1821 Digital Gallery
Τα ζώδια της εβδομάδας
ΤΕΥΧΟΣ 664
COSMIC TELEGRAM

Τα ζώδια της εβδομάδας

Καρκίνε, γίνεσαι εγωκεντρικός για να αντιπαρέρθεις ασάφειες, καθυστερήσεις και αστοχίες

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Πίστωση χρόνου σε λανθασμένες επιλογές λόγω καλοκαιρινών συμβάντων
H αναδρομή του Ποσειδώνα την Τρίτη υπογραμμίζει την καλοκαιρινή σου διάθεση, αφού σου επιτρέπει να ξεχάσεις για λίγο ό,τι σε βασανίζει, σε προβληματίζει και σε αγχώνει και κυρίως ό,τι εσύ χρειάζεται να κάνεις για να σταματήσει αυτό. Οι κουβέντες και ειδήσεις της εβδομάδας δίνουν μία πίστωση χρόνου σε καταστάσεις, συνήθειες και σχέσεις, επαγγελματικές και προσωπικές, την οποία θέλεις και δεν θέλεις αυτή τη στιγμή. Πάντως δεν το πολυκουβεντιάζεις και ό,τι συμβαίνει το γνωρίζεις εσύ και οι πολύ δικοί σου. Η είσοδος του Ηλίου στον Καρκίνο στις 21, εξισορροπεί τη διάθεσή σου για έξω, παρέες, διασκέδαση και ό,τι καλοκαιρινό, με πιο οικογενειακούς και σπιτικούς τόνους, είτε λόγω των παιδιών σου, είτε της ερωτικής σου ζωής. Το γεγονός, αν και ξεκουράζει από τη μία, από την άλλη σε βάζει και σε συναιασθηματικές εξάρσεις που δεν είναι της απολύτου αρεσκείας σου, ειδικά όταν αφορμή είναι τα τα σχέδιά σου και η οικονομική τους διάσταση ή κάποιες αλλαγές στις φιλίες σου.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Παίρνεις χρόνο για να χαλαρώσεις και να δεις πού βαδίζεις
Με την αναδρομή του Ποσειδώνα στις 19, χαλαρώνεις λίγο το ψάξιμό σου σε επίπεδο σχεδίων για το μέλλον, ελεύθερου χρόνου, φιλιών, ακόμη και του τι ακριβώς θέλεις να πιστεύεις για τον εαυτό και τη ζωή σου. Εφόσον δεν ξαναμπλέξεις με άτομα και ασχολίες που σε απομυζούν και δεν αφεθείς να εξαπατηθείς από μεγάλες υποσχέσεις, πάρε την αναβολή σου, έχεις πατήσει αρκετά γκάζια τελευταία και δικαιούσαι να σε κακομάθεις για λίγο. Άλλωστε ο Ήλιος στον Καρκίνο από τις 21 δίνει μία πιο κοινωνική νότα στην καθημερινότητά σου, έστω και για οικογενειακούς λόγους. Παράλληλα σε γλυκαίνει επικοινωνιακά και σε βοηθά να διακρίνεις ευκολότερα πού βρίσκεται η άνεση και η ασφάλειά σου σε κουβέντες, διαπραγματεύσεις, ακόμη και προτάσεις για εξόδους ή εκδρομές. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να αντιπαρέρθεις πιο ανώδυνα οποιαδήποτε αλλαγή στον εαυτό και την αυτοεικόνα σου υπαγορεύει τώρα ο γάμος, η καριέρα και τα σχετικά σου ζητούμενα, έστω κι αν είναι μόνο το να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις.


