Visual Browsing
Stardust 496
ΤΕΥΧΟΣ 496
STARDUST

Stardust 496

Ζυγέ, βγες, μίλα, δικτυώσου

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω έχεις συνειδητοποιήσει ή συνειδητοποιείς από πρώτο χέρι ότι «It’s a mad, mad, mad, mad world» και ότι υπάρχει πολλή τρέλα, πανικός και διαφθορά εκεί έξω. Το αντίδοτο, όσο και να τσινάς, είναι μια γερή, σταθερή βάση, μια οικογένεια δηλαδή, ή κάποιος/α που τον/την αισθάνεσαι σπίτι σου – που μπορείς να καταφεύγεις όποτε νιώθεις τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια σου ή όταν η περιρρέουσα υστερία αρχίζει να σε επηρεάζει έντονα. Αν έχεις ήδη ένα τέτοιο Σπίτι ευχαρίστησε το τυχερό σου άστρο. Το πρόβλημα είναι ότι βγαίνοντας από αυτό το φρούριο δεν μπορείς να προστατευτείς από αδίστακτα αφεντικά, βλαμμένους συναδέλφους και τα κοράκια της πιάτσας. Η μόνη στάση που μπορείς να κρατήσεις είναι να συνεχίσεις το δρόμο που έχεις επιλέξει και να πιστεύεις στα όνειρα και σε αυτό που κάνεις, ακόμα κι αν θεωρείς την πίστη ανοησία.

[+] Επικοινωνία, επαγγελματικές επαφές, διαφήμιση, μίντια, εκπαίδευση, ταξίδια, σπουδές.

[-] Ξαφνικές αλλαγές, ανησυχία, άρνηση στις υποχρεώσεις.


Σχετικα
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 18-24 Οκτωβρίου 2021
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 18-24 Οκτωβρίου 2021

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Τα αισθήματα γίνονται έντονα στη σχέση που εσύ είσαι ο ένας από τους δύο του ζευγαριού. Μόνο που σε αυτή τη φάση τα δυνατά συναισθήματα μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτα, αν αρχίσεις να πιστεύεις ότι ο/η σύντροφός σου σε αγνοεί, σε παραμελεί ή έχει στραμμένο αλλού το ενδιαφέρον του/της. Αυτή η ιδέα μπορεί να δημιουργήσει ένταση, θυμό, σκηνές. Μπορεί να θυμώνεις άδικα θεωρώντας ότι ο σύντροφός σου σε απατά ή ότι έχεις χάσει το sex appeal σου. Τέτοιες σκέψεις μπορούν να σε οδηγήσουν σε ακατανόητη συμπεριφορά: αν ο σύντροφός σου είναι φιλικός προς κάποιον που εσύ θεωρείς «επικίνδυνο» αυτό μπορεί να προκαλέσει ακατανόητη ζήλεια. Είναι δύσκολο να καταλαγιάσεις τα συναισθήματά σου και τους φόβους σου, αλλά αν επικοινωνείς και συζητάς αντί να υποθέτεις, τα πράγματα ισιώνουν – λέμε, τώρα… Αυτός είναι ο Άρης στον Τοξότη. Υπάρχει όμως και η Αφροδίτη στην Παρθένο, που μαλακώνει τις σχέσεις, ηρεμεί τα πράγματα όταν πάνε να ξεφύγουν και αν είσαι μόνος/η δημιουργεί ερωτισμό ή ερωτικές συνθήκες – δηλαδή σε κάποιον/α γυαλίζεις ή εσύ κολλάς και τον/τη σκέφτεσαι ερωτικά. Σε κάθε περίπτωση ένα καλό σεξ καταπολεμάει δραστικά κάθε άγχος.

[+] Ερωτική διάθεση, παιδιά, διασκέδαση, δημιουργικότητα.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Δευτέρας 18.10.2021
Τα Ζώδια της Δευτέρας 18.10.2021

