1821 Digital Gallery
Τα ζώδια της εβδομάδας
ΤΕΥΧΟΣ 654
COSMIC TELEGRAM

Τα ζώδια της εβδομάδας

Κριέ, έχε στο νου σου ότι θα χρειαστεί να βάλεις αρκετό νερό στο κρασί σου για να καταλήξεις σε συμφωνία όσον αφορά την τσέπη σου

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Διάφορες συμβάσεις και η πίεση που σου προξενούν
Η ρουτίνα των ημερών και οι αρκετές συναναστροφές απαιτούν από σένα περισσότερη διπλωματία και προσοχή στα λεγόμενά σου από ό,τι συνήθως. Αν διαχειριστείς με επιτυχία την προσωπική πίεση που σου δημιουργεί αυτό, θα δεις άμεσα τα οφέλη στην κοινωνική κι επαγγελματική σου ζωή. Παράλληλα, μετά τις καταχρήσεις των εορτών, είναι καλή περίοδος για να αναθεωρήσεις το πρόγραμμα άσκησης, διατροφής και γενικά το πώς διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου, προς το υγιεινότερο. Προς το τέλος της εβδομάδας προσπάθησε να αποφύγεις τις ηθελημένες ανακρίβειες και συγκαλύψεις στη σχέση σου με τον σύντροφό σου ή τους συνεργάτες σου, ακόμη κι αν υπάρχει δόλωμα οικονομικής ή συναισθηματικής αμοιβής. Όσον αφορά την τσέπη σου, η περίοδος φέρνει στο προσκήνιο προς αναδιαπραγμάτευση συμβόλαια, διακανονισμούς, διατροφές ή και το κοινό πορτοφόλι. Έχε στο νου σου ότι θα χρειαστεί να βάλεις αρκετό νερό στο κρασί σου για να καταλήξεις σε συμφωνία. Τέλος, ο Ερμής ορθόδρομος από τις 15, σε βοηθά να βγάλεις νόημα με όσα συμβαίνουν στη δουλειά, στην υγεία και στη σχέση με τα αδέρφια σου.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Βρες ισορροπία ανάμεσα σε κοινωνικοποίηση και ξεκούραση
Αν έχεις τη δυνατότητα, αξιοποίησε την περίοδο των εορτών για να κάνεις κούρα ξεκούρασης και χαλάρωσης. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι συγκλονιστικό ή δαπανηρό, καθότι τα οικονομικά σου σε προβληματίζουν ακόμη. Άδραξε ό,τι ευκαιρία σου δοθεί να βρεθείς στο ύπαιθρο ή να κάνεις μία εκδρομή, καθώς και να περάσεις χρόνο με τους συγγενείς σου. Καλύτερα να μην απομονωθείς στο σπίτι, για να μη θαφτείς κάτω από τα πολλά ζητήματα προς επίλυση, κι αν έρθουν στο προσκήνιο παράμεινε το κατά δύναμη ανοιχτός σε αυτά που ακούς, ειδικά από σύντροφο και παιδιά, η τάση είναι για πολύ δράμα. Απόφυγε την ξέφρενη διασκέδαση και την υπερκατανάλωση αλκοόλ και φαγητού και δώσε έμφαση σε μέρη κι ανθρώπους όπου η προσποίηση είναι περιττή. Προς το τέλος της εβδομάδας ειδικά, ο πειρασμός να κλειστείς στο καβούκι σου και στη σχέση σου μπορεί να σου δίνει μία αίσθηση δύναμης κι ελέγχου, ωστόσο σου κοστίζει σαφώς σε ειλικρίνεια και ποιότητα συντροφικότητας.