Σχετικα
Ανάδρομος Ποσειδώνας στους Ιχθύες: Tο κύμα που αποτραβιέται
Ανάδρομος Ποσειδώνας στους Ιχθύες: Tο κύμα που αποτραβιέται

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Κακές συνήθειες, εκκρεμότητες και οικονομικοσυναισθηματικό δίχτυ ασφαλείας
Οι παλιές κακές σου συνήθειες και βιώματα και δη ασάφειες, ασυνέπειες και χασίματα καραδοκούν στην καριέρα και τον γάμο σου με την αναδρομή του Ποσειδώνα από τις 19. Εάν δεις και κάποια ενίσχυση στην τσέπη σου, είσαι πολύ έτοιμος να πετάξεις από το παράθυρο κάθε σύνεση και να επενδυθείς εξ ολοκλήρου στο να περάσεις καλά και απολαυστικά, ακόμη κι αν αυτό είναι κάνοντας «τίποτα παραγωγικό ή χρήσιμο». Είναι και καλοκαίρι, είναι η αλήθεια. Η είσοδος του Ηλίου στον Καρκίνο, την Πέμπτη, σου θυμίζει με έναν περίεργο τρόπο ό,τι ενοχλητική εκκρεμότητα υπάρχει από τη δίαιτά σου και την υγεία, μέχρι τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις σου. Ειδήσεις, συμφωνίες, γνωριμίες, γενικά νέα πληροφορία και ίσως κι ένα ταξίδι ενισχύουν την τσέπη σου, όμως κι έτσι η υπενθύμιση γίνεται κάπως πιο τρυφερά. Παράλληλα αρχίζεις να θέλεις και λίγη περισσότερη ξεκούραση, αγκαλιά, κρεβάτι (και φαγητό) και μαζεύεται κάπως η φάση της υπερπροσπάθειας και φλυαρίας σε κοινωνικό, ακαδημαϊκό ή απλώς λεκτικό επίπεδο.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Σχετικα
Κατερίνα Καινούργιου, Ταύρος
Κατερίνα Καινούργιου, Ταύρος

Γίνεσαι εγωκεντρικός για να αντιπαρέρθεις ασάφειες, καθυστερήσεις και αστοχίες
Αστάθμητοι παράγοντες υπό τη μορφή ειδήσεων, γνωριμιών, μαθημάτων ή και συμφωνιών αποσταθεροποιούν (στην καλύτερη) τα σχέδιά σου για διακοπές ή (στη χειρότερη) δημιουργούν κάποιες καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα σε νομικές, συγγενικές κι ακαδημαϊκές υποθέσεις. Δεν τρελαίνεσαι κιόλας, αφού το πολύ να βρεθείς στα ίδια για λίγο, πράγμα με το οποίο παραδοσιακά δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Το πέρασμα του Ηλίου στο ζώδιό σου την Πέμπτη σε προικίζει με έναν θετικό εγωκεντρισμό και σε βοηθάει να δεις και να κάνεις ό,τι χρειάζεσαι για να διαφυλάξεις την ισορροπία σου. Οι εξελίξεις και η επένδυση που έχεις κάνει στα συναισθήματα, την τσέπη και την ασφάλειά σου σε στηρίζουν. Ταυτόχρονα, βέβαια, αυτό το κλίμα κρύο-ζέστη σού υπενθυμίζει ότι υπάρχουν σχέσεις, συναισθηματικές ή οικονομικές, και οι ανάλογες αμφιβολίες και φοβίες, τα οποία δρουν ανασταλτικά για ό,τι επιθυμείς για το μέλλον, τις φιλίες, τον ελεύθερό σου χρόνο και γενικά για το να συμμορφωθείς με τις ιδέες που εσύ έχεις για τη ζωή σου.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Παραμένεις κοινωνικός, όχι όμως εξωστρεφής, γαλήνιος ή σίγουρος
