ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ

ΙΧΘΥΕΣ

20.02-20.03

Αφροδίτη ανάδρομη  στον Λέοντα

(Η Αφροδίτη στον Λέοντα από 5/6 - 19/7 κι ύστερα στην Παρθένο. Γυρίζει ανάδρομη στις 0° Παρθένου και επιστρέφει ανάδρομη στον Λέοντα από 31/7 - 6/9. Σε ευθεία πορεία μένει στον Λέοντα μέχρι 8/10.)

  

Με την Αφροδίτη σε ευθεία πορεία, το διάστημα που θα βρίσκεται στον Λέοντα έχεις την ευκαιρία να κάνεις καλή εντύπωση στο επαγγελματικό ή κοινωνικό περιβάλλον που κινείσαι, σου δίνεται η δυνατότητα να είσαι διαλλακτικός/ή, επικοινωνιακός/ή και πειστικός/ή στους ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν την επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Οι άνθρωποι που δουλεύεις μαζί τους είναι πιο συνεργάσιμοι ή διατεθειμένοι να σε στηρίξουν στα σχέδιά σου. Με λίγα λόγια η εργασιακή σου ζωή ρέει πολύ καλύτερα, κάποιος σου δίνει τα εύσημα για τις προσπάθειές σου, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας υπάρχει αναθέρμανση της δουλειάς και άνοιγμα.

Κι εκεί που όλα φαίνονται να λειτουργούν με ευταξία και άνεση ξαφνικά είναι σαν να πέφτεις σε λακκούβα. Η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη αρχικά την Παρθένο, ευτυχώς για λίγο, μαραίνοντας τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και δημιουργώντας κενά αέρος κυρίως στη συντροφική σου ζωή κι έπειτα στον Λέοντα η εργασιακή πραγματικότητα θολώνει, η καθημερινότητα γίνεται επιβαρυντική, η υγεία και το σώμα χρειάζονται φροντίδα. Αυτοί με τους οποίους έρχεσαι επαφή καθημερινά παγώνουν, στην εργασία κυριαρχεί νευρικότητα ή αναποτελεσματικότητα, οι πελάτες γίνονται υπερβολικά απαιτητικοί και δύσκαμπτοι, τα πρότζεκτ οποιουδήποτε είδους κινούνται σε αργούς ρυθμούς. Άρα τα μολύβια κάτω: πρόσεχε να μη συμμετέχεις σε ενδοεταιρικές έριδες, δείξε υπομονή στις καθημερινές εκκρεμότητες που πετάγονται στη μέση του πουθενά, αντιμετώπισε με ψυχραιμία τα παράπονα και κράτησε τα δικά σου για μετά – όταν η Αφροδίτη θα γυρίσει σε ορθή πορεία- που θα μπορέσεις να είσαι περισσότερο πειστικός/η. Κάνε τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς μέχρι να περάσουν τα σύννεφα.

ΔΙΑΣ στον Λέοντα 

(16/7/14 - 11/8/15)

Με τον Δία στον Λέοντα η έκφραση «χαρά και εργασία» παύει να είναι μια ειρωνική μεταφορά που χρησιμοποιείς σε περιόδους έντονου εργασιακού άγχους ή για να αντέξεις τις υπερωρίες ή τους δύστροπους πελάτες ή αφεντικά. Η δουλειά φαίνεται να κυλάει πολύ καλύτερα και μάλιστα δημιουργικά, ενώ υπάρχει η πιθανότητα μιας δουλειάς με καλύτερες συνθήκες και απολαβές. Ή βεβαίως υπάρχει και η πιθανότητα μιας πρώτης δουλειάς ή μιας δουλειάς μετά από μια περίοδο που δεν εργαζόσουν. Η πιθανότητα προαγωγής ή αυξήσεων μπορεί να μην είναι στη δικαιοδοσία αυτής της διέλευσης, χωρίς να αποκλείονται, αλλά ανοίγει ο δρόμος και για τα δύο. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η εξέλιξη της δουλειάς, ο εκσυγχρονισμός της, η επέκτασή της, η δημιουργικότητά της, η αποδοτικότητά της. 

