ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

22.12-19.01

Αφροδίτη ανάδρομη  στον Λέοντα

(Η Αφροδίτη στον Λέοντα από 5/6 - 19/7 κι ύστερα στην Παρθένο. Γυρίζει ανάδρομη στις 0° Παρθένου και επιστρέφει ανάδρομη στον Λέοντα από 31/7 - 6/9. Σε ευθεία πορεία μένει στον Λέοντα μέχρι 8/10.)

Ο Λέοντας, που συμβολίζει τον 8ο ηλιακό σου οίκο, είναι πολύ σημαντικός από ψυχολογικής άποψης. Με την Αφροδίτη ανάδρομη σε αυτό θα κληθείς να επαναπροσδιορίσεις την αξία των σχέσεών σου και κυρίως να εξετάσεις πόσο σημαντική, σταθερή, ανθεκτική είναι η επαφή σου με τους σημαντικούς άλλους της ζωής σου – δηλαδή μέσα στο ζευγάρι ή με ένα δύο ανθρώπους που επηρεάζουν την ψυχολογική ή επαγγελματική σου κατάσταση. Αυτή η διέλευση σε επηρεάζει σε ένα βαθύτερο συναισθηματικό κομμάτι. Ο όγδοος οίκος είναι το σημείο που συγχωνευόμαστε με τους άλλους μέσα από τη βαθιά αγάπη, που μοιραζόμαστε με τους άλλους τις αξίες μας ή και τα χρήματά μας. Εδώ υπάρχει πνευματικότητα και μεταφυσική από τη μία πλευρά, οικονομικές συναλλαγές και σεξ από την άλλη. Άρα αυτοί είναι και οι τομείς που μπαίνουν στο στόχαστρο – θετικά όταν η Αφροδίτη βρίσκεται σε ορθή πορεία. Με σύμπνοια, αλληλοκατανόηση, τρυφερότητα, αγάπη, σεβασμό, οικειότητα με αυτόν/ή που μας ενδιαφέρει και καλά οικονομικά νέα. 

Όταν η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη, τότε πιθανόν η διάθεση αλλάζει και έρχονται στην επιφάνεια ανασφάλειες, φόβοι, άγχη, πρωτόγονα ένστικτα κτητικότητας, ζήλειας. Κυριαρχεί το ανικανοποίητο και μια ακόρεστη πείνα για αισθήματα. Φυσικά και δεν είσαι διατεθειμένος/η να εγκαταλείψεις τίποτα από ό,τι σου δίνει ασφάλεια και ικανοποίηση. Πρόσεχε στη διάρκεια της ανάδρομης Αφροδίτης πού θα ξοδέψεις τα χρήματά σου, να μη δανείσεις αλλά ούτε να δανειστείς. Είναι μία από τις εποχές που πιθανόν να υπάρξει οικονομική αιμορραγία ή οι οικονομικές δοσοληψίες σου να έχουν προβλήματα ή σε τυχόν συνεταιρισμό σου να υπάρξουν διαφωνίες ή γκρίνιες. Γενικά το χρήμα που εξαρτάται από τους άλλους γίνεται προβληματικό.

Ναι, δεν χρειάζεται να καταπιέζεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το σεξ (που ενώ την εποχή της ορθής πορείας λειτουργεί, στην ανάδρομη φάση είναι πιθανόν να  μπλοκάρεται και να γίνεται θέμα) μόνο και μόνο επειδή αυτός/ή που είσαι μαζί δεν μπορεί να τις ικανοποιήσει. Αν δεν του/της πεις, πώς θα ξέρει. Γιατί αν ξέρει και δεν, τότε το έργο αλλάζει.