[-] Λογαριασμοί, δάνεια, οικονομικές διευθετήσεις.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Τις εβδομάδες που ο Άρης βρίσκεται στον Τοξότη πρέπει να ξανασκεφτείς μάλλον ότι κάθε υπόσχεση που σου δίνουν δεν συνεπάγεται αυτόματα και συμφωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος/α είναι έτοιμος/η να σε εξαπατήσει ή να σε απογοητεύσει, αλλά να είσαι σίγουρος/η ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να σου πουλήσει το «προϊόν» του/της. Άρα θα πρέπει να είσαι επιφυλακτικός/ή και να αντιστέκεσαι στο στενό μαρκάρισμα όσων έρχονται με ερωτικές προτάσεις ή με προτάσεις συνεργασίας, αφού και οι δύο έχουν ένα κοινό στόχο: να σου πάρουν κάτι που έχεις. Φυσικά και είναι κολακευτικό γιατί σημαίνει ότι διαθέτεις κάτι που ενδιαφέρει. Όμως, προσοχή τι σου δίνουν και τι σου ζητάνε. Όλη αυτή η εισαγωγή γίνεται γιατί μπορεί να ξαναζήσεις ένα σενάριο που σε έχει κάψει στο παρελθόν: κάποιος (σύντροφος, φίλος, συνεργάτης ή ο μεγάλος κόσμος) σε εκπλήσσει δυσάρεστα – κάποιος σηκώνεται απότομα από την τραμπάλα την ώρα που βρίσκεσαι χαλαρός/ή και γελαστός/ή στον αέρα.

[+] Δρομολόγηση σχεδίων, φίλοι, σπίτι, οικογένεια.

[-] Προσοχή στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Δοκιμάζεται η καθημερινότητα και η επικοινωνία με τους γύρω σου μπάζει νερά – πολλές φορές μάλιστα σκέφτεσαι ότι παίζεις το κουφό τηλέφωνο. Ναι, τη μια στιγμή αισθάνεσαι ικανοποίηση επειδή η δουλειά τρέχει όπως την έχεις φανταστεί και την άλλη σε πιάνουν νεύρα γιατί ένας συνάδελφος, ένας πελάτης, ο από πάνω σού κάνουν τη ζωή δύσκολη ή κάθεσαι υπερωρίες που δεν πληρώνεσαι ή κάνεις απογραφή ή… (συμπλήρωσε κάτι που εργασιακά σού κάνει τα νεύρα κρόσσια). Όπως και να ’χει, τώρα δεν είναι ώρα για να χτυπήσεις το χέρι σου στο τραπέζι για να αποδείξεις την αξία σου, ούτε για να κάνεις μαγκιές. Δείξε επαγγελματισμό, διόρθωσε τις εργασιακές δυσλειτουργίες και περίμενε. Ή, αν ψάχνεσαι για δουλειά, έντεινε τώρα τις προσπάθειές σου. Οι αποφάσεις αργότερα. Α… και είναι πιο ασφαλές αυτό το διάστημα να μιλάς για επιφανειακά θέματα με αυτούς που σε ενδιαφέρουν παρά να ανοίγεις συζήτηση για σοβαρά θέματα που κινδυνεύουν να σε ρίξουν σε ξέρα.

[+] Επαγγελματικά ραντεβού, μετακόμιση, σπουδές, σημαντικές συζητήσεις.

[-] Εργασιακή πίεση, επιβαρυντική καθημερινότητα, εκκρεμότητες.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Όλοι συμφωνούμε ότι το να είσαι γερός, δυνατός, να έχεις λεφτά, να είσαι επιτυχημένος και να σε αγαπάνε είναι ένας συνδυασμός που σπάνια μάς κάθεται. Με τον Δία στο ζώδιό σου (ή στον ωροσκόπο σου) μπορείς ωστόσο να ονειρεύεσαι ή να επιδιώκεις κάποια από αυτά ή και όλα μαζί. Βεβαίως, ο Δίας δεν είναι μάνατζερ για να στείλει όλους τους Λέοντες στο Χόλιγουντ –αν και κάποιοι Λέοντες θα φτάσουν μέχρι εκεί–, αλλά διευκολύνει στο να βρεις τις εξόδους στους λαβυρίνθους, ανοίγει προοπτικές, διευρύνει τους επαγγελματικούς ορίζοντες, εμφανίζει επί σκηνής νέα πρόσωπα, ενθαρρύνει νέες ασχολίες, καινούργιους έρωτες, φέρνει τον πελαργό, προσφέρει δαχτυλίδια και όρκους. Νταξει… τα γεγονότα δεν είναι πάντα θεαματικά, γκλάμουρ ή καταλυτικά, αλλά δημιουργούν μια θετική φόρα που δεν υπήρχε πριν. Μην ξεχνάς (για να προσέχεις) επίσης ότι ο Κρόνος βρίσκεται πάντα στον Σκορπιό βάζοντας σαν τρομοκράτης γκαζάκια στα πιο ευάλωτα κομμάτια της ζωής σου – προσωπικά ή επαγγελματικά.

