1821 Digital Gallery
Stardust 640
ΤΕΥΧΟΣ 640
COSMIC TELEGRAM

Stardust 640

Τοξότη, αποχαιρέτα τις συνήθειες και τις βολές που χάνεις

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Αποχαιρετάς κακές συνήθειες και νοοτροπίες που ξεπέρασες
Η αρχή της εβδομάδας σε βρίσκει σε σχετική αρμονία με το εορταστικό κλίμα, αφού και τις εξόδους θέλεις και με συγγενείς και σόγια κάνεις τα απαραίτητα. Εσωτερικά, τώρα, τα πράγματα είναι κομματάκι πιο βαριά για δύο λόγους. Πρώτον σε χτυπάνε κάτι περίεργες ανασφάλειες και υποψίες ότι κάτι πηγαίνει στραβά στα ερωτικά σου. Δεύτερον ακόμη και τα ευχάριστα που κάνεις φαίνεται να έχουν έναν αέρα αποχαιρετισμού, σαν να μη σε καλύπτουν πλέον και ξέρεις ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στον επόμενο τόνο. Η είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερο στις 20 ανοίγει διετία υπερμέγιστων κοινωνικών κι επαγγελματικών αλλαγών με σημαία την υπέρβαση της άρνησής σου και της αδιαλλαξίας σου και στα δύο μέτωπα. Το εφέ θα είναι ζόρικο, αλλά τελικά θα σε σπρώξει προς τα πάνω αν αποδεχτείς την ευθύνη της αλλαγής που φέρνει. Η εβδομάδα κλείνει με μία εκπνοή ανακούφισης, αφού προπαραμονή Χριστουγέννων ορθροδρομεί ο ανάδρομος Ερμής, λύνεται ο γλωσσοδέτης και συνειδητοποιείς ότι τα πρόλαβες όλα και τώρα μπορείς να το διασκεδάσεις!


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Γιορτινή παράνοια που φεύγει στο παρά πέντε
Στο παρά πέντε κι ακόμη να σε «πιάσει» ικανοποιητικά το πνεύμα των εορτών. Αισθάνεσαι κάπως τρελός στα ερωτικά σου, αφού εξωτερικά τα πράγματα πηγαίνουν μια χαρά, όμως εσωτερικά είσαι βέβαιος ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα και περιμένεις πότε θα πέσεις μέσα. Τα καλά νέα είναι ότι ο Κρόνος στον Αιγόκερο από τις 20 θα σε βοηθήσει να βγεις από τον λάκκο της παράνοιας στον οποίο ζεις τελευταία και να καταλάβεις ότι το πρόβλημα δεν είναι οι άλλοι, ούτε οι συνθήκες, αλλά το σκεπτικό σου, το οποίο χρειάζεται επιτέλους να ξεκολλήσει από τα πιστεύω που έχεις από την πρώτη δημοτικού. Η επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία το Σάββατο είναι άλλη μια βοήθεια καθώς θα αποκαταστήσει ένα μέτρο επικοινωνίας πρωτίστως με τον σύντροφο, δευτερευόντως με τα παιδιά σου και θα σε βοηθήσει να μοιραστείς και να λύσεις αρκετά δύσκολα θέματα που αφορούν τα οικονομικά, τη σεξουαλική σου ζωή και το θέμα της οικειότητας. Πάνω στην ώρα για αποφυγή σφαγών στο γιορτινό τραπέζι...


Σχετικα
Νέα Σελήνη στον Τοξότη
Νέα Σελήνη στον Τοξότη

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Επικοινωνίες στη θέση τους επιτέλους
Για το γεγονός ότι η επικοινωνία πραγματικά πηγαίνει με την όπισθεν στη σχέση και τις συνεργασίες σου φταίει το ότι ο συνηθισμένος τρόπος επικοινωνίας και αυτά που απολάμβανες, έχουν χάσει το λούστρο τους. Κάτι μέσα σου σού λέει ότι είναι ώρα για αλλαγή, αλλά δεν έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται και πώς ακριβώς να κινηθείς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο λιγότερα λες, τόσο το καλύτερο. Η είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερο στις 20 θα σε βοηθήσει αλλά ως ένα σοκ αποκάλυψης που σου δείχνει τη σαβούρα που κουβαλούσες ανέκαθεν σε φοβίες δέσμευσης, οικειότητας, σεξουαλικότητας, συναισθήματος και ανέχειας. Το καλό είναι ότι το βλέπεις όλο κι ότι δεν σ’ αρέσει, έχεις βοήθεια για να το ξεφορτωθείς. Επιπλέον η ορθοδρόμηση του κυβερνήτη σου Ερμή το Σάββατο, ξανανοίγει τα κανάλια επικοινωνίας στη σχέση σου και με την οικογένειά σου, πάνω στην ώρα για να κερδίσεις και φέτος το ετήσιο λεκτικό «ματσάκι» στο τραπέζι των εορτών...