ΔΙΑΣ στον Λέοντα 

(16/7/14 - 11/8/15)

Ο Δίας στον Λέοντα σου μαθαίνει το εξής: τα καλά παιδιά πηγαίνουν στον παράδεισο, αλλά η κόλαση έχει πιο καυτό ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον σου για τις δυνάμεις που κυβερνούν τις ψυχές των ανθρώπων έχει ήδη ξυπνήσει από το λήθαργο (ή έχει απελευθερωθεί από τους περιορισμούς που εσύ του είχες επιβάλει) και τώρα θέλεις να ανακαλύψεις πώς θα στύψεις κάθε ευχαρίστηση από τη ζωή και τους άλλους. Η σεξουαλικότητα είναι ένας τομέας που καλείσαι να εξερευνήσεις. Το σώμα διψάει και πεινάει για τρυφερότητα, χάδια και σεξ – δώσε του την απόλαυση. 

χωρίς να λαμβάνεις υπόψη τα κοινωνικά πρέπει, τις απαγορεύσεις, τη σεμνοτυφία και την ντροπή: ό,τι συντελείται μεταξύ δύο συναινούντων ενηλίκων και τους ευχαριστεί χωρίς να τους καταστρέφει, είναι καλό.

Η άλλη όψη του Δία στον Λέοντα είναι οικονομική. Μπορείς να επωφεληθείς από συνεταιρισμούς, δάνεια, επιδοτήσεις, κληρονομιές, διατροφές, έξτρα εισόδημα, μπόνους κ.λπ. Με λίγα λόγια οι άλλοι είναι διατεθειμένοι περισσότερο από άλλες εποχές να σου προσφέρουν οικονομική βοήθεια, να σε στηρίξουν οικονομικά ή να συνεισφέρουν σε μία επιχειρηματική σου προσπάθεια. 

Από μια άλλη πλευρά μπορείς να κάνεις επιτυχημένες αλλαγές στη ζωή σου, να αισθανθείς ότι κάθε αντιξοότητα, κάθε δυσαρέσκεια, κάθε εμπόδια μπορεί να ξεπεραστεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ή μπορεί η ζωή σου να ξαναπάρει μπρος μετά από μια σοβαρή κρίση. Η ζωή αποκτάει αισιοδοξία, η δημιουργικότητα γίνεται εντονότερη, οι σχέσεις σου πιο συναισθηματικά πλούσιες. Το ηθικό σου ανεβαίνει. Μετράς, αξίζεις, είσαι ελκυστικός/ή. Ναι, υπάρχουν πολλοί που σε πλησιάζουν είτε για να συνεργαστούν μαζί σου είτε για να δεσμευτούν είτε για να κάνουν σεξ μαζί σου – τι ωραία τα τρία αυτά να βρισκόντουσαν σε έναν/μία. 

ΔΙΑΣ στην Παρθένο

(11/8/15 - 9/8/16)

Ο Δίας στην Παρθένο είναι τυχερός για σένα. Η αντίληψη της ζωής αλλάζει και επεκτείνεται. Μπορεί να έχεις ευκαιρίες για μακρινά ταξίδια ζωής, για γνώση που θα σε ανεβάσει σε άλλο επίπεδο, για συναντήσεις με ανθρώπους που θα διευρύνουν τη συνείδησή σου και τις απόψεις που έχεις για τον κόσμο και τη ζωή. Η διάθεσή σου να μάθεις, να καθίσεις στα θρανία, να εξελιχθείς μορφωτικά με κάθε μέσον αυξάνεται. Η γνώση οδηγεί στο να δώσεις ένα καινούργιο νόημα στη ζωή σου, να ανοιχτείς στον κόσμο με καινούργια περιέργεια, με νέα ορμή και δύναμη. Η φιλοσοφία, η μεταφυσική, η θρησκεία, η πνευματικότητα, τα συστήματα σκέψης, οι ιδέες, οι αφηρημένες ιδέες, τα διαφορετικά πιστεύω σε ενδιαφέρουν, με αποτέλεσμα να αναπτύξεις μια νέα κοσμοθεωρία. Χρειάζεται βεβαίως να έχεις υπόψη σου ότι δεν υπάρχουν απόλυτες αλήθειες και ότι κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει τις ιδέες του στους άλλους – η γνώση πρέπει να δημιουργεί ανοιχτότητα, όχι φανατισμό και εμμονές. 