[+] Ό,τι σχετίζεται με αυτοέκφραση, έρωτα, σεξ, φίλους, ταξίδια, σπορ, μελλοντικά σχέδια.

[-] Θα πρέπει να υπομείνεις στιγμές που θα νιώθεις εγκαταλειμμένος/η και να αποφύγεις το αυτομαστίγωμα – όχι στο θυμό.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Θαύμα, θαύμα! Οι Παρθένοι έπαψαν (;) να γκρινιάζουν ή τουλάχιστον το κάνουν περισσότερο κομψά τον τελευταίο καιρό με την Αφροδίτη στο ζώδιό τους – εκτός ίσως από τους γεννημένους τις πέντε έξι πρώτες μέρες του ζωδίου, που ο Ποσειδώνας ή τους παραμυθιάζει ή τους ξενερώνει ή τους απελπίζει με έναν έρωτα που δεν κάθεται ή με μια επαγγελματική προσπάθεια που δεν ευοδώνεται. Με την Αφροδίτη ωστόσο μπορείς να είσαι κοινωνικός/ή, φιλικός/ή, ελκυστικός/ή, έξω καρδιά. Επειδή βεβαίως ένας Παρθένος χρειάζεται και κάτι για να του χαλάει τη χαρά –σαν να πρέπει να ισορροπήσει το καλό με το δυσάρεστο–, υπάρχει ο Άρης στον Τοξότη που ψιθυρίζει ύπουλα: «Μη γελάς δυνατά, μη χαίρεσαι πολύ, γιατί κάτι θα συμβεί και όλα θα χαλάσουν». Ξέρεις κάτι; Ναι, πάντα μπορεί να συμβεί κάτι και να σου χαλάσει τη διάθεση. Όμως πρέπει να ξέρεις και κάτι άλλο: με τον Δία στον ώμο σου, δηλαδή στον Λέοντα, τίποτα δεν μπορεί να πάει εντελώς στραβά. Έστω την τελευταία στιγμή εκεί που πέφτεις στον γκρεμό ένα χέρι θα σε σώσει – μην το ξεχνάς αυτό τις δύσκολες στιγμές.

[+] Στα πάνω σου.

[-] Αυτή τη στιγμή εσύ μόνο μπορείς να γίνεις σαμποτέρ της χαράς σου.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Έχεις γεννηθεί διπλωμάτης, ισορροπιστής, ειρηνοποιός, διαπραγματευτής, ενδιάμεσος – χαρακτηριστικά που το διάστημα που ο Άρης θα βρίσκεται στον Τοξότη θα δοκιμαστούν. Ο Άρης στον τομέα της επικοινωνίας μπορεί να γίνει επιθετικός, φανατικός, απόλυτος στις απόψεις και την οπτική του. Η λεπτότητα στην επικοινωνία ανήκει στην γκάμα των γνωρισμάτων σου, αλλά τώρα η τάση θα είναι να κάνεις το συνήγορο του διαβόλου. Μην κάνεις την επικοινωνία πεδίο μάχης και εσένα ελεύθερο σκοπευτή που χτυπάει αδιακρίτως. Χρησιμοποίησε την περίοδο ουσιαστικά και εποικοδομητικά: συνάντησε ανθρώπους που χρειάζεσαι για τη δουλειά σου, μετακινήσου, μετακόμισε, κοίταξε τις σπουδές σου, μάθε κάτι καινούργιο, αφιερώσου σε ένα πρότζεκτ, ολοκλήρωσε κάτι που έχεις ήδη ξεκινήσει, πάρε δίπλωμα οδήγησης, μάθε μια γλώσσα, ασχολήσου με γραφειοκρατικά θέματα, επικοινώνησε αυτό που κάνεις, διαφημίσου, μίλα με τις τράπεζες για να διευθετήσεις οικονομικές υποθέσεις σου. Η Αφροδίτη στην Παρθένο έχει ανάγκη από παραμύθι, απόδραση, όνειρα – από ερωτικές ιστορίες που εξελίσσονται μυστικά ή μακριά από τον κόσμο. Μια χαρά. Όμως μην πιστέψεις ούτε μια στιγμή ότι μπορείς να αναβιώσεις το παρελθόν – εντάξει;

[+] Εσωτερική ισορροπία, επιθυμία να είσαι χρήσιμος/η, εργασιακή γαλήνη.