Σχετικα
Ζώδια 2018
Ζώδια 2018

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Περνάς φιλίες, χόμπι και σχέδια από ψιλό κόσκινο, αναγκαστικά
Η περίοδος των εορτών κάνει καλό στην κοινωνική σου ατζέντα, αν και φέρνει τη σχέση με την οικογένεια στο προσκήνιο, δημιουργώντας κάποιες δεύτερες σκέψεις για τα σχέδιά σου και τις φιλίες σου. Η ερωτική σου ζωή, αν και μάλλον έντονη αυτό τον καιρό, δεν είναι ακριβώς ειδυλλιακή, αφού γίνεται η αφορμή για αρκετή εσωτερική τριβή και συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Αυτό που μπορείς να αποφύγεις είναι το να σκεπάσεις τη ζήλεια ή τον φόβο σου με αδιαφορία. Προς το τέλος της εβδομάδας είναι μία πολύ καλή περίοδος για να ασχοληθείς με το τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα των προσωπικών κι επαγγελματικών σου σχέσεων, από το κρεβάτι μέχρι τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Η επιστροφή του κυβερνήτη σου Ερμή σε ευθεία πορεία την Κυριακή θα αποκαταστήσει τις εσωτερικές σου ισορροπίες και την αρμονία στο σπίτι σου, ανοίγοντάς σου το πεδίο για να ασχοληθείς περισσότερο και με θετικό πρόσημο με τις φιλίες, τα χόμπι και ό,τι σχεδιάζεις για το μέλλον.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 23 - 29 Μαΐου 2022
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 23 - 29 Μαΐου 2022

Οι συνθήκες σε οδηγούν σε ωριμότερη και πιο αποτελεσματική συμπεριφορά
Συνέχισε να δείχνεις ιδιαίτερη φροντίδα για το τι λες σε επαγγελματικό και κοινωνικό πλαίσιο, ειδικά μέχρι την Κυριακή, οπότε ορθοδρομεί ο Ερμής. Βρίσκεσαι στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να αθετήσεις υποσχέσεις ή να κάνεις δύο βήματα πίσω στην προσέγγισή σου, φρόντισε να αναλάβεις την ευθύνη σου. Οι προκλήσεις αυτές φαίνεται να ευνοούν τελικά τις συνεργασίες και τις προσωπικές σου σχέσεις, αφού ενθαρρύνουν πιο στοχευμένη και ώριμη δράση. Κοινώς, παρά το αρχικό ζόρι, τελικά σου δίνεται η ευκαιρία να ικανοποιήσεις την ανάγκη σου για ελεύθερο χρόνο και πιο χαλαρές ασχολίες, καθώς και να βάλεις πέντε πράγματα στη σειρά με τον σύντροφό σου. Φρόντισε μόνο να μη γίνεις επιθετικός λεκτικά, ακόμη κι αν αυτή την περίοδο δεν περνάς όσο καλά ξέρεις ότι μπορείς στα ερωτικά σου και δεν είσαι όσο δημιουργικός θα ήθελες στις συνεργασίες σου. Ξεπερνάς κακές συνήθειες και νοοτροπίες σε πολλά επίπεδα, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτή τη στιγμή ορατό.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ανανεωτική αλλαγή ρουτίνας, όμως το τρέξιμο παραμένει