αξίδεψε, γράψε (αν είσαι δημιουργός), σπούδασε οτιδήποτε σε ενδιαφέρει και σε ιντριγκάρει – δεν έχει σημασία αν δεν είσαι νέος/α ή έχεις αφήσει πίσω σου εδώ και πολλά χρόνια τα θρανία, κυνήγησε τα σπουδαστικά όνειρα που δεν μπόρεσες να υλοποιήσεις, μάθε χωρίς να βάζεις εμπόδια στον εαυτό σου. Α, ναι. Μπορεί να ερωτευθείς κάποιον από διαφορετικό πολιτισμό, με διαφορετικό  πολιτισμικό υπόβαθρο – μια χαρά, μην κολλήσεις σε προκαταλήψεις και ανόητες μισαλλοδοξίες. Δημιούργησε το παρόν και το μέλλον που θέλεις.

ΚΡΟΝΟΣ στον Τοξότη

(Εκτός από 15/6 - 18/9, που γυρίζει ανάδρομος στον Σκορπιό)

Δεν είναι μια καλή εποχή για να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο επαγγελματικά. Είναι μια εποχή για να ολοκληρώσεις ό,τι έχεις ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια. Μιλάμε για ολοκλήρωση ενός κύκλου ώστε μόλις ο Κρόνος έρθει στο ζώδιό σου μετά από δύο, δυόμισι χρόνια να ξεκινήσεις έναν καινούργιο.

Τι συμβαίνει σε αυτά τα χρόνια που ο Κρόνος θα διελαύνει στον Τοξότη; Είναι μια περίοδος αργής μεταμόρφωσης. Είναι μια δύσκολη εποχή ή μια εποχή κρίσης με τη μορφή προβλημάτων στη δουλειά, με ένταση, αναταραχή και προβλήματα στο κοντινό προσωπικό σου περιβάλλον, είτε με χωρισμούς ή αισθηματικά προβλήματα, είτε με απότομες μεταβολές της τύχης που κάνουν τη χαρά λύπη και την προσδοκία απογοήτευση. 

Κομμάτια της ζωής σου που δεν έχουν πια ούτε λειτουργικότητα ούτε χρησιμότητα  μένουν πίσω, δραστηριότητες που δούλευαν μέχρι τώρα παύουν. Συγκεκριμένοι τρόποι συμπεριφοράς και διαχείρισης των καταστάσεων δεν έχουν πια τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συνειδητοποιείς ότι για να επιτύχεις οτιδήποτε χρειάζεται να αλλάξεις τα πάντα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις πώς να τα αλλάξεις και τι να αλλάξεις. Πολλοί κάτω από αυτή τη διέλευση απομονώνονται, γίνονται εσωστρεφείς, αποσύρονται με κάποιο τρόπο ώστε να καταλάβουν τι συμβαίνει. Είναι σημαντικό σε αυτές τις μοναχικές εποχές να καταλάβεις τι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα, πού θέλεις να πας και πώς θα τα καταφέρεις, χωρίς όμως να παρασυρθείς σε μια υπερβολική κριτική ή σε αυτοκατηγορίες ή να επιμείνεις στα λάθη και στα «τι θα γινόταν αν…». Παρατήρησε και αναγνώρισε.

Αν τα πράγματα σε επαγγελματικό, προσωπικό, αισθηματικό επίπεδο δεν πήγαν όπως ήθελες τα προηγούμενα χρόνια, αν οι προσδοκίες και τα όνειρά σου δεν ευοδώθηκαν, προσπάθησε να βγάλεις από τη μέση τα εμπόδια, να ξεπεράσεις ήττες και απογοητεύσεις, ξαναπροσπάθησε. Οι καρποί δεν θα είναι άμεσοι. Ζεις το τέλος ενός κύκλου, όχι την έναρξη ενός νέου.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ στον Αιγόκερω

