σημαντικό βήμα. Οι άνθρωποι σε εμπιστεύονται: προσωπικά, εργασιακά, φιλικά, ερωτικά, συντροφικά. Μπορείς να βρεις συμμάχους, να αποκτήσεις καινούργιους φίλους, να πέσεις πάνω σε αυτόν ή αυτή που σε ενδιαφέρει ερωτικά, να αισθανθείς αποδοχή. Ναι, sky is the limit με μερικούς αστερίσκους: 1. Προσοχή στην αλαζονεία, ξεσκόνισε το μύθο του Ίκαρου και του Δαίδαλου. 2. Ο Δίας εξογκώνει και επεκτείνει και φουσκώνει ό,τι βρίσκει, και τα καλά και τα αρνητικά: αν τα βλέπεις όλα μαύρα ενισχύει τη μαυρίλα, αν έχεις πίστη την ενισχύει ακόμα περισσότερο, αν θέλεις να προχωρήσεις βάζει ένα χεράκι. Διάλεξε τι θέλεις στη ζωή σου και προχώρα. 

ΚΡΟΝΟΣ στον Τοξότη

(Εκτός από 15/6 - 18/9,  που γυρίζει ανάδρομος στον Σκορπιό)

Μπορεί η επαγγελματική ζωή να γίνει θέμα, με την έννοια ότι βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και χρειάζεται επιπλέον προσοχή και κούραση. Αυτό για σένα δεν είναι πρόβλημα, αν υπάρχει ενδιαφέρον σε αυτό που κάνεις και στοχεύεις κάπου.

Υπάρχει όμως ένα σκοτεινό σημείο: πιθανά προβλήματα μέσα στο σπίτι και την οικογένεια. Οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας πιθανόν να περάσουν κρίση, ή κάποιος/α έχει ανάγκη από στήριξη εξαντλώντας τα ψυχικά αποθέματα που διαθέτεις, ή παράπονα που αιωρούνται χωρίς να εκφράζονται στεγνώνοντας την ενέργειά σου. Μπορεί να είσαι εσύ που αισθάνεσαι ότι κάτι λείπει στη ζωή σου, ότι δεν σου ανταποδίδονται τα αισθήματα που δίνεις, ότι δεν βολεύεσαι στα ίδια και τα ίδια, ότι κάτι δεν τραβάει, με λίγα λόγια μπορεί να αισθάνεσαι εγκαταλειμμένος/η, ότι δεν εισπράττεις τρυφερότητα και αγάπη, ότι η καρδιά σου επιθυμεί αλλά κανείς δεν απαντάει στις παρακλήσεις της. Ή η έλλειψη συντρόφου που δεν σε ένοιαζε το προηγούμενο διάστημα τώρα μπορεί να γίνει αιτία μελαγχολίας. 

Κάτι που χρειάζεται προσοχή: όταν οι ανάγκες δεν εκπληρώνονται, όταν οι επιθυμίες δεν βρίσκουν διέξοδο ή δεν ικανοποιούνται, όταν η επιθετικότητα δεν εκφράζεται ή δεν μετουσιώνεται σε δημιουργία, όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά και δεν ξέρουμε τι και πώς να το πούμε, όταν η κατσαρόλα βράζει και δεν σηκώνουμε το καπάκι για να φύγουν οι ατμοί, τότε μπορείς να πέσεις στην παγίδα να θεωρήσεις ότι φταίνε ο/η σύντροφός σου, το αφεντικό σου, ο συνεργάτης σου, κάθε σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σου είναι ο μπαμπάς σου ή η μαμά σου που μαζί του μπορείς να λύσεις προβλήματα που έχουν τις ρίζες τους στα παιδικά σου χρόνια, και που με τον Κρόνο στον Τοξότη επανέρχονται στην επιφάνεια τώρα μεταμφιεσμένα και με καινούργιους πρωταγωνιστές σε παλιούς ρόλους. 