Η ρουτίνα σου αλλάζει αυτές τις ημέρες, αφού αντί να τρέχεις για μαθήματα αρχίζεις να τρέχεις για εκδρομές και εξόδους. Σταθερή αξία παραμένει η πολύ γεμάτη καθημερινότητα και οι έξτρα συγγενικές υποχρεώσεις. Η ποιοτική αυτή αλλαγή καλύπτει πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με τον γάμο και τη δουλειά σου και τελικά μεταφράζεται σε καινούργιες προτάσεις και υλικό και δημοσιοσχετίστικο κέρδος. Παρ’ όλα αυτά, το πιο ανάλαφρο κομμάτι της ερωτικής σου ζωής φαίνεται να έχει φρενάρει κάπως προς στιγμήν, είτε λόγω θεμάτων που σχετίζονται με τα παιδιά σου, είτε γιατί οι οικογενειακές υποχρεώσεις επιβαρύνουν ιδιαίτερα την καθημερινότητά σου, είτε γιατί σου έχουν πέσει πολλές συνειδητοποιήσεις μαζί. Πάντως η επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία την Κυριακή αποκαθιστά την αισιοδοξία σου σε ό,τι αφορά την τσέπη και το μέλλον σου κι έτσι σταματάς να περνάς από τόσο ψιλό κόσκινο, φιλίες, σχέδια και τις ασχολίες του ελεύθερου χρόνου σου. Η πιο χαλαρή αυτή στάση σε ανοίγει σε νέες παρέες και οικονομικές προτάσεις.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Εορταστικό άγχος που όμως δεν σε πτοεί
Οι αποφάσεις που έχεις να πάρεις και οι σκέψεις που κάνεις σχετικά με την καριέρα και τον γάμο σου αποτελούν παράγοντα στρες, κυρίως γιατί διστάζεις να δεις τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία. Φαίνεται ότι για να κατευνάσεις τον εαυτό σου και να επιβεβαιώσεις την αξία σου, το ρίχνεις στο σεξ/φλερτ και στη διασκέδαση, σαν να μην υπάρχει αύριο. Τελικά ή αλλαγή παραστάσεων που φέρνουν οι γιορτές σε βοηθάει να κάνεις το βήμα που χρειάζεσαι και να δεις τα πράγματα διαφορετικά. Δεν είναι ότι σου φεύγει διά μαγείας τον άγχος, όμως με την επιστροφή του κυβερνήτη σου, Ερμή, σε ευθεία πορεία την Κυριακή, καταφέρνεις να βάλεις σε σειρά το μυαλό σου και να δεις τι είναι τι. Η τακτοποίηση αυτή βοηθά να διευθετήσεις θέματα οικονομικών συνεργασιών και το τι οφείλεις σε δημόσιο και τράπεζες. Παράλληλα είσαι διατεθειμένος να βάλεις νερό στο κρασί σου στη σχέση με τα παιδιά, τους γονείς και τα αδέρφια σου, πράγμα που ευνοεί το οικογενειακό κλίμα.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Η οικογένεια και οι υποχρεώσεις τείνουν να αναστείλουν το πρόγραμμά σου
Αναμμένα τα αίματα και αυτή την εβδομάδα, αφού ακόμη και η λίμπιντό σου και η επιθυμία σου να είσαι με τον σύντροφό σου και να αφιερώσεις χρόνο στην ερωτική σου ζωή τείνει να καταπιέζεται λόγω συμβατικών και οικογενειακών υποχρεώσεων. Παράλληλα, οι μέρες σε βάζουν σε διάθεση να ολισθήσεις σε συμπεριφορές και νοοτροπίες που έχεις ξεπεράσει, είτε γιατί θυμάσαι τα παράπονά σου, είτε γιατί στα θυμίζουν οι συγγενείς σου. Η αναδιαπραγμάτευση συμφωνιών για χρήματα καθώς και ζητημάτων που σχετίζονται με τα αδέρφια σου, προς το τέλος της εβδομάδας, δεν σε αφήνει ιδιαίτερα ικανοποιημένο, αν και βοηθά να εκτονωθεί ένα μέρος της έντασής σου. Η επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία στις 15 δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για να συζητήσεις με νέα επιχειρήματα όσα σε απασχολούν και προβληματίζουν σε σχέση με τους συνεργάτες και τον σύντροφό σου. Η απόφασή σου να το κάνεις, σε βοηθάει να αποδεσμευτείς μία και καλή από παλιότερα προβλήματα και ουτοπικές προσδοκίες.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Βρίσκεις ευχαρίστηση ακόμη και στο  πιο απαιτητικό πρόγραμμα
