Visual Browsing
Ζυγέ...271
ΤΕΥΧΟΣ 271
STARDUST

Ζυγέ...271

....κατάλαβε επιτέλους ότι αυτοί που σε ξετρελαίνουν -δυναμικοί, με έντονη προσωπικότητα, αυτοδημιούργητοι- δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και εγωιστές που δεν δίνουν πεντάρα για τις επιθυμίες σου ή cool ατομάκια που σε σφάζουν με το μπαμπάκι.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Η μαύρη τρύπα  συνεχίζει να είναι ο Άρης σε δύσκολη γωνία με τον Ήλιο σου, γεγονός που σημαίνει ανυπομονησία έως επιθετικότητα από τη δίκαιη αίσθηση ότι οι άλλοι ανακόπτουν την πορεία σου ή ότι σε καθυστερούν. Οι σχέσεις με κάποια μέλη της οικογένειας/ή με κοντινούς σου ανθρώπους θα βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί και είναι πιθανόν η υποψία μιας σύγκρουσης να μην επικρέμεται στην ατμόσφαιρα αλλά να ξεσπάσει. Άρα είναι φρόνιμο να σκεφτείς καλά πριν δημιουργήσεις σκηνές. Κι επειδή ο Άρης στον 4ο οίκο είναι ύπουλος, μια συμβουλή: κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει στην προσωπική μάχη που ίσως δώσεις με τις ενοχές και τις τύψεις.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ως Ταύρος έχεις δύο επιλογές τώρα. Είτε να ακολουθήσεις το δρόμο της απληστίας και της λαιμαργίας των εμμονικών τύπων του ζωδίου σου είτε να ακολουθήσεις το δρόμο των πιο εξελιγμένων Ταύρων. Ναι, ναι, ναι, υπάρχουν και εκπολιτισμένοι Ταύροι, που αντιλαμβάνονται ότι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν είναι εσωτερικός και ότι το ταξίδι προς την αυτογνωσία δεν έχει κανένα κοινό σημείο με τις first class πτήσεις ή τα μπόνους μίλια. Α, και με την ευκαιρία της Αφροδίτης (20/9) και του ανάδρομου Ερμή (19/9) στον ηλιακό σου 5ο οίκο, οι ερωτικές σου σχέσεις θα μπουν σε νέα φάση… ΑΝ λυθούν οι σοβαρές εκκρεμότητες που δεν αποφασίζεις να συζητήσεις ανοιχτά κι όλο αποφεύγεις περιμένοντας να λυθούν - πώς άραγε;

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 16.10.2021
Τα Ζώδια του Σαββάτου 16.10.2021

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Μέχρι πότε πιστεύεις ότι θα κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και τους άλλους χωρίς να πιάνεσαι; Γιατί δεν ομολογείς ότι η περιβόητη ελευθερία σου δεν σημαίνει ό,τι σήμαινε κάποτε; Μήπως γιατί αυτό που θέλεις είναι να αισθάνεσαι ασφάλεια με κάποιον που αντί να σε ξεθεώνει ψυχολογικά θα σε φροντίζει ή που ακόμα και θα σε προσγειώνει κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να εκσφενδονιστείς στο μακρινό σου πλανήτη; Η παρουσία του Κρόνου στον 4ο οίκο δείχνει ότι βρίσκεσαι στα τελευταία στάδια της αντίστασής σου στην οικειότητα. Η Αφροδίτη σου στην Παρθένο (από τις 20/9) σού δίνει την ευκαιρία να δεις μερικές σκηνές από τα προσεχώς της οικογενειακής ευτυχίας, αν και ο Ερμής που γυρίζει ανάδρομος στην Παρθένο δημιουργεί παράσιτα και χιόνια στην οθόνη. 

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 15.10.2021
Τα Ζώδια της Παρασκευής 15.10.2021

