1821 Digital Gallery
Πανσέληνος του Τοξότη: Για ποιον σκοπό;
COSMIC TELEGRAM

Πανσέληνος του Τοξότη: Για ποιον σκοπό;

Μια συγκυρία για να θεραπεύσει κανείς πληγές και να ξεπεράσει τραύματα που πλέον δεν τον χαρακτηρίζουν και τον εμποδίζουν να προχωρήσει
Marc Chagall, When the Chicken Stopped Being Kitsch

Στις 23 Νοεμβρίου γίνεται η φετινή Πανσέληνος του Τοξότη και μάλιστα για αυτόν τον χρόνο, στην ιδιαίτερα δυναμική 1η μοίρα του ζωδίου. Οι πρώτες τρεις και οι τελευταίες τρεις μοίρες κάθε ζωδίου είναι οι πλέον χαρακτηριστικές του, εν αντιθέσει με τη δημοφιλή πεποίθηση ότι όποιος έχει γεννηθεί κατά τις πρώτες ή τελευταίες μέρες ενός ζωδίου «παίρνει και λίγο από το προηγούμενο/επόμενο ζώδιο».

Αν κάτι πάνω απ’ όλα χαρακτηρίζει το ζώδιο του Τοξότη είναι το κυνήγι ενός στόχου. Άλλωστε είναι μάλλον δύσκολο να αναλογιστεί κανείς το εικονοσύμβολο του ζωδίου –ένα τόξο και βέλος– χωρίς να σκεφτεί την ίδια στιγμή και κάποιον στόχο προς τον οποίο αυτό κατευθύνεται. Αυτή η έννοια του σκοπού, ενός ιδανικού σημείου που επιδιώκεται ακούραστα, είναι στη βάση της φύσης του Τοξότη. Μαζί βέβαια με την έννοια του ιδανικού, του ιδεαλισμού και της αναζήτησης του οράματος που τα τροφοδοτεί. Αυτά οδηγούν τον Τοξότη (που είναι ο καθένας, όταν καταλαμβάνεται από έναν σκοπό ή έστω μία φιλοδοξία) σε υπερβάσεις, πρόοδο, ανάταση και ολοένα και ευρύτερους σκοπούς.

Η Πανσέληνος αυτή εγκαινιάζει τον μήνα που είναι αφιερωμένος στο ζώδιο και υποστηρίζει την προσπάθεια να θεραπεύσει κανείς πληγές και να ξεπεράσει τραύματα που πλέον δεν τον χαρακτηρίζουν και τον εμποδίζουν να προχωρήσει παρακάτω. Υποστηρίζει τον νου στη διαδικασία τού να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς και νομικές εκκρεμότητες για να απελευθερωθούν τα επόμενα επαγγελματικά βήματα. Υποστηρίζει την αδιαφορία απέναντι στο κουτσομπολιό της παρέας, ειδικά της παρέας από την οποία αποφασίζει κανείς να απομακρυνθεί. Υποστηρίζει την υπερπήδηση της στενομυαλιάς του συγγενικού κύκλου που σπέρνει φόβο και ανασφάλεια ή αποχαυνώνει στην ασφάλεια και αδράνεια του οικείου, ζητώντας να περιορίσει. Υποστηρίζει την τακτοποίηση της σαβούρας που καλύπτει το ποιοι πραγματικά είμαστε, ώστε τελικά να έλξουμε το καλύτερο που θα μας αναλογεί.

Είναι μία συγκυρία που έρχεται μία αναπνοή, πριν μπορέσουμε να οικειοποιηθούμε καινούριες, καλύτερες βάσεις. Η έμπνευση φτάνει ως την καθημερινότητα για να της δώσει έναν καινούριο αέρα μέσα από τη σύζευξη πρακτικού και ιδανικού σε ένα ιδιαίτερα δυναμικό κοκτέιλ. Όλα αυτά μπορούν να συμβούν, αν δεν αφεθεί κανείς να τον ρουφήξει ο φανατισμός, η επίκριση, η περιαυτολογία, η θεωρία και γενικώς οι απάτες και αυταπάτες. Κι αν επίσης αποφύγει τον σκόπελο του να αγνοήσει τα σημαντικά της ζωής του για να ασχολείται με μικροδιαδικασίες, παιδικές ασθένειες και περαστικές ερωτικές και δημιουργικές ιώσεις.

Σχετικα
Τα ζώδια της εβδομάδας
Τα ζώδια της εβδομάδας

Η ευκαιρία εντοπίζεται σε διαφορετικό τομέα της ζωής κάθε ζωδίου

Κριός
Δώσε τέλος στον εθισμό σου στο «κάτι άλλο, το διαφορετικό, το από αλλού φερμένο» και αξιοποίησε τις ευκαιρίες για διασκέδαση, μάθηση, εκδρομές και γενική βελτίωση που προσφέρει το οικείο σου περιβάλλον, έστω κι αν αισθάνεσαι ότι μένεις πίσω.