Μην προβάλλεις λοιπόν τα άλυτα προβλήματα των παιδικών σου χρόνων στους ανθρώπους γύρω σου επειδή σου θυμίζουν συμπεριφορές των γονιών σου – σου θυμίζουν, ΔΕΝ είναι. Ναι έχεις την ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις ότι η μελαγχολία, ο πόνος, οι ψυχολογικές διακυμάνσεις που δεν μπορείς να εξηγήσεις, η απογοήτευση, ο θυμός και η οργή που δεν μπορείς να εξηγήσεις λογικά σού χρησιμεύουν ώστε να αλλάξεις όχι μέσα στο κεφάλι σου αλλά βαθιά στην ψυχή σου.

Τέτοιες εποχές που σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν εγκαταλελειμμένο παιδί, καλείσαι να πάρεις αποφάσεις που θα αλλάξουν και θα μεταμορφώσουν ολόκληρη τη ζωή σου. Ήρθε η ώρα να κοιτάξεις κατάματα τα θέματα της οικογένειας, τις αιτίες της σύγκρουσής σου με το πατέρα/ή τη μητέρα και –ναι– να αποφασίσεις πώς και ως τι θέλεις τελικά να σε βλέπει ο κόσμος

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στους Ιχθύς

(Αφορά κυρίως τους γεννημένους μεταξύ 28/8 έως και 3/9, ή ωροσκόπους από 4° έως και 10° και πλανήτες στην Παρθένο σε αυτές τις μοίρες)

Αν δεν έχεις μια κολασμένη επιθυμία να γίνεις μια Καρμελίτισσα μοναχή ή ένας βουδιστής μοναχός στο Θιβέτ, χρειάζεσαι ένα ζωντανό άντρα ή μια γυναίκα με σάρκα και οστά για να σχετιστείς. Αμέσως βεβαίως ανακύπτει ένα πρόβλημα με τους αληθινούς ανθρώπους – μπορούν να είναι όμορφοι, σέξι, τρωτοί, οραματιστές, ταλαντούχοι και τόσο μα τόσο γοητευτικοί. Και εάν είναι και άπιαστοι ακόμα καλύτερα και κυρίως αν διαθέτουν το γκλάμουρ που σκέφτεσαι ότι σου λείπει. Όμως… Μπορούν να βρεθούν στο δρόμο σου, να πέσουν πάνω σου, να συναντηθείς και να ερωτευθείς ανθρώπους που δεν εκπληρούν τα ιδανικά σου, που δεν πληρούν τις προδιαγραφές σου, που είναι κατώτεροι των φαντασιώσεών σου, που δεν είναι ιδανικοί, που δεν στέκονται στο βάθρο που τους τοποθετείς, που έχουν φανερά και κρυφά ψεγάδια ή ψυχολογικά τραύματα, που μπορεί να μην είναι ούτε υπαρκτοί σε πολλές περιπτώσεις με την έννοια ότι σου διαφεύγουν, λείπουν, εξαφανίζονται, είναι κατειλημμένοι.

Και τότε τι γίνεται; Απογοητεύεσαι ή συνεχίζεις να ελπίζεις μάταια ότι θα γίνουν αυτό που ονειρεύεσαι. Όμως πώς να αποφύγεις έναν έρωτα όταν σου φαίνεται τόσο μα τόσο υπέροχος στην αρχή ή που ακόμα κι αν υποψιάζεσαι ότι δεν έχει μέλλον είναι τόσο μα τόσο δελεαστικός; Way back in childhood.

ΣυναστρIες
Είμαι
Ταύρος
Ταύρος
Είναι
Τοξότης
Τοξότης
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ξέρεις μέρος και ώρα που γεννήθηκες; Ανακάλυψε τον αστρολογικό σου χάρτη

ΓΛΩΣΣΑΡΙ

Έχεις απορίες και άγνωστες λέξεις; Δες τις επεξηγήσεις για όλους τους αστρολογικούς όρους!