Visual Browsing
Πανσέληνος του Κριού στις 8 Απριλίου 2020: Τι σημαίνει και πώς θα μας επηρεάσει.
COSMIC TELEGRAM

Η Πανσέληνος του Κριού και η γιορτή του Πάσχα

Μια υπενθύμιση ότι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και αγαπάμε καθορίζει τις πράξεις μας και διαμορφώνει το κλίμα της ζωής μας
Πανσέληνος του Κριού στις 8 Απριλίου 2020: Τι σημαίνει και πώς θα μας επηρεάσει.

Η φετινή Πανσέληνος του Κριού γίνεται αύριο, 8 Απριλίου 2020, στην 19η μοίρα του ζωδίου και με ωροσκόπο του χάρτη της στη 13η μοίρα των Ιχθύων (για συντεταγμένες Αθήνας). Η Πανσέληνος του Κριού είναι μία από τις τρεις σημαντικότερες του έτους, μαζί με τις επόμενες δύο, στο ζώδιο του Ταύρου και των Διδύμων.

Κατά το διάστημα της Πανσελήνου, ας πούμε τις δύο μέρες που προηγούνται και ακολουθούν, όπως και την ημέρα της Πανσελήνου, η ζωογόνος ηλιακή ενέργεια φτάνει ανεμπόδιστα στη Γη, χωρίς την παρεμβολή της Σελήνης. Είναι μέρες που προσφέρουν την ευκαιρία να ανανεώσουμε τα καλύτερα κομμάτια μέσα μας, αρκεί να συντονιστούμε με τον παλμό των εισερχόμενων ενεργειών παραμερίζοντας ίσως για λίγο τις προσωπικές μας έγνοιες.

Η Πανσέληνος του Κριού συμπίπτει με την εσωτερική γιορτή του Πάσχα, τη γιορτή του εγερθέντος Χριστού, ενός συμβόλου ανανέωσης, έμπνευσης, αναζωόγονησης μέσα από την ενέργεια της Αγάπης.

Ο Κριός είναι ένα ζώδιο που πάντα σχετίζεται με την αρχή, με την εναρκτήρια σπίθα, με την έμπνευση που μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Η σπίθα αυτή ανάβει πάντα πρώτα μέσα στον νου μας, σαν μια καινούργια ιδέα, μια συνειδητοποίηση, μια κατανόηση που μπορεί να μας κινητοποιήσει, να αλλάξει τελείως τον προσανατολισμό μας, τον τρόπο που αισθανόμαστε, που σκεφτόμαστε, που κάνουμε τα πράγματα στη ζωή μας. Μπορεί να οδηγήσει σε μια ευρύτερη οπτική γωνία, σε ένα καινούργιο όραμα, στην αντίληψη ομοιοτήτων και συνδέσεων εκεί που πριν φαίνονταν μόνο διαφορές και χάσματα.