[-] Τρέξιμο για κάθε είδους εκκρεμότητες και υποχρεώσεις.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Από τη μια μπορείς να ξεθάψεις το τσεκούρι του πολέμου, αν δεν ικανοποιηθούν οι επιθυμίες σου, κι από την άλλη η έλλειψη μιας δραστήριας και πλούσιας σεξουαλικής ζωής μπορεί να οδηγήσει κάποιον (όχι κάποιον γενικά, αλλά εσένα ειδικά) σε μια αδιάφορη και μίζερη ζωή. Με ενεργοποιημένο ένα βασικό οικονομικό ηλιακό σου οίκο, μπορεί να λες ότι θα ήσουν ευτυχισμένος/η αν δεν αντιμετώπιζες οικονομικά προβλήματα, ή ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς χρήματα, αλλά πώς αλλιώς θα μετρούσες την αξία σου ως δυναμική και δημιουργική φύση που είσαι; Συμπέρασμα: Το σεξ είναι καλό, αλλά όταν η έλλειψή του το μετουσιώνει σε καυτή δημιουργικότητα τότε είναι που σπας το νήμα του τέρματος ως νικητής. Αυτό δεν σημαίνει έκκληση στην αποχή ή στην ολιγάρκεια, αφού ξέρουμε ότι το σεξ είναι κινητήριος δύναμή σου. Απλώς θυμήσου ότι χρειάζεσαι και χρήματα και η δημιουργικότητά σου, αν κινητοποιηθεί, μπορεί να τα φέρει.

[+] Παρέες, έξοδοι, επαγγελματικές ευκαιρίες, κοινές επιδιώξεις, μαζί.

[-] Έξοδα, έξοδα, έξοδα… Πότε επιτέλους θα βρέξει ευρώ;


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Εάν υπάρχουν μαθήματα που δεν έχεις μάθει, ευθύνες που δεν έχεις αναλάβει, αντιπαραθέσεις που απέφευγες στον οικογενειακό, επαγγελματικό και συναισθηματικό τομέα, τώρα είναι η στιγμή να τις αντιμετωπίσεις στα ίσα. Με λίγα λόγια τώρα (ξανα)παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου και είσαι έτοιμος/η να πολεμήσεις για ό,τι θεωρείς βασικές σου επιθυμίες, επιδιώξεις, στόχους. Είναι η εποχή του θέλω δεν θέλω, μου αρέσει δεν μου αρέσει. Χωρίς υπεκφυγές. Όλο το προηγούμενο διάστημα ίσως αναγκάστηκες να πεις πολλά ναι εκεί που ήθελες να πεις όχι, όχι και πάλι όχι. Ή να έκανες πίσω προς χάρη της συναίνεσης. Τώρα είσαι περισσότερο ελεύθερος να είσαι ο εαυτός σου και οι ανάγκες σου. Τώρα είσαι η Δράση σου σε προσωπικό, ερωτικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Αν υπάρχουν άνθρωποι που σε αγαπάνε προσπάθησε να μην τους κάνεις να πληρώσουν για λογαριασμό εκείνων που σε πάτησαν. Είναι μια ζωντανή περίοδος που βγαίνεις προς τα έξω με ορμή. Όχι με τσαμπουκά. Με ορμή.

[+] Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

[-] Αλλά και τα σκυλιά ελεύθερα.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Μπορεί εξωτερικά να μην υπάρχουν δυσάρεστα γεγονότα, αλλά εσωτερικά φαίνεται ότι δεν είσαι σε μεγάλα κέφια. Όλα είναι ζήτημα εμπιστοσύνης στη ζωή και τώρα πιστεύεις ότι κανένας δεν πρόκειται να σου χαρίσει οτιδήποτε χωρίς μετά από λίγο να σου τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια. Οπότε, είναι δικαιολογημένος ο κυνισμός σου κάθε φορά που κάποιος σου υπόσχεται οτιδήποτε. Τα προβλήματα επικεντρώνονται στην εργασιακή και καθημερινή σου ρουτίνα – κάτι θα γίνει και θα σου τη σπάσει. Κάποιος θα σε σκουντήσει την ώρα που δεν το περιμένεις. Ένας δικός σου άνθρωπος ή κάποιος από τη δουλειά θα σε διαολίσει. Πρακτικά ζητήματα μπορεί να σου φαίνονται βουνό – η εφορία, οι ουρές, η κίνηση, το ραντεβού με τον οδοντίατρο ή το σέρβις του αυτοκινήτου. Ναι, αλλά παρόλα αυτά η Αφροδίτη στην Παρθένο σε κάνει κοινωνικά ορατό. Σε γουστάρουν πολύ αυτή την εποχή κι αυτό είναι που χρειάζεται να θυμάσαι.