Η δουλειά και οι αγγαρείες ρουτίνας δεν λένε να σε αφήσουν σε ησυχία λεπτό, όμως καταφέρνεις και αντλείς ευχαρίστηση από τις σχετικές επαφές και μετακινήσεις. Αναφαίνονται στο προσκήνιο καινούργιες επαγγελματικές συνεργασίες, αν και στην πράξη ακόμη είναι θολές οι οικονομικές λεπτομέρειες και το ακριβές σχέδιο. Πάντως τα πράγματα οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση. Παρομοίως και στα ερωτικά σου, που επωφελούνται πολύ ουσιαστικά από το ξέσκασμα των γιορτών. Οι μέρες φέρνουν κάποια αναστάτωση στις εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες, τις φιλίες και τον προϋπολογισμό σου κι αυτό σου προξενεί λίγο άγχος. Ωστόσο η επιλογή σου να λειτουργήσεις με (κάπως) μεγαλύτερη σύνεση βοηθάει τελικά και την τσέπη σου, αλλά και τη συνεννόηση σε όλα τα επίπεδα. Με την επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία την Κυριακή, επανέρχονται σε μία νέα κανονικότητα τα χόμπι και οι φιλίες σου και, επί του πρακτικότερου, το πώς διευθετείς τις οικονομικές σου συνεργασίες και τις σχετικές υποχρεώσεις απέναντι σε δημόσιο και τράπεζες.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Οι έξωθεν διαφορετικές απόψεις σού χαλάνε το γιορτινό γλυκό
Τείνεις να κατηγορήσεις το αφεντικό σου, τον σύντροφό σου, τους συνεργάτες σου, γιατί δεν σ’ αφήνουν να εκφραστείς όπως θέλεις, είτε πρόκειται για ερωτική εξομολόγηση, είτε για κάποιο πρότζεκτ με το οποίο ασχολείσαι. Καλό θα ήταν ωστόσο να μην ξεσπάσεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό για να «περάσεις καλά» ό,τι και να γίνει. Χρειάζεται ένα μέτρο, γιατί σε γενικές γραμμές τα έξοδά σου είναι στα πάνω τους. Επιπλέον, προς το τέλος της εβδομάδας μπαίνεις σε διαδικασία να περάσεις από κόσκινο ό,τι έκανες, ό,τι σκέφτηκες και είπες. Ενώ παράλληλα υπάρχει περίπτωση να βρεθείς αντιμέτωπος και με εκκρεμούσες οικονομικές σου υποχρεώσεις. Όσο πιο λογικά φέρεσαι, λοιπόν, τόσο το καλύτερο κι ας το βρίσκεις ίσως κάπως ξενέρωτο. Από την Κυριακή, οπότε και επιστρέφει σε ευθεία πορεία ο Ερμής, καταφέρνεις να βρεις καλύτερο κώδικα στον γάμο και στις συνεργασίες σου και να δεις αυτούς που ήταν απέναντι να βρίσκονται στο πλάι σου, πράγμα το οποίο ενισχύει περαιτέρω τη δημιουργικότητά σου, την καλή σου διάθεση, τον έρωτά σου.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ενεργοποιείσαι με το ζόρι και με ευχάριστα αποτελέσματα σε δουλειά κι έρωτα
Κάτι κάνεις σωστά στην αρχή της εβδομάδας και βλέπεις την ερωτική σου ζωή και ό,τι δημιουργικό πρότζεκτ σε απασχολεί αυτό τον καιρό να παίρνουν τα πάνω τους. Φαίνεται ότι η δυσκολία συνεννόησης με τους συγγενείς σου και ό,τι προβλήματα αντιμετώπισες με τα μαθήματα και τις υποχρεώσεις σου μετατράπηκαν σε αποφασιστικότητα, έστω και με αρκετή γκρίνια και σπρώξιμο από τους δικούς σου. Το ζήτημα είναι ότι πήρες μπρος και οδεύεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζεται να επιδείξεις λίγο μεγαλύτερη φροντίδα για την υγεία σου, με την έννοια του να μην επιστρέψεις σε επιβλαβείς συνήθειες ή να μην κάνεις αυτά που ξέρεις ότι σε ενοχλούν, γιατί η αντίδραση του σώματός σου θα είναι άμεση. Επιβάλλεται επίσης να διοχετεύσεις αυτό το περίεργο μείγμα ενεργητικότητας και εξάντλησης που αισθάνεσαι. Οτιδήποτε σε βοηθά να εκφραστείς ενδείκνυται, από το να γράψεις, να τραγουδήσεις, να φτιάξεις ένα γλυκό, μέχρι το να ντυθείς πιο ευφάνταστα.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Η ερωτική και συναισθηματική σου ζωή προς στιγμήν σε μπερδεύουν
Η ερωτική και συναισθηματική σου ζωή εν γένει είναι ένας παράγοντας μπερδέματος, ασυνεννοησίας και γκάφας αυτές τις μέρες, τα οποία επεκτείνονται φυσικά πολύ πέρα από τον σύντροφό σου. Όσο εκτιμάς το κωμικό της κατάστασης και δεν έχεις ιδιαίτερες προσδοκίες και απαιτήσεις συνέπειας και ακρίβειας από τις επαφές και τις μετακινήσεις σου, είσαι εντάξει. Έτσι, με το χιούμορ, θα αποφύγεις να πέσεις και να πάρεις προσωπικά το κομφούζιο που σου συμβαίνει, γιατί ευκαιρίες θα έχεις σίγουρα. Μάλλον οι μέρες σε βάζουν σε βαθύ υπαρξιακό προβληματισμό και φέρνουν στην επιφάνεια ό,τι ανησυχίες έχεις για την καριέρα και τον γάμο σου και παράλληλα για το πώς ταιριάζουν (ή δεν ταιριάζουν) οι φιλίες, οι εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες και τελικά τα σχέδιά σου στην επαγγελματική και κοινωνική σου ατζέντα. Η επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία την Κυριακή σού δίνει τη νοητική και λεκτική καθαρότητα που χρειάζεσαι για να εκτιμήσεις τι ακριβώς σου συμβαίνει σε ερωτικό και συναισθηματικό γενικότερα επίπεδο.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Εξελίξεις που εκ πρώτης όψεως φαίνονται αρνητικές, όμως σε βοηθούν τελικά
Οι υποχρεώσεις που σχετίζονται με το σπίτι, την οικογένεια και τον γάμο σου, επιβαρύνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό σου αυτές τις ημέρες και διαταράσσουν την ηρεμία σου, τουλάχιστον ως την Κυριακή. Με την ορθοδρόμηση του Ερμή, εκτός από το να πληρώνεις, προχωράνε συμφωνίες και κουβέντες που υπόσχονται κέρδη. Η εστίασή σου στο να βελτιώσεις τη ροή των οικονομικών σου, καθώς και το να φροντίσεις καλύτερα το σώμα σου, δημιουργεί αρκετή αναστάτωση στα σχέδια, τις φιλίες, τις εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες, τελικά όμως σε φέρνει ενώπιον των σωστών ανθρώπων. Σε επίπεδο παρεών, μαθημάτων και ταξιδιών, διευρύνεται η γκάμα σου, αν και δεν μπορείς να επωφεληθείς άμεσα. Χρειάζεται πρώτα να κάνεις ορισμένες αλλαγές που αναβάλλεις σε επίπεδο γάμου, καριέρας και κοινωνικού κύκλου, για να μπορέσεις να επωφεληθείς πλήρως από τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Τέλος, καλό είναι να προσπαθήσεις να κρατήσεις ένα μέτρο σε αλκοόλ και φαγητό, αν και οι περιστάσεις θα σε σπρώχνουν στην αντίθετη κατεύθυνση.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5