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης 17.05.2022
Τα Ζώδια της Τετάρτης 17.05.2022

Ηθικόν ακμαιότατον και πτώμα από τις γιορτινές προετοιμασίες
Κάτι σε γιορτινή γριπούλα ή υπερκοπωσούλα σε περιτριγυρίζει αυτές τις ημέρες και καλό θα ήταν να μπουκώσεις ό,τι βιταμίνη βρεις μπροστά σου για να το αποφύγεις. Είναι γεγονός ότι δεν βοηθάει ιδιαίτερα ο χαμός που έχεις να διαχειριστείς, ούτε το χρήμα που βλέπεις να φεύγει από την τσέπη σου. Βοηθάει σίγουρα η θετική ψυχολογία λόγω των ευχάριστων στα επαγγελματικά σου και σίγουρα το ότι κουρασμένος - ξεκουρασμένος η καθημερινότητά σου είναι πολύ πιο ευχάριστη από ό,τι έχει υπάρξει τα τελευταία πολλά χρόνια. Η είσοδος του Κρόνου στον ζωδιακό σου άξονα στις 20 σηματοδοτεί το τέλος της υπομονής σου σε πολλά θέματα που αφορούν τη σχέση και τις συνεργασίες σου. Οι συνθήκες σε ωθούν να ξεφύγεις από το πρέπει και την κοινωνική σύμβαση και να οριοθετήσεις, διαλύσεις, ξεφορτωθείς ό,τι σου έχει αλλάξει τα φώτα την τελευταία διετία, αφού πια δεν μπορείς να ανέχεσαι τα πάντα χάριν μιας ταμπέλας. Ο Ερμής, ευθύς από τις 23, σε βοηθάει επίσης να επιλύσεις πάσης φύσεως εκκρεμότητες.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η υπερβολή, της υπερβολής, την υπερβολή κοκ
Η πρόθεσή σου είναι σαφώς να περάσεις καλά και να διασκεδάσεις όσο περισσότερο μπορείς με τον άνθρωπό σου αυτές τις ημέρες, αλλά δεν σε συντρέχουν ούτε η τσέπη σου, ούτε το πρόγραμμα των εξωεπαγγελματικών σου ασχολιών και οι ανάγκες των φίλων σου. Έτσι, λοιπόν, καλό είναι να αντισταθείς στη γιορτινή μελαγχολία και νοσταλγία και να μη φέρεις, έτσι για το καλό, τις μνήμες του πρώην σου ή την γκρίνια του έτους στο γιορτινό τραπέζι, αντί για κουραμπιέδες. Σύμμαχός σου ο Κρόνος στον Αιγόκερο από τις 20, που θα σου κόψει το πολύ (υπερβολικά πολύ όμως) δράμα και την γκρίνια για την καθημερινότητά σου και θα σε γειώσει όμορφα, αφού δεν θα σου αφήσει ούτε ρανίδα έξτρα ενέργειας για να σπαταλάς σε ασήμαντες και περιττές φροντίδες, ασχολίες κι έγνοιες. Μόλις ξεπεράσεις την άρνησή σου, θα σου δείξει καινούργιους και αποτελεσματικότερους τρόπους. Τέλος, ο Ερμής ευθύς από το Σάββατο διασφαλίζει ότι τελικά και λεφτά βρίσκεις και το πρόγραμμά σου φτιάχνεις και πολύ ωραία περνάς!


