ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ

21.05-21.06

Αφροδίτη ανάδρομη στον Λέοντα

(Η Αφροδίτη στον Λέοντα από 5/6- 19/7 κι ύστερα στην Παρθένο. Γυρίζει ανάδρομη στις 0° Παρθένου και επιστρέφει ανάδρομη στον Λέοντα από 31/7 - 6/9. Σε ευθεία πορεία μένει στον Λέοντα μέχρι 8/10.)  

Με την Αφροδίτη στον Λέοντα βρίσκεσαι σε επικοινωνιακή φόρμα, είσαι σε φάση εξωστρέφειας και κοινωνικότητας, συναντάς φίλους, συνεργάτες ή χρήσιμους επαγγελματικά ανθρώπους, υπάρχει κινητικότητα, ταξίδια, μετακινήσεις. Μπορεί να ασχολείσαι με σπουδές, διαβάσματα, πρότζεκτ, συγγραφή, δημόσιες σχέσεις, ξένες γλώσσες, διδασκαλία, σεμινάρια, ή να ετοιμάζεσαι να πάρεις δίπλωμα αυτοκινήτου, να μετακομίσεις, να προσθέσεις μια δεξιότητα στο βιογραφικό σου. Η Αφροδίτη στον Λέοντα έχει την τάση να τονίζει την ευκολία στις σχέσεις σου με τους άλλους. 

Υπό κανονικές συνθήκες είναι αβίαστα ετοιμόλογος/η, επικοινωνιακά άνετος/η, με χιούμορ που κερδίζει τους άλλους, με διάθεση να συνδέεσαι. Αυτοί είναι μερικοί λόγοι που γίνεσαι άμεσα συμπαθής και σε πλησιάζουν. Όμως όταν η Αφροδίτη γυρίσει ανάδρομη δημιουργείται βραχυκύκλωμα στην επικοινωνία σου, η σύνδεσή σου με τους άλλους μπαίνει πιθανόν σε φάση σύγχυσης – οι συζητήσεις γίνονται δύσκολες, η μεταδοτικότητα πάσχει, η κατανόηση εξατμίζεται. Δεν είναι καλή εποχή για σοβαρές συζητήσεις, για διαπραγματεύσεις ή για επιδιώξεις που θα σε δεσμεύσουν για μεγάλο διάστημα. Ενώ δεν ανήκεις στους σιωπηλούς τύπους τώρα είναι πιθανόν να σκέφτεσαι περισσότερο και μάλιστα δυσάρεστα ή να αναφύονται διαφωνίες και παράπονα εκεί που πριν υπήρχε συμφωνία ή τουλάχιστον ανεκτικότητα. Είναι μια εποχή που χρειάζεται να σκεφτείς την καθημερινότητα των σχέσεών σου, να δεις πώς λειτουργείς μέσα στη μέρα και να βάλεις νερό στο κρασί σου χωρίς να επιμένεις στις απόψεις σου που πιθανόν να είναι λάθος ή, το πιθανότερο, να λες το σωστό πράγμα τη λάθος στιγμή.

ΔΙΑΣ στον Λέοντα 

(16/7/14 - 11/8/15)

Η επικοινωνία ούτως ή άλλως είναι το μεγάλο σου ατού. Με την επικοινωνία συνδέεσαι, δημιουργείς δεσμούς και σχέσεις. Ο Δίας σε διευκολύνει ακόμα πάρα πάνω. Καλοπροαίρετοι άνθρωποι έρχονται ως φίλοι για να ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή σου, να σιγοντάρουν την ευφυΐα, τα ταλέντα και το χιούμορ σου. Πιθανόν να σου γίνουν μία δύο επαγγελματικές προτάσεις που είναι πολύ ενδιαφέρουσες και σε ανοίγουν στο μέλλον. 

Έχε κατά νου επίσης ότι ο κόσμος σου μεγαλώνει, δεν σε χωράει πια το σπίτι ή ο τόπος σου και θέλεις να μετακομίσεις ή να μετακινηθείς. Νιώθεις έντονη τη φαγούρα να αλλάξεις περιβάλλον, να μπεις σε καινούργιους κοινωνικούς κύκλους, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, να μάθεις καινούργια πράγματα. Σε ενδιαφέρει να σπουδάσεις, να μάθεις γλώσσες, να ταξιδέψεις, να ανοιχτείς σε νέες προοπτικές.  

