ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ

ΚΡΙΟΣ

21.03-20.04

Αφροδίτη ανάδρομη  στον Λέοντα

(Η Αφροδίτη στον Λέοντα 5/6 - 19/7 κι ύστερα στην Παρθένο. Γυρίζει ανάδρομη στις 0° Παρθένου και επιστρέφει ανάδρομη στον Λέοντα 31/7 - 6/9. Σε ευθεία πορεία μένει στον Λέοντα μέχρι 8/10).  

Δεν χρειάζεται να σου πω ότι με τον Λέοντα στον ηλιακό σου πέμπτο οίκο αισθάνεσαι στα νερά σου σε ό,τι αφορά τον έρωτα, τη δημιουργικότητα, τη διασκέδαση και τα παιδιά. Αλλά όχι τόσο καλά στο κεφάλαιο που περιέχει τη «δέσμευση». Σου αρέσουν η ένταση, τα μεγάλα αισθήματα, ο έρωτας που στο τέλος κερδίζει. Πετάς τη σκούφια σου για φλερτ, διασκέδαση, σεξ, καλή ζωή, ξενύχτια, παρέες, χαρά, γέλια, εκδρομές, σπορ, ταξίδια, όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στον Λέοντα και προσπαθείς να κάνεις κάτι από όλα αυτά, ή και όλα μαζί, που σου προσφέρει αυτή η διέλευση. Ερωτευμένος/η, δημιουργικός/ή, εξωστρεφής, κυνηγός της περιπέτειας, της απόλαυσης, της διασκέδασης και του σεξ, είναι τα δώρα της Αφροδίτης στον Λέοντα. Και τότε η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη και πέφτει πρόσκαιρος πάγος – η απόλαυση γίνεται μετ’ εμποδίων, ο έρωτας αν υπάρχει δείχνει κόπωση, αν τον κυνηγάς γίνεται ανέφικτος. Με λίγα λόγια η ζωή χάνει το χρώμα της. Δεν είσαι πια αυτός/ή που κεραυνοβολεί με τα φώτα του το λαγό ακινητοποιώντας τον, γιατί είσαι εσύ ο λαγός. 

Παρόλες τις δυσκολίες που πιθανόν να προκύψουν στις ερωτικές σου σχέσεις, με τα παιδιά ή με τα σχέδια που θέλεις να κάνεις πράξη και που φαίνεται ότι έχουν κάποιες τρύπες που χρειάζεται να κλείσεις, ή δεν είχες υπολογίσει, σου δίνεται η ευκαιρία για ανασύνταξη και αναδιοργάνωση. Στη σχέση μας με ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα πολλές φορές ξεχνάμε ότι έχει επιθυμίες και ανάγκες, τις παραβλέπουμε, τις προσπερνάμε. Όπως και το ανάποδο, σταματάμε να συζητάμε τα θέλω και τις επιδιώξεις μας, τις λαχτάρες και τους φόβους μας μέχρι που το ρήγμα μεταξύ μας αρχίζει να βαθαίνει. Ερωτικά χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις τι παίρνεις και τι δίνεις, αν μπορείς όντως να είσαι μαζί με αυτόν/ήν που λες ότι αγαπάς και τις βροχερές μέρες. Αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς μη βάλεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί για να εμφανιστούν την επόμενη φορά πιο έντονα. Δες τις σχέσεις σου με συνεργάτες και επίσης μην ξεχνάς ότι τα παιδιά εξαρτώνται από τους γονείς κι αυτοί είναι που δίνουν τον τόνο. Α, ναι. Κι αν ένα όνειρο ή ένας στόχος σου δεν σου βγαίνουν αντιμετώπισέ τα ρεαλιστικά και προσάρμοσέ τα στην πραγματικότητα. Προσγειώσου και προχώρα.  

ΔΙΑΣ στον Λέοντα 

(16/7/14 - 11/8/15)

Με τον Δία στον Λέοντα, ακόμα κι αν είχες πέσει σε χειμερία ερωτική νάρκη έχεις ξυπνήσει ήδη και αναζητάς με πάθος ευχαρίστηση, διασκέδαση και έρωτα. Σε όλο αυτό το διάστημα οι πιθανότητες να σου πάρει τα μυαλά μια γοητευτική άγνωστη ή ένας γοητευτικός άγνωστος ανεβαίνουν. Ο έρωτας σαν περιπέτεια είναι εδώ. Και πώς αντιλαμβάνεσαι τον έρωτα; Πολλοί θεωρούν ότι είσαι ένας/μία εγωμανής που ερωτεύεται, κυνηγάει, κατακτάει, βαριέται και φεύγει. Δεν είναι όμως καθόλου έτσι τα πράγματα. Σε ενθουσιάζει η ιδέα να ερωτευθείς κάποιον/α που μπορείς να βοηθήσεις. Έχεις πραγματικά τη διάθεση να εξελίξεις τους άλλους. Ναι, θέλεις να σε αγαπάνε και η προσωπική σου ζωή είναι ένα κήπος με τριαντάφυλλα που είναι γεμάτα αγκάθια. Όμως δεν είσαι από αυτούς που θα διαφημίσουν τα παθήματά τους, θα παραπονεθούν, θα κλαψουρίσουν και θα γκρινιάξουν, αυτά είναι για άλλους. Θέλεις να σε αγαπάνε. Τελεία. Όμως Εσύ και η Αγάπη είναι μια άλλη ταραγμένη ιστορία. Ποιος μπορεί να σου δώσει τους τόνους της αγάπης που χρειάζεσαι αφού η καρδιά σου έχει μια τρύπα;