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Είναι γνωστό ότι ο Άρης στο ζώδιό σου δεν εκφράζεται δυναμικά αλλά με παθητική-επιθετική συμπεριφορά που εκφράζεται ως απελπισία, πείσμα, αναβλητικότητα και κακή διάθεση. Έτσι, αφού δεν μπορείς να διαχειριστείς την επιθετικότητά σου, αναγκάζεις τους άλλους να γίνουν επιθετικοί μαζί σου - σα να τους πετάς δηλαδή μια  απασφαλισμένη χειροβομβίδα που δεν ξέρεις τι να την κάνεις. Αυτή η εισαγωγή γίνεται για να συνειδητοποιήσεις ότι οι άλλοι δεν είναι τρελοί όταν τα βάζουν μαζί σου, αν εσύ δεν δίνεις επαρκείς εξηγήσεις ή όταν απαιτείς το δίκιο σου με το λάθος τρόπο. Είναι μια εύθραυστη περίοδος που μπορεί να επιδεινώσει η ανάδρομη πορεία του Ερμή -από 19/9- στην Παρθένο, δηλαδή στον οίκο που συμβολίζει την επικοινωνία. Ευτυχώς που υπάρχει κάποιος δίπλα σου που σου θυμίζει πόσο ανόητο είναι να χαλάς το κέφι σου για το οτιδήποτε. Άρα ξέχνα τον πόλεμο και γέλα δυνατά. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Κι εκεί που νομίζεις ότι βρήκες ένα  μέρος στη μέση του δάσους που κανείς δεν μπορεί να σε βρει, να σε αγχώσει, να σε εκνευρίσει, να σε τρελάνει, να σου κινητοποιήσει ανασφάλειες, φοβίες κι ενοχές, εκεί που έχεις ηρεμήσει το μυαλό και την ψυχή σου και κάνεις μια προσπάθεια να αγαπήσεις και να συγχωρήσεις, τότε ένα αεροπλάνο εμφανίζεται από πάνω σου και σου πετάει flyers με τις υποχρεώσεις σου, με εργασιακές ευθύνες που πρέπει να φέρεις εις πέρας, με οικονομικές εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσεις, με το αυτοκίνητο που πρέπει να πας για σέρβις, για…Προσοχή. Παρ’ όλα αυτά το χρειάζεσαι αυτό το ταξίδι στο δάσος. Το ερώτημα είναι: έχεις να το πληρώσεις;

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

«Κάνε κότσο τα μαλλιά σου να φανεί η αρχοντιά σου» λέει η Αφροδίτη εισβάλλοντας στο ζώδιό σου από τις 20/9. Κι εκεί τελειώνει η συνεισφορά της; Εκτός από τον καθρέφτη που θα κοιτάζεις κάθε λίγο και λιγάκι για να διαπιστώνεις πόσο όμορφος/η παραμένεις ή μια δυο ρομαντικές βραδιές κι ένα απρόοπτο δώρο, μην περιμένεις και φοβερά πράγματα. Όμως καθετί που σε χαλαρώνει και σε επαναφέρει στην ευχάριστη πλευρά της ζωής είναι κι ένα καλόδεχτο διάλειμμα που έχεις ανάγκη μέσα στην ψυχαναγκαστική σοβαρότητα που ζεις τα τελευταία χρόνια. Το άλλο νέο είναι ότι ο κυβερνήτης σου Ερμής μπαίνει ανάδρομος στις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου -18-29/9-, γεγονός που σημαίνει ότι εάν έχεις πει ψέματα, έχεις παραποιήσει γεγονότα ή έχεις μείνει για μεγάλο διάστημα σιωπηλός και οργισμένος, θα πρέπει να μάθεις καινούργιους τρόπους σύνδεσής σου με τους άλλους ανθρώπους.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Έχεις αναρωτηθεί τελευταία ΓΙΑΤΙ συνεχίζεις να αγωνίζεσαι να είσαι μέλος ενός συστήματος που θεωρείς άδικο, αναξιόπιστο και άξιο περιφρόνησης; Ίσως αυτή σου η στάση να οφείλεται και στην παρουσία του Άρη στον οίκο της επαγγελματικής καταξίωσης, που σε καλεί να κερδίσεις το σεβασμό εκείνων που αποδοκιμάζεις. Η σωστή στάση δράσης πάντως ίσως να βρίσκεται στο να ΜΗΝ προσπαθήσεις καν να ανταγωνιστείς αυτούς που τώρα έχουν περισσότερη εξουσία και που παίζουν το παιχνίδι καλύτερα από σένα. Το μυστικό της επιτυχίας υπάρχει στην ικανότητα να κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς χωρίς να μπαίνεις στο μάτι κάποιων που πολύ εύκολα θα πετούσαν το κεφάλι σου από το παράθυρο. Υ.Γ. Και οι σχέσεις; Τι ταινία είπαμε παίζει το βράδυ η τηλεόραση;