Η διέλευση αυτή μπορεί να μην έχει θεαματικό αντίκτυπο στην επαγγελματική σου πορεία ή τέτοιον που να αλλάξει το ρου της επαγγελματικής σου ζωής, αλλά σίγουρα βάζεις τις βάσεις για την επόμενη χρονιά ώστε με τον Δία στην Παρθένο να δεις πιο απτά αποτελέσματα. Πάντως ο Δίας εδώ μπορεί να σημαίνει βελτίωση στον αντίκτυπο που έχεις ως εργαζόμενος/η και τη σταθεροποίησή σου. 

Το πολύ καλό νέο αυτής της θέσης του Δία είναι η θωράκιση της υγείας που φαίνεται μέσα από ζωτικότητα, ανθεκτικότητα, ευρωστία και ζωντάνια. Ακόμα κι αν υπάρχουν προβλήματα τώρα είναι πιθανόν η διαδικασία της ίασης να επιταχυνθεί ή το σώμα να ανταποκριθεί πολύ καλύτερα σε μια τυχόν θεραπεία ή να βρεθεί η σωστή θεραπεία. Πρόκειται επίσης για μια περίοδο που οι καθημερινές σχέσεις βελτιώνονται.

Ακόμα κι αν αντιμετωπίσεις προβλήματα με τους κοντινούς σου ανθρώπους αυτά θα επιλύονται πολύ πιο γρήγορα, χωρίς απώλειες ή δυσαρέσκειες. Και κάτι ακόμα: όπως το σώμα χρειάζεται φροντίδα, καλή διατροφή, άσκηση, παύση των βλαβερών έξεων, έτσι και η ψυχή χρειάζεται πνευματικότητα και καλλιέργεια – από τη γιόγκα στο διαλογισμό και από επαφή με τη φύση στην τέχνη, μπορείς να εμπλουτίζεις την καθημερινότητά σου προσφέροντάς τα ως δώρα στον εαυτό σου.   

ΔΙΑΣ στην Παρθένο 

(11/8/15 - 9/8/16)

Είναι μια χρονιά εξωστρέφειας. Η ζωή σου γίνεται περισσότερο δημόσια. Είσαι πιο ορατός, κοινωνικός, δημοφιλής. Οι διαπροσωπικές σου σχέσεις μπαίνουν σε μια νέα φάση εξέλιξης, οι συντροφικές ανθίζουν, νέες συναντήσεις ευοδώνονται. Από τη μια πλευρά μπορείς να συμπαθείς, να συμπονάς, να αγαπάς και από την άλλη μπορείς να αδιαφορήσεις για τους χειρότερους εχθρούς σου. Ναι, οι πιθανότητες να γνωρίσεις τους ανθρώπους και μάλιστα κοσμοπολίτες (που έχουν ζήσει στο εξωτερικό, που διαθέτουν φινέτσα και γοητεία, που θα σε καλύψουν συναισθηματικά) ανεβαίνουν και είναι αυτός/ή που θα διευρύνουν την αντίληψή σου για τις σχέσεις και τον κόσμο. Και, ναι, μπορεί να λειτουργήσουν ως Πυγμαλίωνες για σένα – να τεντώσουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα σου με τέτοιο τρόπο που να γίνεις όσο το δυνατόν περισσότερο ο εαυτός σου.

 

Ναι, μερικές φορές ο Δίας σε αυτή τη θέση διαλύει μια υπάρχουσα σχέση, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για ανακούφιση, για απελευθέρωση, για ανάσα ή για μια μεταμφιεσμένη ευλογία. Δεν υπήρχε παρά κάτω με αυτόν/ή που ήσουν μαζί, μάλλον σε καθυστερούσε ή λειτουργούσε σαν σιδερένια μπάλα στο πόδι σου. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο τρίτος άνθρωπος έρχεται σαν ελευθερωτής για να ανοίξει το δρόμο προς το μέλλον, για να σε ξεκουνήσει, για να τελειώνεις με μια φθαρμένη σχέση – καμία στεναχώρια, ενοχή ή τύψη. Η ζωή χρειάζεται να προχωρήσει.

Ακόμα οι επαγγελματικές συνεργασίες κάτω από αυτή την επιρροή μπορούν να είναι επιτυχημένες, με ανοδική πορεία και μακροχρόνια διάρκεια.