Κι όμως, τώρα με τον Δία στον Λέοντα μπορεί κάποιος/α να σε ερωτευθεί και να σου δώσει την αγάπη που επιθυμείς. Κι αν ο έρωτας δεν ανήκει στις προτεραιότητές σου μπορείς να ξεκινήσεις δημιουργικά μια ιδέα, να δρομολογήσεις ή να διευρύνεις, να επεκτείνεις, να δοκιμάσεις μια νέα δουλειά που θα ανθίσει το επόμενο διάστημα. Να δημιουργήσεις κάτι που θα σε αντιπροσωπεύει. Να δεις το θαύμα της ζωής μέσα από ένα παιδί, να καμαρώσεις το παιδί σου, να χαρείς με τα παιδιά σου και τις επιδόσεις τους. Να διασκεδάσεις, να απλωθείς σε καινούργιες παρέες, να ταξιδέψεις, να ανακαλύψεις τη χαρά του σεξ για το σεξ, να ανανεώσεις τις ελπίδες και την αισιοδοξία σου, να χαρείς. 

Το αντίδοτο ωστόσο στη δύσκολη καθημερινότητα σου δίνεται με τον έρωτα: μπορείς να πεις δυνατά «είμαι ερωτευμένος/η, άρα υπάρχω». Κι ο έρωτας δεν είναι μόνο για ένα πρόσωπο, αφορά όλη την γκάμα της ζωής και μπορεί να γίνει η κινητήριος δύναμη για να σε οδηγήσει σε επαγγελματικές και προσωπικές κορυφές που ούτε φανταζόσουν. 

ΔΙΑΣ στην Παρθένο 

(11/8/15 - 9/8/16)

Δεν έχει σημασία πόσο εξαντλητική είναι η δουλειά σου, και είναι, αλλά με την είσοδο του Δία στην Παρθένο είναι μάλλον αυτή που θα σου δώσει περισσότερη χαρά ακόμα κι αν έχει έντονους ρυθμούς ή είναι απαιτητική. Οι συνθήκες δουλειάς πιθανόν καλυτερεύουν, η συνεργασία με τους γύρω σου κυλάει πιο εύκολα, οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι και οι από πάνω, ή αυτοί από τους οποίους εξαρτάσαι εργασιακά, θα σου χαμογελάνε περισσότερο και πιθανόν να γίνεις το πουλέν τους. Με λίγα λόγια είναι ένα καλό διάστημα για οποιουδήποτε είδους δουλειά και βοηθητικό για την προσωπική σου ανάπτυξη. Αυτή η περίοδος σηματοδοτεί συνήθως καλή υγεία, αφού ο Δίας δίνει στο σώμα ζωντάνια και δύναμη. Όμως χρειάζεται να έχεις κατά νου ότι ο Δίας της επέκτασης προσθέτει κιλά, οπότε προσοχή. Εάν επίσης το σώμα χρειάζεται να αναρρώσει, ή να ιαθεί από μια περιπέτεια, αυτή η διέλευση επιταχύνει τη θεραπεία. Να υπενθυμίσω ξανά ότι χρειάζεται να είσαι προσεκτικός/ή δείχνοντας αυτοσυγκράτηση σε τροφές με πολλά λιπαρά ή ζάχαρη που δεν προκαλούν μόνο αύξηση βάρους, αλλά επιδρούν αρνητικά στο πάγκρεας. 

Δεν είναι εκτός πραγματικότητας η εργασιακή σου αναγνώριση να έχει σαν αποτέλεσμα μια προαγωγή ή κάποιο έξτρα χρηματικό μπόνους. Όπως είναι δυνατόν σε αυτή την περίοδο να σου προταθεί μια καλύτερη εργασιακή θέση – εννοείται ότι είναι μια χρονιά που η αναζήτηση εργασίας μπορεί να έχει αίσιο αποτέλεσμα ή να ξεκινήσει μια συνεργασία. Πάντως, με τον Δία εδώ η δουλειά αποκτάει νόημα, σου προσφέρει ικανοποίηση, οι ευκαιρίες αυξάνονται και η ανανέωση και οι νέες μέθοδοι που μπορεί να ενσωματώσεις στη δουλειά σου πιάνουν τόπο. Α, ναι. Όταν στέλνεις τηλεγραφήματα σε Εκείνον εκεί ψηλά, όποιο κι αν είναι το όνομά του, τσέκαρε πιο συχνά τα emails σου. Μπορεί να έχεις απάντηση, οπότε πρόσεχε τι ζητάς. 