Το τι γίνεται με τα χρήματα και όσα σχεδιάζεις και τις συνήθειές σου σε επίπεδο φιλιών και ομαδικών ασχολιών προσπαθείς να διαλευκάνεις. Η διαδικασία έχει άγχος, όχι την πιο θετική σκέψη και αρκετές κουβέντες ερήμην σου. Δεν βοηθιέται δε ιδιαίτερα από την αναδρομή του Ποσειδώνα στις 19, η οποία σε ανοίγει σε εξωραϊσμό, αυταπάτες, ψέματα ή και κανονικές απάτες στις πολύ προσωπικές και τις οικονομικές σου σχέσεις. Θέλει προσοχή το πράγμα, ακόμη και σε σωματικό επίπεδο. Ο Ήλιος στον Καρκίνο από την Πέμπτη σου θυμίζει ότι ο εαυτός σου, με όλες τις θετικές του ποιότητες και, εν προκειμένω, την πίστη και τη δημιουργικότητά σου, είναι ο μεγαλύτερός σου σύμμαχος. Σου δίνει την ευκαιρία να ρίξεις φως με διάθεση αυτοπροστασίας αλλά και με τρυφερότητα σε ό,τι σε απασχολεί και να διακρίνεις την ασφαλέστερη προσέγγιση. Πρακτική φαντασία, καλλιτεχνία, διαλογισμός και πολύ καλή φροντίδα για το σώμα σου μπορούν να είναι μεγάλες βοήθειες, όπως και το να συνεχίσεις να είσαι κοινωνικός.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Έχεις διάθεση για το καινούργιο, ωστόσο αυτό πάει βαθύτερα από ό,τι νομίζεις
Η καριέρα, ο γάμος και ο κοινωνικός σου κύκλος σε εστιάζουν σαφώς στον ελεύθερο χρόνο, σε ομαδικές ασχολίες, σε σχέδια για το πού και τι. Ωστόσο, με την αναδρομή του Ποσειδώνα στις 19, φαίνεται ότι η σύμπνοια από μέρους του συντρόφου ή των συνεργατών σου χωλαίνει κι εσύ τείνεις α) να κάνεις ότι δεν το βλέπεις β) να κάνεις ότι δεν συμβαίνει τίποτα γ) να ακυρώσεις ό,τι καλό και αληθινό έχεις δει από απέναντι τον τελευταίο καιρό. Όσο δεν αφήνεσαι σε ψέματα και δεν αγοράζεις φύκι για μεταξωτή κορδέλα, όλα καλά. Άλλωστε, ο Ήλιος στον Καρκίνο, υπογραμμίζει ότι η προσοχή σου είναι ορθά στραμμένη εκεί που είναι έστω κι αν στην πραγματικότητα ψάχνεις την επιβεβαίωση γνώριμων ιδεών, περιβαλλόντων, ατόμων και πιθανών σεναρίων για το μέλλον σου. Κανένα πρόβλημα όσο αυτό δεν σε βοηθάει να αντιπαρέρθεις τα νέα δεδομένα που η πραγματικότητα σου αποκαλύπτει σε επίπεδο συγγενικού πλαισίου, ακαδημαϊκών επιδιώξεων, παρεών και εντέλει προσωπικής νοοτροπίας και προσπάθειας για αυτοβελτίωση και εξέλιξη.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Καθυστερήσεις και μπερδέματα ρουτίνας σε αποσπούν από έρωτες και διασκέδαση
Η κουβεντούλα και η διαπραγμάτευση καλά κρατεί όσον αφορά τον γάμο και την καριέρα σου, επαγγελματική ή ακαδημαϊκή, καθώς στο κεφάλι σου ανακατεύονται εκκρεμότητες, αμφιβολίες, φόβοι μαζί με νέες πιθανότητες κι ανοίγματα, παρέες, έρωτες και σχέδια διακοπών. Η αναδρομή του Ποσειδώνα στις 19 σίγουρα υπογραμμίζει την επιστροφή (ή επιμονή) της αναρχίας και του μπάχαλου (όσο μπορείς να το επιτρέψεις), άντε της ασάφειας, των καθυστερήσεων και των παρεξηγήσεων σε επίπεδο εργασιακής και προσωπικής ρουτίνας και υποχρεώσεων. Ειδική μνεία στην υγεία σου, όπου δεν σε παίρνει να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις και να χρονοτριβείς. Το πέρασμα του Ηλίου στον Καρκίνο την Πέμπτη, λειτουργεί ως αντίβαρο καθώς ρίχνει φως στον γάμο, την καριέρα και τους κοινωνικούς σου στόχους και το κατά πόσο όλα αυτά συμμορφώνονται ή μπορούν να συμμορφωθούν με τα σχέδια, τις φιλίες και τις θεωρίες γύρω από τις οποίες χτίζεις τη ζωή σου. Παράλληλα γίνεσαι πιο ευαίσθητος και εγωκεντρικός, πράγμα που δεν είναι πρόβλημα αν δεν καταλήξεις εαυτούλης και παθητικά επιθετικός.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Θέλεις διακοπές αύριο και βιώνεις αποφόρτιση της έντασης στις σχέσεις σου