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Σου ξημερώνει ότι στραβά το πήγαινες, κι αστράφτεις και βροντάς
Με την οικογένεια και το σπίτι σου έχεις να κάνεις αυτές τις μέρες και μάλιστα με τις αγαθότερες των προθέσεων, έλα όμως που για λάιτ χριστουγεννιάτικα πραγματάκια πηγαίνεις και πάνω σε δράκους πέφτεις και βρίσκεσαι να διαπραγματεύεσαι παραλείψεις, παράπονα, μυστικά ακόμη και ασθένειες, στα καλά των καθουμένων. Υπερμέγιστος σύμμαχός σου ο Κρόνος στον Αιγόκερο από τις 20, ο οποίος θα σου δείξει πολύ καθαρά τι χρειάζεσαι για να είσαι δημιουργικός, χαρούμενος και (ναι, ναι) ερωτευμένος και πόσο αυτό στην πράξη δεν έχει καμία σχέση με αυτό που φανταζόσουν ή αυτό που η οικογένειά σου σού έμαθε να περιμένεις. Προφανώς και οι επιλογές που έχουν γίνει με άλλα κριτήρια θα εκτοξευθούν από τη ζωή σου με αστρονομική ταχύτητα και ανάλογο ψυχολογικό κόστος. Είναι όμως ο χώρος για το καινούργιο. Το θεαματικό των εορτών είναι ότι δεν μένεις εχέμυθος για όλα αυτά και με τον κυβερνήτη σου Ερμή σε ευθεία πορεία από το Σάββατο, ετοιμάζεσαι να ξεσπαθώσεις στο οικογενεικό σου περιβάλλον.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Συναισθηματικές εξομολογήσεις και πόρτα στην οικογενειακή καταπίεση
Δεν καταφέρνεις να αποφύγεις τελείως μία αίσθηση γιορτινής μελαγχολίας μέσα σε όλο το τρέξιμο και τις συναντήσεις που σε σπρώχνουν η δουλειά, οι εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες και οι φίλοι σου. Ξανασκέφτεσαι και κουβεντιάζεις τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς σου στόχους μάλλον επιφανειακά, μέχρι το πέρασμα του Κρόνου στον Αιγόκερο στις 20 που ετοιμάζεται να σε ανακαινίσει εκ βάθρων. Σε βοηθάει να ξεφορτωθείς την τεράστια αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην οικογένειά σου (και τη δουλειά σου μη σου πω) και να αποχωριστείς από πρακτικές και πεποιθήσεις που τελικά σου δημιουργούν ανασφάλεια, κόπωση και περιορίζουν το ποιος είσαι. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, είναι ωστόσο μια τεράστια απελευθέρωση. Η επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία το Σάββατο κεντρίζει τη συναισθηματική σου χορδή και σε προετοιμάζει για φορτισμένες εξομολογήσεις και συναντήσεις (συνοδεία άφθονου αλκοόλ) καθ’ όλη την περίοδο των γιορτών και ίσως και για μία πιο ξέφρενη από ό,τι συνήθως συμπεριφορά όπου πας να εκτονώσεις την καταπίεση μίας διετίας με τη διασκέδαση δύο εβδομάδων.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Τα κάνεις όλα και συμφέρεις και οι γύρω το εκμεταλλεύονται
Καλέ μου Σκορπιέ, είσαι πολύ έτοιμος να απολαύσεις τη μαγεία των γιορτών και το βαθύτερο νόημά τους, με τις εξόδους σου, το μελομακάρονό σου, το εορταστικό σου σεξάκι, αλλά αυτό που συνειδητοποιείς τελικά είναι ότι οι οντότητες που λέγονται α) αφεντικό β) εκτεταμένο συγγενολόι γ) παρέα δ) σύντροφος, δεν έχουν άντερα ούτε όρια. Συνειδητοποιείς ότι πρέπει να κοπούν πολλές υπερβολές σε όλα τα μέτωπα. Στο πλευρό σου, ο Κρόνος στον Αιγόκερο από τις 20, που σε βοηθάει να κάνεις τις ρυθμίσεις σου σχεδόν αναίμακτα αφού σου δίνει άλλη ευελιξία και σε βοηθά να περιορίσεις τους τύπους στο απαραίτητο, στις καθημερινές σου συναλλαγές. Φέρνει και τις σωστές γνωριμίες στη ζωή σου επιτέλους, σε όλα τα επίπεδα. Τέλος ο Ερμής, ορθόδρομος από το Σάββατο, βοηθάει τα οικονομικά σου, ξεκολλώντας τα χρήματα που καταλήγουν στο κοινό προτοφόλι, και τα όποια επιχειρηματικά σου σχέδια. Παράλληλα ξεκολλάει και το θέμα του σεξ και έτσι τα Χριστούγεννα σε βρίσκουν αρκούντως ικανοποιημένο.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Κι αποχαιρέτα τις, τις συνήθειες και βολές που χάνεις