[+] Απ’ έξω εμφάνιση.

[-] Από μέσα εξαφάνιση.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Φυσικά και είσαι ανήσυχος αυτή την εποχή. Ανήκεις στα άγρια πουλιά κι όχι στα παπαγαλάκια που βγαίνοντας από το κλουβί τους πηγαίνουν κατευθείαν να καθίσουν στον ώμο κάποιου. Με τον Κρόνο στον Σκορπιό θα πρέπει να καταπνίξεις την επιθυμία σου για ολοκληρωτική ανεξαρτησία και να παραδεχτείς ότι θέλεις ένα δραστήριο σύντροφο δίπλα σου, όπως και το γεγονός ότι κανείς δεν είναι επαγγελματικά τελείως αυτόνομος – πάντα υπάρχει κάποιος από πάνω. Παρόλο που ξέρεις ότι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να σου σταθεί οικονομικά είναι αποκλειστικά ο εαυτός σου, μάλλον αγριεύεσαι στο ενδεχόμενο να μείνεις μόνος/η. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι το παιχνίδι τα τελευταία χρόνια παίζεται στο επαγγελματικό επίπεδο και χρειάζεται να δημιουργήσεις γερές βάσεις ώστε να ρίξεις κι άλλους ορόφους τα επόμενα χρόνια, αλλιώς θα τρίξει το οικοδόμημα, και ότι ήρθε ο καιρός, αν είσαι μόνος/η, να γίνεις ζευγάρι ή αν είσαι ζευγάρι να αναζωογονήσεις τη σχέση ή να τα πάρεις αλλιώς. Ίσως τελικά να υπάρχει ένα παπαγαλάκι μέσα σου που ζητάει έναν ώμο.

[+] Φίλοι, συνεργασίες, εξωστρέφεια.

[-] Μην επαναπαύεσαι επαγγελματικά.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ένα κομμάτι του ιχθυίστικου εαυτού σου ανήκει στον αόρατο καλλιτέχνη, τον άγγελο που κάνει το θαύμα κι εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει πίσω του ίχνη, χωρίς να περιμένει ευχαριστίες. Όμως δεν είσαι το ντροπαλό παιδί της χορωδίας στην τέταρτη σειρά που περνάει απαρατήρητο – όχι, όχι, δεν είσαι εντελώς ανιδιοτελής. Χρειάζεσαι αναγνώριση, φήμη, φλας. Να είσαι κάποιος που μιλάνε για αυτόν σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα. Όσο κι αν ξέρεις πόσο ηλίθια υπόθεση είναι η φήμη, δεν σταματάει να υπάρχει στις φαντασιώσεις σου. Με δύο προσωπικούς πλανήτες, Άρη και Αφροδίτη, σε τομείς που σχετίζονται με τη δημόσια ζωή και το μεγάλο κόσμο, είναι άστοχο να κάθεσαι στο σπίτι σου και να ονειρεύεσαι, αντί να βγεις εκεί έξω για να σε δούνε και να γίνεις –πιθανόν– το αντικείμενο του θαυμασμού στο κέντρο της σκηνής. Και προσωπικά/ερωτικά επίσης μπορείς να επέμβεις θετικά. Αν σου αρέσει και του/της αρέσεις προχώρα το (αν όμως είσαι γεννημένος/η γύρω στις 22, 23, 24, 25, 26 Φεβρουαρίου, με τεράστια προσοχή, λέμε τώρα, γιατί ο Ποσειδώνας δημιουργεί ψευδαισθήσεις).

[+] Επαγγελματικά/προσωπικά μπορείς να αναλάβεις δράση ώστε να πας τα πράγματα προς τα εκεί που θέλεις.

[-] Πάμε ξανά: ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Κυριακής 17.10.2021
Τα Ζώδια της Κυριακής 17.10.2021
Υδροχόε, ίσως νιώσεις μια ανάγκη απόδρασης, μακριά από προβλήματα της δουλειάς...
Zarastro
Τα Ζώδια της Κυριακής 17.10.2021
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5