Το μυαλό σου είναι είτε στην επιμόρφωσή σου και τα τεκταινόμενα σε νομικές, ακαδημαϊκές και συγγενικές υποθέσεις, είτε (στο πολύ καλό σενάριο) στο πού θα πας διακοπές και πώς θα γίνει να φύγεις αύριο. Με αυτά και την αναδρομή του Ποσειδώνα στις 19 είσαι διατεθειμένος να κάνεις εκπτώσεις στα ερωτικά, τη σχέση με τα παιδιά σου και στα δημιουργικά σου πρότζεκτ, για να περάσεις καλά. Δίνεις πίστωση χρόνου σε άτομα, καταστάσεις και συμπεριφορές, πράγμα που μπορεί να είναι ακόμη κι ευχάριστο εφόσον δεν ενδώσεις στο ψέμα, την κατάχρηση αλκοόλ, την εκμετάλλευση της δημιουργικότητάς σου και πιθανώς την ξέφρενη διασκέδαση. Άλλωστε ο Ήλιος στον Καρκίνο εγγυάται μία ανανέωση, έστω και με τις συνηθισμένες παρέες, με συγγενείς, με μία εκδρομή, ακόμη και με επαγγελματικά ανοίγματα, έστω και οικείας φύσεως. Αυτά βοηθούν τη διάθεσή σου και αποφορτίζουν τις εντάσεις που αντιμετωπίζεις στο σπίτι και μέσα σου, λόγω υποθέσεων ρουτίνας, σωματικής, επαγγελματικής και προσωπικής. Αν τώρα η αποφόρτιση γίνει μέσω έκρηξής, θεώρησέ την απαραίτητη.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Σκέφτεσαι στενότερες σχέσεις κι έχεις την αντίστοιχη αντίδραση κι ανατροπή
Κάποια μεγάλη συμφωνία μηχανεύεσαι σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο και το μυαλό σου είναι κολλημένο σε πιθανά σενάρια. Με την αναδρομή του Ποσειδώνα την Τρίτη, κερασάκι στην τούρτα γίνονται τα μπερδέματα, οι παρεξηγήσεις, η ασάφεια και οι καθυστερήσεις στο σπίτι και το γραφείο, όσο κι αν έχεις προσπαθήσει για το αντίθετο. Έχε το νου σου να μη βασίζεις πράγματα σε ψέματα, ανακρίβειες και υπερβολές και βρεθείς αστήρικτος. Ο Ήλιος στον Καρκίνο από την Πέμπτη φέρνει το μυαλό, τις γνώσεις, τον ακαδημαϊκό και συγγενικό εξοπλισμό σου, ακόμη και ένα ταξίδι, προς υποστήριξή σου, και σε βοηθάει να δεις ποια είναι τα δεδομένα των οικονομικών και συναισθηματικών σου σχέσεων. Το κάνεις με διάθεση να διαφυλάξεις, ίσως όμως γίνεις αναίτια συναισθηματικός, εγωιστής και υπερευαίσθητος. Όπως και να έχει, ό,τι ειπωθεί, συμφωνηθεί και μαθευτεί, θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι η ρουτίνα σου, σωματική, προσωπική κι επαγγελματική, δεν είναι ούτε όσο δεδομένη, ούτε όσο αποτελεσματική κι ευχάριστη νόμιζες, αλλά ανοιχτή σε αναθεωρήσεις, ρήξεις και βελτιώσεις.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Στο μυαλό σου οι σχέσεις γιατί βρίσκεσαι προ εκπλήξεως, θετικής ή αρνητικής
Συζητήσεις, συναντήσεις, διαπραγματεύσεις και συνεργασίες είναι το μενού της κοινωνικής και προσωπικής σου ζωής, αφού εκεί σε σπρώχνουν η ρουτίνα από τη μία, η ελπίδα να της διαφύγεις από την άλλη. Δεν σε βοηθάει ιδιαίτερα η αναδρομή του Ποσειδώνα από την Τρίτη, καθώς εγγυάται επικοινωνιακή και νοητική θολούρα, ασάφεια, μπερδέματα, παρεξηγήσεις και κυρίως την επιθυμία σου να ξαναμιλήσεις, να ξαναδείς ανθρώπους, μέρη κι απόψεις που δεν σου πάνε απολύτως. Αν καταφέρεις να μην εξαπατήσεις τον εαυτό σου και τον