ΚΡΟΝΟΣ στον Τοξότη 

(Εκτός από 15/6 - 18/9,  που γυρίζει ανάδρομος στον Σκορπιό)

Με τον Κρόνο στον Τοξότη, φαίνεται ότι τα πιστεύω, οι ιδέες σου, οι απόψεις, η οπτική σου γωνία, το νόημα της ζωής μπαίνουν στην πρέσα της πραγματικότητας.  Ουσιαστικά ο Κρόνος βρίσκεται σε ένα φιλικό σου ζώδιο οπότε η πίεση όχι μόνο δεν είναι αφόρητη και απαγορευτική αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο που σε προετοιμάζει για τη σημαντική περίοδο της διέλευσης του Κρόνου στον Αιγόκερω σε δυόμισι περίπου χρόνια. Οπότε αυτό που έχει σημασία είναι να οργανωθείς, να προετοιμαστείς και να ακονίσεις τα ταλέντα σου και τις επαγγελματικές σου δυνατότητες ώστε όταν ο Κρόνος μπει στον Αιγόκερω να είσαι έτοιμος/η για τη μεγάλη επαγγελματική μάχη.

Μέχρι τότε χρειάζεται να σταθεροποιήσεις τις προτεραιότητές σου, να ορίσεις τους στόχους σου, να δεις προς τα πού θέλεις να πας, να κατανοήσεις καλά τους κανόνες του παιχνιδιο, να ξέρεις ποιος/α είσαι, με ποιους είσαι και τι θέλεις από τη ζωή. Ακούγονται απλά αλλά δεν είναι.

Η ταυτότητά σου και οι επιδιώξεις σου χρειάζεται να γίνουν ορατές και συνειδητές. Χρειάζεται να είσαι ανοιχτός/ή ανακαλύπτοντας τον κόσμο και τον εαυτό σου, προσθέτοντας και αφομοιώνοντας γνώση και εμπειρία. Είναι μια καλή εποχή για σπουδές, για ταξίδια, για μόρφωση κάθε είδους ή για ανοίγματα στο εξωτερικό – με τη διαφορά ότι δεν υπάρχει σε αυτά διασκέδαση και ελαφρότητα, αλλά σοβαρότητα, υποχρεώσεις και καθήκοντα. Είναι μια εποχή που κάθε φορά που θα δηλώνεις ή θα πράττεις σαν να ξέρεις τα πάντα, η ζωή αμέσως θα σου αποδεικνύει δυσάρεστα ότι οι απόψεις και η στάση σου δεν βασίζονται σε απόλυτες αλήθειες. Κι ότι αν δεν αλλάξεις στάση και συμπεριφορά, η ζωή θα σε στενεύει σαν κορσές ενώ οι αδιάλλακτες ιδέες σου θα σε οδηγούν στα βράχια.

ΟΥΡΑΝΟΣ στον Κριό

(Αφορά κυρίως τους γεννημένους μεταξύ 31/3 έως και 12/4 ή ωροσκόπους από 11°-21° ή και πλανήτες στον Κριό σε αυτές τις μοίρες)

Κάθε φορά που ένας Κριός σηκώνεται με τη σκέψη «βαρέθηκα τον εαυτό μου, τη ζωή που κάνω, τη δουλειά μου, τις σχέσεις μου, όλους και όλα» έχει εμπειρία του Ουρανού στο ζώδιό του. Ναι, έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή του καθένα μας που η καθημερινότητα έχει γίνει στενός κορσές, η ζωή έχει στεγνώσει από χυμούς, οι εφηβικές προσδοκίες έχουν μαραθεί κι αυτός που είναι δεν είναι αυτός που ονειρεύτηκε. Τότε αρχίζει να αισθάνεται σαν θηρίο μέσα στο κλουβί, να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει «η ζωή μου, η ζωή μου» και να μην ξέρει πώς να αλλάξει, προς τα πού να πάει, ποιους να αφήσει, ποιους να αναζητήσει, ποια δουλειά θα τον κάνει να αισθάνεται καλά, πώς θα φέρει τούμπα ό,τι τον βαραίνει και πώς θα απαλλαγεί από την μπάλα στο πόδι που εμπεριέχει συμβατικότητα, βάλτο, αδιάφορες σχέσεις και ανούσιες δουλειές. 