Η επικοινωνία σε όλη της την γκάμα ευνοείται, οπότε αν ασχολείσαι επαγγελματικά με ό,τι περιέχει επικοινωνία, γράψιμο, διδασκαλία, μίντια, εκδόσεις, δημόσιες σχέσεις μέχρι τουριστικά επαγγέλματα, τότε αυτή είναι χρονιά αναγνώρισης, επέκτασης και εξελίξεων. Α, ναι. Και μην ξεχνάς, αν είσαι μόνος/η, ότι αυτός/ή που θα σου τραβήξει το ερωτικό ενδιαφέρον είναι ή φίλος/η φίλων ή σχετίζεται πιθανόν με το συγγενικό ή αδελφικό σου περιβάλλον ή βρίσκεται κάπου κοντά σου στη γειτονιά ή πιθανόν συχνάζετε στα ίδια στέκια. 

Επίσης, μπορείς να κατανοήσεις πολύ καλύτερα τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή, να συγχωρέσεις πιο εύκολα τυχόν παρεξηγήσεις ή δυσάρεστες συμπεριφορές, να συζητήσεις και να ακουστείς, να πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις. Το σπουδαιότερο δώρο όμως αυτής της διέλευσης είναι η διεύρυνση της συνειδητότητάς σου και η δυνατότητα να υιοθετήσεις καινούργιο στιλ επικοινωνίας και συμπεριφοράς.

ΔΙΑΣ στην Παρθένο 

(11/8/15 - 9/8/16)

Ω, ναι! Κάποιες αστρολογικές στήλες θα σου πουν ότι ο Δίας στην Παρθένο σημαίνει ότι η σχέση σου με τη μητέρα σου θα μπει σε μια ηλιόλουστη περίοδο, ότι μπορείς να ανανεώσεις το σπίτι σου ώστε να μοιάζει καινούργιο και να το χαρείς από την αρχή ή μπορεί να σου πουν ότι θα μετακομίσεις στο σπίτι των ονείρων σου που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές που έχεις για το καταφύγιό σου. Μπορεί να σου πουν ότι το επαγγελματικό άγχος μειώνεται ή ότι χαίρεσαι που φιλοξενείς ανθρώπους στο σπίτι σου ή το σπίτι σου είναι ανοιχτό στους φίλους περισσότερο από ποτέ. Φυσικά και όλα τα προηγούμενα είναι πιθανά, όπως και η αύξηση της άμεσης ή έμμεσης οικογένειας με ένα μωρό που συμβολίζει μια νέα εποχή αισιοδοξίας, αγάπης και εξέλιξης. Πιθανή επίσης είναι και η μετανάστευση κάποιου κοντινού σου που αποφασίζει να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό ή η άφιξη κάποιου από το εξωτερικό. Ή η δική σου απόφαση να ανοίξεις δοσοληψίες με το εξωτερικό είτε επεκτείνοντας τις δουλειές σου είτε φεύγοντας για έξω. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα της αγοράς ενός σπιτιού ή κάποιου ακίνητου ή να αποκτήσεις κάποιο κομμάτι γης από κάποιο γονιό σου. 

Τα καλά νέα δεν σταματάνε εδώ. Με αυτή τη διέλευση η οικογένεια γίνεται ο παράδεισος που αναζητάς, κι όταν λέμε οικογένεια εννοούμε ότι εσύ ονομάζεις «οικογένεια». Έτσι έχοντας εξασφαλίσει μια ήρεμη και ανέφελη οικογενειακή ζωή και έχοντας εξασφαλισμένη την υποστήριξή της και την καλή ψυχολογική σου κατάσταση μπορείς να βγεις στο μεγάλο κόσμο για να κυνηγήσεις τους επαγγελματικούς σου στόχους. Άρα με ενεργοποιημένη δύναμη και αυτοπεποίθηση μπορείς να ανέβεις στο τρένο της οικογένειας για να ταξιδέψεις στη χώρα των επαγγελματικών ευκαιριών.

ΚΡΟΝΟΣ στον Τοξότη 

(Εκτός από 15/6 - 18/9,  που γυρίζει ανάδρομος στον Σκορπιό)

Ναι,  ο Κρόνος θα σου βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι λέγοντάς σου ότι κάθε σχέση και κυρίως συντροφική για να λειτουργήσει χρειάζεται «κανόνες», «όρια», «δέσμευση», «πρακτικότητα», «ευθύνες» – δεν ξέρω ποια λέξη από όλες τις προηγούμενες σιχαίνεσαι περισσότερο, μάλλον όλες τις συγκεκριμένες, αλλά είναι όλες αυτές οι λέξεις που θα επαναλαμβάνονται σαν μάντρα όλη την περίοδο που ο Κρόνος θα βρίσκεται απέναντί σου στον Τοξότη. Μήπως ήρθε η στιγμή να μην μπαίνεις σε μια σχέση σαν επαρχιώτης που βλέπει για πρώτη φορά το Παρίσι και μετά το βαριέται και θέλει κάτι εξίσου εντυπωσιακό και μετά κάτι άλλο και κάτι άλλο; Χμμ... Μάλλον η λέξη που σιχαίνεσαι περισσότερο ονομάζεται «δέσμευση». Και το αστείο είναι ότι από εδώ και πέρα μάλλον είσαι εσύ που θα την επιζητάς εκπλήσσοντας πρωτίστως τον εαυτό σου. 