απέναντι, να οργανωθείς όσο καλύτερα μπορείς στις μετακινήσεις και τα ραντεβού σου και να έχεις υπομονή με τα μηχανήματά σου, έχεις κάνει σχεδόν ό,τι καλύτερο μπορείς. Ο Ήλιος στον Καρκίνο και η επιθυμία για στενότερες προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις φωτίζει τον γάμο και τις συνεργασίες σου και κάνει φορτισμένες γνωριμίες και διαπραγματεύσεις να πάρουν αστραπιαία τον δρόμο για πιο συμβατικά σχήματα. Αν τώρα είσαι σε σχέση, μπορεί να σημάνει την εκ θεμελίων ανανέωση ή και ρήξη της.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Παλεύεις με την καθημερινότητα και προσπαθείς να μαζεύεις τα νεύρα σου
Η καθημερινότητά σου θέλει ζογκλερική δεξιοτεχνία, ωστόσο τουλάχιστον γίνεται με αφορμή ευχάριστα πράγματα, είτε δημιουργικά, είτε ερωτικά, είτε για τα παιδιά σου. Οι πολύ πραγματικές σχετικές υποχρεώσεις και η αναδρομή του Ποσειδώνα στις 19 σε οδηγούν να θυμηθείς και ενδεχομένως να ενδώσεις στις παλιές σου συνήθειες (βλέπε και: μπάχαλο) σε συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο. Προσπάθησε να μείνεις ρεαλιστής στην οικονομική σου διαχείριση και να αποφύγεις οποιεσδήποτε γκρι ζώνες. Παράλληλα μην παραδίδεσαι αμαχητί σε συναισθηματικές συνήθειες, ειδικά αν αυτές περιλαμβάνουν αυτολύπηση κι εσένα σε ρόλο θύματος. Ο Ήλιος στον Καρκίνο και μαζί του ο σύντροφος, οι συνεργάτες σου ή η απουσία τους σε βοηθούν να βρεις καλύτερο μπούσουλα στο πρόγραμμα, τη ρουτίνα και την υγεία σου. Βέβαια, επειδή αυτόν τον καιρό μοιάζεις με οδοστρωτήρα που τον έχουν βάλει να σιδερώνει πουκάμισα, μπορεί απλά να αποφασίσεις ότι τα πράγματα δεν παίρνουν διορθώσεις και χρειάζεται να τιναχτούν όλα στον αέρα ή τέλος πάντων να αναθεωρήσεις τα πάντα εσωτερικά και να αρχίσεις εκ νέου.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Μην αφήνεις την αμφιβολία να σε καταβάλλει, απόλαυσε το θετικό που συμβαίνει
Σε ένα ευχάριστο λεκτικό και κοινωνικό παιχνίδι βρίσκεσαι, με φλερτ, δημιουργικότητα, συναίσθημα, ευαισθησία, διασκέδαση, το οποίο τροφοδοτείται από τον κοινωνικό σου κύκλο, τις συνεργασίες και τη σχέση σου. Δέξου το για ό,τι είναι, καθώς με την αναδρομή του κυβερνήτη σου, Ποσειδώνα, από τις 19 οι αμφιβολίες για τον εαυτό, την εικόνα και τις σχέσεις σου επιστρέφουν δριμύτερες. Πάρε χρόνο για να επεξεργαστείς ό,τι έχει συμβεί κι έχεις συνειδητοποιήσει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά μείνε μακριά από καταχρηστικές συμπεριφορές σε κάθε επίπεδο. Αλκοόλ, ψέματα, αναίτια αυτοθυσία, θυματοποίηση, φανατική προσκόλληση σε ανθρώπους, ιδέες και καταστάσεις και αυτολύπηση, δεν βοηθούν ούτε πρόκειται να απαλύνουν τις δραστικές αλλαγές στις σκέψεις, τις σχέσεις, την επικοινωνία, τις διαπραγματεύσεις σου, ούτε να λύσουν εκκρεμότητες που τις μπλοκάρουν. Φρόντισε ευλαβικά το σώμα και τη ρουτίνα σου. Ο Ήλιος στον Καρκίνο θα φροντίσει να στο ανταποδώσει κι αυτή, φτιάχνοντάς σου τη διάθεση, φέρνοντάς σου έναν έρωτα, καλύτερη σχέση με τα παιδιά σου ή μεγαλύτερη δημιουργικότητα.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5