(Αφορά κυρίως τους γεννημένους 2 - 7/1, ωροσκόπους από 11° έως και 16° ή όσους έχουν πλανήτες στον Αιγόκερω σε αυτές τις μοίρες)

Ο Πλούτωνας δίνει ένταση, ορμή, φιλοδοξία, αποφασιστικότητα και την επιθυμία να αλλάξεις στη ζωή σου –προσωπική, επαγγελματική ή οικογενειακή–, ό,τι λιμνάζει ή βαλτώνει. Η διέλευσή του δημιουργεί για τον καθένα ένα σενάριο που οδηγεί στην άνοδο ή την αποτυχία αλλά που οι επιπτώσεις του είναι καταλυτικές. Το «καλό» σενάριο μοιάζει με αναβίωση αμερικάνικου ονείρου –γάμος, παιδιά, επαγγελματική αναγνώριση– αλλά σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον. Αν δουλεύεις 14 ώρες ελαχιστοποιώντας τις χαρές της προσωπικής σου ζωής επιτέλους αναγνωρίζεσαι έχοντας πιθανόν κάνει γενναίες υποχωρήσεις, συμμαχώντας με όσους πιθανόν δεν εκτιμάς ή δίνοντας ανταλλάγματα που άπτονται της ηθικής σου. Το δύσκολο σενάριο μοιάζει με πτώση από ψηλά, είναι σε slow motion και στο τέλος ηχηρή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης το προσωπικό μας στιλ, όπως και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τη ζωή, αλλάζουν ριζικά και για πάντα. Κάποιοι Αιγόκεροι θα λειτουργήσουν ως «άγγελοι βαθιών επώδυνων αλλαγών» σε άλλους ή οι αλλαγές που θα κάνουν στη ζωή τους θα επηρεάσουν έντονα και τους κοντινούς τους. Κάποιοι άλλοι τοποθετούνται στην πλευρά των κοινωνικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ή με κάποιο τρόπο εκφράζουν ή συντονίζονται ή συμμετέχουν μέσα από ομάδες και οργανισμούς στις προσπάθειες της κοινωνίας να εξελιχθεί.

Κρυμμένες ή καταπιεσμένες ή ξεχασμένες πλευρές της προσωπικότητάς σου μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια. Ασυνείδητες επιθυμίες γίνονται συνειδητές αυτή την περίοδο. Αυτό που οι άλλοι έβλεπαν ή ήξεραν για σένα, ή ό,τι πίστευες ότι ήσουν μέχρι τώρα, παύει να υφίσταται δίνοντας τη θέση του σε μια νέα πραγματικότητα, σε μια νέα εικόνα σου. Ναι, μπορεί να θεωρούσε τον εαυτό σου υπεράνω ζήλειας, πάθους, κτητικότητας, θυμού, καταστροφικών συμπεριφορών, χειραγώγησης και τάσης για έλεγχο. Είναι ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά που μπορούν να ενεργοποιηθούν τώρα μέσα από ένα διαζύγιο, μια επώδυνη ερωτική ιστορία, μια απόλυση ή γεγονότα και περιστάσεις που δημιουργούν αίσθημα αδυναμίας, φόβου και εξάρτησης. Η ζωή μπορεί να πάρει κατεύθυνση που δεν είχες φανταστεί πριν – δήλωνες φανατικός/ή εργένης και παντρεύεσαι, διαλαλούσες την οικογενειακή σου ευτυχία και χωρίζεις, πίστευες ότι ποτέ δεν θα άλλαζες ιδεολογία και αλλάζεις, ό,τι πίστευες ότι είσαι δεν είσαι πια. Αφήνεις ένα κομμάτι σου πίσω για να ξαναγεννηθείς περισσότερο συνεπής με το νέο σου εαυτό. 