Σχετικα
Τα ζώδια της εβδομάδας | 1-7.6.2020
Τα ζώδια της εβδομάδας | 1-7.6.2020

Στη ζωή του Χριστού το επεισόδιο της Ανάστασης είναι μια στιγμή αποκορύφωσης που εδραιώνει τη βασική ιδέα ότι η αγάπη είναι ισχυρότερη από τον θάνατο. Και πράγματι, η καλή θέληση, η συμπόνια, η κατανόηση, η αφοσίωση, η γενναιοδωρία, όλα τα συμπτώματα της αγάπης, είναι πηγές της τεράστιας δύναμης που μπορεί να υπερβεί κάθε περιορισμό, να θεραπεύσει κάθε χάσμα, να αναζωογονήσει κάθε σχέση, να αποδώσει βαθύ νόημα σε κάθε πράξη, να δώσει ζωντάνια και χαρά στην ύπαρξή μας. Ίσως πέρα από τον τρόπο που αισθανόμαστε, αξίζει να προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιες από αυτές τις ποιότητες και στον τρόπο που σκεφτόμαστε, σχεδιάζουμε και τελικά ενεργούμε. Οι μέρες είναι σίγουρα μια καλή ευκαιρία να το δοκιμάσουμε και να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Η Πανσέληνος του Κριού και η γιορτή του Πάσχα αποτελούν υπενθύμιση ότι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και αγαπάμε καθορίζει τις πράξεις μας και διαμορφώνει το κλίμα της ζωής μας. Η ανάσταση υπογραμμίζει ακριβώς αυτή τη δημιουργικότητα και ζωντάνια που μπορούμε να φέρουμε στο καθετί της ζωής μας. Υπογραμμίζει ότι σκεφτόμαστε, δημιουργούμε και καθορίζουμε με την αγάπη, την ευφυΐα και την καλή μας θέληση. Είναι πολύ εύκολο να αισθανθούμε έρμαια των εξωτερικών συνθηκών αυτές τις μέρες και πάνω σ' αυτό καλό είναι να θυμόμαστε ότι το παρελθόν καθόρισε το παρόν, όμως το μέλλον γράφεται τώρα, στο παρόν. Ας σκεφτούμε, ας σχεδιάσουμε κι ας ενεργήσουμε γι' αυτό με περισσότερη καλή θέληση, κατανόηση, συμπόνια και ομαδικότητα, αναγνωρίζοντας πέρα από το πρόβλημα και την ευκαιρία.

Για την Ελλάδα, η συγκεκριμένη ενέργεια γειώνεται σε ό,τι αφορά την αντίληψη του εαυτού, των δυνατοτήτων, της ευθύνης του. Συνεπώς έρχεται σαν απάντηση στην οποιαδήποτε ματαίωση και αποψευδαισθητοποίηση των προηγούμενων ημερών, να πει ότι «μπορεί να μην είσαι όπως νόμιζες, όμως μπορείς να γίνεις κάτι ακόμη καλύτερο, ξεκίνησε από τα μικρά, τα πρακτικά, τα καθημερινά, αυτά είναι τα θεμέλιά σου».

Σχετικα
Τα ζώδια του μήνα Ι Ιούνιος 2020
Τα ζώδια του μήνα Ι Ιούνιος 2020

Στον αντίποδα είναι η τάση να μείνουμε σε συμβατικές σχέσεις και επιφανειακά «συμμαζέματα» είτε γιατί πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε κάτι καλύτερο χωρίς να εργαστούμε γι' αυτό, είτε γιατί θεωρούμε ότι είμαστε πολύ μικροί κι ασήμαντοι για να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων. Σε αυτό λέω εμφατικά «δεν είμαστε ασύνδετες μονάδες». Παραμένουμε πάντοτε κύτταρα στο σώμα της ανθρωπότητας, του έθνους, της οικογένειας, της παρέας, του επαγγελματικού μας κλάδου. Οι δεσμοί που μας ενώνουν πηγαίνουν πέρα από το εξωτερικό κοίταγμα και άγγιγμα, είναι γραμμένοι στις σκέψεις, στα αισθήματα, στη βιολογία, στην ενεργειακή μας φύση. Η ενέργεια της Πανσελήνου του Κριού ενεργοποιεί, υποστηρίζει και εξωθεί κάθε σκέψη που συνενώνει, κάθε σχέδιο που εμπεριέχει, κάθε πράξη που ανακουφίζει, ακόμη και τη μικρότερη. Λούζει κάθε μόριό μας, ας την αξιοποιήσουμε.

Περισσότερα για το κάθε ζώδιο εδώ.

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα ζώδια της εβδομάδας | 1-7.6.2020
Τα ζώδια της εβδομάδας | 1-7.6.2020
Δίδυμος: Όλη σου η γκάμα στην επιφάνεια και αναζήτηση ασφάλειας στις πολλές...
Ευαγγελία Τσαβδάρη
Τα ζώδια της εβδομάδας | 1-7.6.2020
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5