Να θυμάσαι ότι με τον Ουρανό στο ζώδιό σου δεν μπορείς να μείνεις ακίνητος, η ζωή αρχίζει να επιταχύνεται και η ανάγκη για αλλαγές γίνεται επιτακτική και αναπότρεπτη. Όσο δεν αποφασίζεις να εκτονώσεις κάπου την ενέργεια που σε κατακλύζει, όσο στέκεσαι στο σταυροδρόμι καθυστερώντας να πάρεις οποιαδήποτε δρόμο αισθάνεσαι ότι θα σε ανανεώσει ή θα σου δημιουργήσει εκ νέου ενθουσιασμό, τόσο θα αισθάνεσαι απελπισία ή κατάθλιψη.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ στον Αιγόκερω   

(Αφορά κυρίως τους γεννημένους από 1 έως και 6/4 και ωροσκόπους από 11° έως και 16°, ή όσους έχουν πλανήτες στον Κριό σε αυτές τις μοίρες)

Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω βιώνεις στο πετσί σου τι θα πει ένταση, χειραγώγηση, άγρια ένστικτα, εμμονές, θυμός, οργή, πάθος. Αλλά και δύναμη, αντοχή, επιβίωση, μεταμόρφωση. Πιθανό θέμα αιχμής που περιέχει όλα αυτά να είναι η επαγγελματική ζωή. Είναι μια σημαντική περίοδος στη ζωή σου που αγωνίζεσαι όχι μόνο να επιβιώσεις επαγγελματικά αλλά και να διακριθείς, να αποκτήσεις κύρος, να αναγνωριστείς ως ικανός επαγγελματίας, να αφήσεις ει δυνατόν το αποτύπωμά σου. Ο Πλούτωνας σου δίνει τη δύναμη να κυνηγήσεις τους στόχους σου αλλά και την αντίληψη να ανακαλύψεις τι ακριβώς είσαι, τι επακριβώς θέλεις, τι είναι αυτό που σε σηκώνει κάθε πρωί από το κρεβάτι, γιατί τρέχεις. 

Προσοχή: Οι προσπάθειές σου όταν συνδυάζονται με ταλέντο και ιδρώτα μπορούν να βρουν ανταπόκριση και όντως να αποκτήσεις είτε τη θέση που σε ενδιαφέρει, είτε να διακριθείς, είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας να πέσεις στα βαθιά και να κολυμπήσεις. Όμως όπως πάντα μπορεί να παραμονεύει ο κακός λύκος με τη μορφή ενός ανώτερου, ή κάποιου που έχει την επιρροή να σε εμποδίσει, ή ενός που σε ανταγωνίζεται, ή αισθάνεται ότι κινδυνεύει από την εξέλιξή σου, κάποιου τέλος πάντων που για οποιοδήποτε λόγο βλέπει σε σένα μια απειλή. Θα μπορούσες να τον αγνοήσεις ή να τον προσπεράσεις ή να το πάρεις απόφαση ότι δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους. Έλα όμως που συνήθως δεν μπορείς να τον/την αποφύγεις και μπορεί να δημιουργηθεί μια επώδυνη σαπουνόπερα που οδηγεί σε συγκρούσεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Πάμε πάλι. Είναι μια περίοδος με έντονες φιλοδοξίες, τρομερή αποφασιστικότητα και επώδυνους κινδύνους. Εάν ξέρεις πού πας και ποιος/α είσαι, έχει καλώς. Αν δεν ξέρεις, τότε αλλάζεις κατεύθυνση κάθε τόσο και πολλές δουλειές. Ο Πλούτωνας είναι αδίστακτος στις επιδιώξεις του και πολλές φορές μπαίνει στον πόλεμο που αποτελείται από τη φράση: «ή εγώ, ή εσύ» που μπορεί να οδηγήσει σε μια εποχή αναστάτωσης, θυμού ή κατάθλιψης, υπόγειων εξαντλητικών συγκρούσεων. Είναι δελεαστική η μάχη που προκαλείς εσύ, ή εσύ είσαι αυτός/ή που προκαλείται; Είναι απαραίτητη η ηθική, όπως και το θάρρος και το κουράγιο και η δύναμη να πεις όχι όταν σου πετάνε το γάντι του πολέμου, που όταν ξεκινάει έχει πάντα σαν αποτέλεσμα δύο ηττημένους.

ΣυναστρIες
Είμαι
Ταύρος
Ταύρος
Είναι
Τοξότης
Τοξότης
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ξέρεις μέρος και ώρα που γεννήθηκες; Ανακάλυψε τον αστρολογικό σου χάρτη

ΓΛΩΣΣΑΡΙ

Έχεις απορίες και άγνωστες λέξεις; Δες τις επεξηγήσεις για όλους τους αστρολογικούς όρους!