Ταύρος
Σου είναι δύσκολο να κατανοήσεις ότι το περισσότερο δεν είναι πάντα καλύτερο κι ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Αξιοποίησε όσα σου δίδαξαν οι αδυναμίες σου και κάνε ποιοτικότερες επιλογές, έστω κι αν αυτό σου δίνει την αίσθηση ότι χάνεις στη μοιρασιά.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής
Τα Ζώδια της Παρασκευής

Δίδυμοι
Ξεπέρασε τον πλουραλισμό στον έρωτα και την περιαυτολογία στις σχέσεις. Αναγνώρισε την αξία ενός συντρόφου και συνεργατών που σε «πιάνουν» και σε στηρίζουν. Αφοσιώσου χωρίς πισινές κι ας μην ξέρεις τι μέλλει γενέσθαι. Κανείς δεν ξέρει.

Καρκίνος
Μη μένεις στη θεωρία και κάνε την αρχή σε αγγαρείες, δουλειές, ιατρικούς ελέγχους και γενικώς πρακτικά ζητήματα που αναβάλλεις, ενώ ξέρεις ότι θα σου κάνουν καλό. Θα τα δεις να τακτοποιούνται γρήγορα κι ας αισθάνεσαι ότι ασχολείσαι με ασημαντότητες.

Λέων
Είναι όλα ανοιχτά ερωτικά και δημιουργικά, οπότε μη συμβιβαστείς αν δεν δεις αληθινή συμβατότητα, χαρά και ανοικτό ορίζοντα, ων ο εαυτός σου. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις τον καραγκιόζη, τον κουτσομπόλη ή τον λίγο για την παρέα, να είσαι εσύ.

Παρθένος
Σφιχταγκάλιασε τα πιστεύω και τους ανθρώπους που σε κάνουν να είσαι και να θέλεις να γίνεις καλύτερος γιατί αυτά είναι η βάση σου. Μην περιορίζεσαι από τα πιστεύω της οικογένειάς σου απλώς και μόνο λόγω συγγένειας. Κράτησε μόνο ό, τι σε εκφράζει.

Ζυγός
Εμπιστεύσου τις ιδέες σου και το κριτήριό σου για ανθρώπους που γνωρίζεις, προτάσεις που ακούς, για το πόση σημασία έχουν οι κουβέντες που γίνονται. Μη δίνεις σε όλους και όλα την ίδια αξία και χρόνο για να μην το πληρώνεις με κομμάτια του εαυτού σου.

Σκορπιός
Εκτίμησε ό,τι και όποιον σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής συναισθηματικά και υλικά, ήρεμος και ικανοποιημένος χωρίς να υποβιβάζει τη νοημοσύνη σου, να σε κάνει «μικρό», παρανοϊκό ή να σε κρατά πίσω και θα δεις τι εμπόδιζε τη ρουτίνα σου.

Τοξότης
Να ξεχωρίσεις με την ανωτερότητα, την καλή σου διάθεση, την ευφυΐα και τον ιδεαλισμό σου, αλλά όχι με τον φανατισμό, τις θεωρίες χωρίς αντίκρισμα και τα «έχει ο θεός» και «όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε», για να ξεμπλοκαριστείς ερωτικά και δημιουργικά.

Αιγόκερος
Χρησιμοποίησε τη λογική και το μυαλό σου χωρίς να εγκαταλείψεις τον ιδεαλισμό σου. Μη φοβάσαι την αλλαγή τόσο ώστε να αρρωσταίνεις, εμπιστεύσου αυτά που σου λέει η διαίσθησή σου, όχι ο φόβος. Οικογένεια δεν σημαίνει ελέγχω και ελέγχομαι.

Υδροχόος
Καλοδέξου σχέδια, ανθρώπους και ομάδες που μοιράζονται το όραμά σου ή έστω το σκεπτικό σου. Αν ασχολείσαι με ό,τι σκάει δίπλα σου επειδή έχει πλάκα, στην πραγματικότητα περιορίζεις τον εαυτό σου και του στερείς ποιοτικότερες ευκαιρίες.

Ιχθύες
Χρησιμοποίησε το μυαλό και τις ιδέες σου για να βγεις μπροστά επαγγελματικά στην πράξη, μη μένεις μόνο στα λόγια και κυρίως τόλμησε να εγκαταλείψεις ακόμη κι αγαπημένες συνήθειες, ανθρώπους και θέσεις γιατί έτσι ανοίγεις χώρο για το επόμενο.

 

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Πέμπτης 20.01.2021
Τα Ζώδια της Πέμπτης 20.01.2021
Υδροχόε, τα ξημερώματα ο Ήλιος επιστρέφει στο ετήσιό του «ταξίδι» στο ζώδιό σου...
Zarastro
Τα Ζώδια της Πέμπτης 20.01.2021
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5