ΚΡΟΝΟΣ στον Τοξότη 

(Εκτός από 15/6 - 18/9, που γυρίζει ανάδρομος στον Σκορπιό)

Σα να αρχίζει μια σχολική χρονιά διαρκείας δυόμισι χρόνων χρειάζεται να καθορίσεις τους επαγγελματικούς σου στόχου, τις προτεραιότητες, να διαλέξεις το συμμαθητή ή τη συμμαθήτρια που θα ερωτευθείς και να πείσεις το δάσκαλο ότι είσαι ο καλύτερος/η όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι αυτά τα χρόνια είναι εξαιρετικά σημαντικά για την επαγγελματική σου ζωή και θα καθορίσουν την εξέλιξή σου για τα επόμενα εφτά τουλάχιστον χρόνια. Επίσης έχε κατά νου ότι θα δουλέψεις σαν είλωτας αυτό το διάστημα για να καταφέρεις να εδραιωθείς, ή για να προχωρήσεις, επίσης θυμήσου ότι χρειάζονται δύο για να υπάρξει σοβαρή σχέση κι ότι αυτοί που μπορούν να σε βοηθήσουν να εξελιχθείς απαιτούν να δουν τον επαγγελματισμό και τα προσόντα σου εν δράσει. Φυσικά και κάποιες φορές θα αισθάνεσαι διχασμένος/η ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική σου ζωή. Είναι απολύτως φυσιολογικό, αν και επώδυνο. 

Από τη μια έχεις ανάγκη την αναγνώριση που φέρνει μαζί του ο Κρόνος, αλλά από την άλλη χρειάζεται να βάλεις σε δεύτερη μοίρα πολλές από τις χαρές της ζωής. Τώρα όμως είναι η στιγμή για να αποδείξεις ότι η κορυφή δεν σου φέρνει ναυτία κι ότι, όπως είπε η Σάρον Στόουν, «είναι υπέροχο να κοιτάς τον κόσμο από τόσο ψηλά». Σήκω λοιπόν από το κρεβάτι, κάνε ένα γρήγορο ντους, βγες στον κόσμο και συνέχισε να επαναλαμβάνεις: «Η πίεση είναι καλή, η πίεση είναι καλή».

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στους Ιχθύς

(Αφορά κυρίως τους γεννημένους μεταξύ 23 έως και 29/2 ή και 1/3, ή ωροσκόπους από 4° έως και 10° και πλανήτες στους Ιχθύς σε αυτές τις μοίρες)

Μπορεί να γονατίσεις, να τρίζεις τα δόντια, να αμφιβάλλεις, να αγχώνεσαι, να απογοητεύεσαι, να θλίβεσαι, να αυταπατάσαι και να ξενερώνεις, να εξιδανικεύεις και να προσγειώνεσαι άσχημα, να φαντασιώνεις, να υποκύπτεις σε έξεις και να περνάς συναισθηματικές καταιγίδες με τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σου. Όλα τα προηγούμενα μπορεί να ισχύουν, αλλά όμως αισθάνεσαι υπερηφάνεια για τον εαυτό σου. Αποκτάς συνείδηση της αξιοπρέπειας, αίσθηση του στόχου, αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι με όλα τα εξαιρετικά δώρα και ταλέντα που διαθέτεις – δεν χρειάζεται ταπεινοφροσύνη, όντως τα έχεις. Εντάξει, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου. Αν αυτό που έχεις επιλέξει ως δρόμο ή αυτούς που έχεις αποφασίσει να αγαπάς ή τον ένα/μια που είσαι ερωτευμένος/η είναι σωστά και εμπνευσμένα από μια Δύναμη που σε υπερβαίνει ή απλώς πρόκειται για μια σειρά από αυταπάτες γιατί έχεις το θάρρος να ισορροπήσεις μεταξύ της πρακτικής πλευράς στη Γη και του νοήματος της ζωής. 

ΣυναστρIες
Είμαι
Ταύρος
Ταύρος
Είναι
Τοξότης
Τοξότης
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ξέρεις μέρος και ώρα που γεννήθηκες; Ανακάλυψε τον αστρολογικό σου χάρτη

ΓΛΩΣΣΑΡΙ

Έχεις απορίες και άγνωστες λέξεις; Δες τις επεξηγήσεις για όλους τους αστρολογικούς όρους!