ΟΥΡΑΝΟΣ στον Κριό 

(Αφορά κυρίως τους γεννημένους μεταξύ 2 έως και 12/1, ή ωροσκόπους από 11°-21° ή και πλανήτες στον Αιγόκερω σε αυτές τις μοίρες)

Ως υγιώς εγωιστική δύναμη ο Ουρανός δεν υπολογίζει τις επιθυμίες, τα θέλω, τις πιέσεις, τους περιορισμούς, τις δεσμεύσεις, τα πρέπει και τα μην των άλλων, όσο αγαπημένων και να είναι, αλλά απαιτεί τις δικές σου συναισθηματικές ανάγκες, την εκπλήρωση των δικών σου πόθων, των δικών σου στόχων και προσδοκιών. Στο κατώτερο και πιο ιδιωτικό κομμάτι του ηλιακού αστρολογικού σου χάρτη λειτουργεί σαν ωρολογιακή βόμβα που ανατινάζει τα θεμέλια. Σε αυτό το σημείο (που συμβολίζει την παιδική σου ηλικία και ό,τι σε διαμόρφωσε, που συμβολίζει επίσης τον πατέρα και τη σχέση σου με αυτόν, τις επιρροές που άσκησε πάνω σου αλλά και τα τραύματα ή τα άγχη που πιθανόν σου προκάλεσε), ο απελευθερωτής Ουρανός ανατινάζει τα παλιά πατρόν που σε ακολουθούν για να αποτινάξεις από πάνω σου ό,τι πια δεν ισχύει ή δυσχεραίνει τη ζωή σου και τις σχέσεις σου. 

Το σπίτι αποτελεί το ορατό σύμβολο των εσωτερικών αλλαγών που συμβαίνουν κι έτσι είτε το αλλάζεις εντελώς είτε μετακομίζεις είτε αλλάζεις πόλη ακόμα και χώρα. Όσο ανυπόμονος/η νιώθεις για κάποιες δραστικές αλλαγές που χρειάζεσαι ώστε να επανεκκινήσεις τη ζωή σου, τόσο περισσότερο δεν σε χωράει τα σπίτι που το βρίσκεις πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο, πολύ συντηρητικό ή πολύ μοντέρνο, πολύ μουντό ή πολύ κραυγαλέο. Κι αν εσύ δεν αναλαμβάνεις την πρωτοβουλία να το αλλάξεις ή να το ανακαινίσεις/ανανεώσεις κ.λπ. τότε συμβαίνει κάτι και αναγκάζεσαι να μετακομίσεις – ιδιοκατοίκηση, ακριβό ενοίκιο, αλλαγή τόπου δουλειάς. Επίσης μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους αναταραχή και αναστάτωση στην οικογένεια – ένα παιδί έρχεται, ένα μεγάλο φεύγει, ένας απρόοπτος χωρισμός ταράζει την οικογενειακή γαλήνη. Ένα μέλος της οικογένειας σε κρίση χρειάζεται έμπρακτη συμπαράσταση.

Κάτι που χρειάζεται να έχεις υπόψη σου. Ο Ουρανός ενεργοποιεί κάθε είδους παιδικό τραύμα. Αν αισθανόσουν ότι οι γονείς σου αδιαφορούσαν για σένα, τώρα θα αισθανθείς ξανά το ίδιο προβάλλοντας το γονιό σου σε οποιοδήποτε βρίσκεται κοντά σου και έχει επιρροή πάνω σου – σύζυγο, αφεντικό, φίλο, εραστή/ερωμένη. Άρα έχε ανοιχτά τα μάτια σε τέτοιες περιπτώσεις ώστε η συνειδητοποίηση των ψυχολογικών σου αντιδράσεων και αισθημάτων να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το παρελθόν δίνοντας στον εαυτό σου τα περιθώρια να γίνει καινούργιος. 

ΣυναστρIες
Είμαι
Ταύρος
Ταύρος
Είναι
Τοξότης
Τοξότης
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ξέρεις μέρος και ώρα που γεννήθηκες; Ανακάλυψε τον αστρολογικό σου χάρτη

ΓΛΩΣΣΑΡΙ

Έχεις απορίες και άγνωστες λέξεις; Δες τις επεξηγήσεις για όλους τους αστρολογικούς όρους!