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ένα ταξίδι στη μαγεία του Θιβέτ μπορεί να γίνει μια θαυμάσια ευκαιρία για να βρεις τη φώτιση τώρα που ο Πλούτωνας βρίσκεται στον 3ο σου οίκο και ο Άρης διελαύνει τον 9ο. Αν παρ’ όλα αυτά κάτι σε εμποδίζει να κάνεις αυτό το ταξίδι είναι γιατί όλη αυτή η διάθεση να εξελιχθείς συνειδησιακά  ανακόπτεται από τον Κρόνο στον 11ο οίκο σου που σου λέει «πού ξεκινάς να πας όταν δεν ξέρεις πού θέλεις να πας, ποιον να αγαπήσεις και πώς να σιγουρέψεις την ασφάλειά σου;» Υ.Γ. Τουλάχιστον η ανάδρομη είσοδος του Ερμή από τον Ζυγό στην Παρθένο (από 19/9) σε γλιτώνει από την αίσθηση ότι δεν κάνεις τίποτα καλά στη ζωή, ενώ  η είσοδος της Αφροδίτης στην Παρθένο εντείνει την ανάγκη για αγάπη στους ανεξάρτητους, ενώ δημιουργεί την ανάγκη για ελευθερία στους δεσμευμένους.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η ταυτόχρονη παρουσία του ανάδρομου Ερμή  (19/9) και της Αφροδίτης (20/9) στην Παρθένο μπορεί να δηλώνει ότι επαγγελματικές ευκαιρίες που έμεναν μετέωρες επί μήνες τώρα αρχίζουν να γίνονται σαφείς ή ότι πας να ανοίξεις ένα δώρο κι από μέσα πετάγεται  ένας παλιάτσος που σε κοροϊδεύει. Όσο για την ερωτική σου ζωή, πώς τα έχεις καταφέρει να μπερδεύεται με την επαγγελματική σου ζωή; Ή μήπως είναι κάποιος που σ’ έχει τρελάνει τόσο που  τον σκέφτεσαι και στη δουλειά; Όπως και να ’χει, υπάρχουν ένα ή δύο άτομα που σου κάνουν δύσκολη τη ζωή. Κι ενώ υπάρχουν μέρες που θα ήθελες να γυρίσεις στο σπίτι, να κλείσεις τα παράθυρα και να μην ξαναβγείς  μέχρι να περάσει η μπόρα, δεν μπορείς. Είσαι επί σκηνής και δεν μπορείς να πας στο καμαρίνι πριν τελειώσει η παράσταση. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η διέλευση του Πλούτωνα στο ζώδιό σου σού δίνει την ψυχεδελική ευκαιρία να ανακαλύψεις τα όριά σου και το μέγεθος της φιλοδοξίας σου -για να μην αναφέρουμε την αντοχή σου στον πόνο και την πίεση-, όπως και τη δυνατότητα να διερευνήσεις ποια είναι ακριβώς η θέση σου στο μεγάλο, υπέροχο σύμπαν που ζούμε, είναι θαύμα που βρίσκεις ώρα για να ρίξεις έναν καβγά με τον άνθρωπο που είστε μαζί ή για να αναζητήσεις την αληθινή αγάπη ή για να σκεφτείς τι σημαίνουν οι άλλοι για σένα ή αν χωράνε ή όχι σε μια ζωή που αλλάζει δραματικά. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Όταν ο Άρης βρίσκεται στον 6ο σου οίκο είναι καιρός να μιλήσουμε για τη σωματική, την ψυχολογική και την πνευματική σου υγεία. Δεν έχει καμία αξία η κοινωνική σου καταξίωση, τα χρήματα ή οι σχέσεις αν αντιμετωπίζεις το σώμα και την ψυχή σου σαν σκουπιδότοπους. Αν θέλεις να έχεις παρόν και μέλλον εξέτασε προσεκτικά και ειλικρινά τις πιο απεχθείς σου συνήθειες, εξαρτήσεις, μανίες.  Μπορεί να θεωρείς ότι δεν τρέχει τίποτα αν καταπίνεις 12 κούπες καφέ τη μέρα ή αν εξαντλείσαι  εργασιακά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, αλλά η περιφρόνηση στον εαυτό σου δεν σε κάνει αθάνατο. Και για να γίνω περισσότερο ακριβής: αν καταστρέψεις την υγεία σου ποιος θα πληρώσει την ιατρικοφαρμακευτική σου ασφάλεια;  

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον 5ο οίκο σου τόσο ενεργό, αν έχεις απομακρυνθεί πολύ από την εφηβεία θα πρέπει να αισθανθείς συμπάθεια για τη μάχη που δίνουν οι τινέιτζερς ανάμεσα στη λογική και την καρδιά. Αν είσαι ηλικιακά κοντά, θα ξαναθυμηθείς τις κόκκινες-πράσινες- μπλε πεταλούδες που αναστάτωναν την καρδιά σου και τον πόθο που τρέλαινε το κορμί σου. Εδώ κι εβδομάδες έχεις την ευκαιρία για συναισθηματική αποφόρτιση και για αυτοέκφραση. Ταυτόχρονα χρειάζεται να χρησιμοποιείς συχνά και το μυαλό σου ώστε να αποφύγεις τη γνώριμη παγίδα: να ερωτεύεσαι ανθρώπους που δεν σε ερωτεύονται.  

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 

gpano@stardome.gr

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5