Στα χρόνια του Κρόνου στον Τοξότη αναλαμβάνεις την υποχρέωση να κάνεις τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν –επαγγελματικές και προσωπικές– λειτουργικές. Όπου υπάρχει σκόνη να ξεσκονίσεις, όπου υπάρχει ανάγκη για στεγνό καθάρισμα να το κάνεις, όπου υπάρχουν δυσλειτουργίες να τις σιδερώσεις. Δεν μπορείς να προχωρήσεις αν δεν ξεκαθαρίσεις με ποιον/α θέλεις να κοιμάσαι μαζί, με ποιους θέλεις να εργάζεσαι και να συνεργάζεσαι, ποιον θέλεις να έχεις πάνω από το κεφάλι σου, ποιες σχέσεις είναι σημαντικές για σένα. Όταν το κάνεις θα αναλάβεις και τις ανάλογες υποχρεώσεις και φυσικά θα παραδώσεις οικειοθελώς ένα κομμάτι της ανεξαρτησίας σου – όταν υπάρχουν δύο στο κάδρο η ελευθερία μειώνεται από τις ευθύνες προς τον άλλο. 

Σενάρια: Η συντροφική σχέση περνάει κρίση και οι συγκρούσεις πληθαίνουν - Ο άλλος στη σχέση είναι θυμωμένος γιατί αισθάνεται παραμελημένος και μόνος επειδή αδιαφορείς - Γάμος - Διαζύγιο - Γοητεύεις, αλλά ο άλλος δεν είναι στα μέτρα σου - Συμβιώνεις. Επίσης: Η αντίθεση του Κρόνου δεν σημαίνει ότι σε έλκουν άνθρωποι που σε κακομεταχειρίζονται, αλλά ότι πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι οι άλλοι μπορεί να έχουν τεράστια προβλήματα, που πιθανόν δεν έχουν καμιά σχέση με σένα. Ναι. Χρειάζεται να αποφασίσεις είτε να δεσμευθείς σοβαρά με κάποιον/α, είτε να γυρίσεις το κεφάλι σε άλλη κατεύθυνση.  Ό,τι κι αν αποφασίσεις να θυμάσαι επίσης ότι: οι μακροχρόνιες σχέσεις δεν τελειώνουν. Απλά περνάνε σε άλλο επίπεδο.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στους Ιχθύς

(Αφορά κυρίως τους γεννημένους μεταξύ 25/5 έως και 1/6, ή ωροσκόπους από 4° έως και 10° και πλανήτες στον Τοξότη σε αυτές τις μοίρες)

Έμπνευση. Όλοι χρειαζόμαστε κάτι να προσβλέπουμε – μια έντονη επιθυμία, μια προσδοκία, την εξέλιξη της επαγγελματικής ζωής, ένα σπίτι στην εξοχή, μια μεγάλη ερωτική ιστορία, ένα μεγάλο ταξίδι. Είτε έφηβος, νέος ή μεγάλος χρειάζεσαι κάτι που σε ενθουσιάζει και σε εμπνέει – η ζωή σου χρειάζεται να ανεμίζει ένα ιδανικό. Χρειάζεσαι κάτι για το οποίο οι άλλοι θα σε θυμούνται για την αφοσίωση και την προσήλωσή σου σε αυτό – για την πίστη σου ότι θα τα καταφέρεις. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα αλλά η δύναμη του ονείρου σου. Σημασία έχει να πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από σένα, μια κορυφή που χρειάζεται να κατακτήσεις, ένα όραμα ή ένα πεπρωμένο που σε σπρώχνει στην αναζήτηση της ολοκλήρωσής σου. Κάτι που σε κρατάει ζεστό τις μέρες που όλα γύρω σου είναι παγωμένα και η ύπαρξη ζυγίζει ένα γραμμάριο παρά πάνω από ό,τι αντέχεις. Μπορεί να φαίνεται στους άλλους ανόητο αυτό που κυνηγάς, καθόλου πρακτικό ή εκτός πραγματικότητας, αλλά δεν είναι σωστό να αγνοήσεις το οποιοδήποτε όνειρό σου είτε είναι ανόητο είτε όχι.

ΣυναστρIες
Είμαι
Ταύρος
Ταύρος
Είναι
Τοξότης
Τοξότης
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ξέρεις μέρος και ώρα που γεννήθηκες; Ανακάλυψε τον αστρολογικό σου χάρτη

ΓΛΩΣΣΑΡΙ

Έχεις απορίες και άγνωστες λέξεις; Δες τις επεξηγήσεις για όλους τους αστρολογικούς όρους!