Έχεις την εντύπωση ότι με την απόσυρση του Κρόνου από το ζώδιό σου θα ξαναβρείς τον παλιό καλό σου εαυτό. Εν μέρει ισχύει, τρέχεις για διασκέδαση, σεξολογήματα, παρέες, ταξίδια και δεν ξέρω κι εγώ τι. Το θέμα είναι ότι κάτω από την επιφάνεια έχεις μία επίμονη υποψία ότι παίζεις και λίγο θέατρο και μάλιστα σε λάθος έργο. Η αλήθεια είναι ότι ο Κρόνος, από τις 20, παίρνει αμπάριζα το θέμα απόλαυση και βόλεμα και διασφαλίζει ότι θα γίνουν κι εδώ οι απαραίτητες αλλαγές για να εκφράζεσαι ορθά. Ενηλικιώνει τη σχέση σου με το χρήμα, το φαγητό και το σεξ (ζητήματα που επιτέλους μαθαίνεις να σέβεσαι) και κατανοείς ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο και τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Με την επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία στο ζώδιό σου, στις 23, ευτυχώς το μυαλό σου και τα λόγια σου μπαίνουν σε σειρά και καταφέρνεις να βγάλεις μια σχετική άκρη για το τι ακριβώς σου συμβαίνει τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Αποσύρονται οι νεφέλες από το μυαλό σου
Στην αρχή της εβδομάδας καλύτερα πάρε ρεπό και κάτσε σπίτι να κοιμάσαι, να κάνεις σεξ, μάσκες ομορφιάς και αφρόλουτρα και στο ενδιάμεσο να κλαις (εσωτερικά) τη μοίρα σου. Μεγάλο μέρος της κούρασης αυτής φεύγει με την είσοδο του κυβερνήτη σου Κρόνου στο ζώδιό σου. Είναι λες και ξαφνικά καθαρίζει η ομίχλη και αντιλαμβάνεσαι ότι «τα πρέπει και τα μη» σού χαλάνε άσχημα την ψυχολογία και ότι πρέπει λιγάκι να σταματήσεις να αυτοπεριορίζεσαι/ λογοκρίνεσαι/ μαστιγώνεσαι Βρίσκεις έναν βαθμό ευελιξίας και με αυτόν οριοθετείς τις ευθύνες σου απέναντι στο περιβάλλον σου, ξεφορτώνοντας την ευθύνη για τα πάντα από τους ώμους σου. Το εφέ είναι πολλοί αποχαιρετισμοί αλλά κι ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα της σαβούρας από τις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις που σε απελευθερώνει, σε ξαλαφρώνει και σου επιτρέπει να είσαι περισσότερο ο εαυτός σου. Με την επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία καταλαβαίνεις πόσο έχεις αφήσει ρουτίνα, παρέες και συγγενείς να αλώσουν τον εσωτερικό σου χώρο και λες, no more. Κατά προτίμηση μην αρρωστήσεις για να το αποδείξεις.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η αρχή του τέλους για όλη τη σαβούρα της ζωής σου
Ανακατεύεσαι στα συνηθισμένα σου εορταστικά πράγματα με φίλους, παρέες, ομαδικές ασχολίες, χόμπι και γενικά μαϊντανοκαταστάσεις πάσης φύσεως. Το κλίμα δεν είναι άσχημο, ωστόσο βλέπεις πάρα πολύ καθαρά ότι κάποια πράγματα προσεγγίζουν την ημερομηνία λήξης τους ειδικά σε ό,τι αφορά το πώς συνδυάζεις σχέση και φίλους, επαγγελματικές κι εξωεπαγγελματικές ασχολίες. Ο Κρόνος στον Αιγόκερο από τις 20 είναι η καμπάνα της Αγιάς Σοφιάς που σημαίνει το τέλος της ανασφάλειας, των μυστικών, των φοβιών, των κόμπλεξ που κουβαλάς επάνω σου από γεννησιμιού σου. Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη διαδικασία γιατί θα θέλεις να κρατήσεις αυτό που σε πληγώνει επειδή νομίζεις ότι είναι κομμάτι σου. Δεν είναι, όμως. Προς το παρόν απόλαυσε την αποκατάσταση του κλίματος στη σχέση σου, με την ορθοδρόμηση του Ερμή το Σάββατο, και άφησε τα πολύ σοβαρά θέματα που πρόκειται να επιλύσεις για μετά τις γιορτές. Το μόνο που πρέπει να φροντίσεις καλύτερα άμεσα είναι η υγεία σου και το κορμί σου: πού το βάζεις, πώς το τρέφεις, πού το κοιμίζεις.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Βρίσκεις τη φωνή σου και δυσαρεστείς αρκετούς
Δεν ξέρεις τι αμαρτίες πληρώνεις κι έχεις να αντιμετωπίσεις τέτοιον χαμούλη στη δουλειά και στην κοινωνική σου ζωή, χρονιάρες μέρες. Τα πράγματα θα ήταν πιο λάιτ, αν δεν είχες και την υποψία ότι είσαι σε λάθος καριέρα επαγγελματικά και κοινωνικά κι ότι μάλιστα σου τελειώνει. Το πέρασμα του Κρόνου στον Αιγόκερο στις 20 θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις στο επόμενο στάδιο της ζωής σου, ματαιώνοντας με συνοπτικές διαδικασίες ανεδαφικά σχέδια. Παράλληλα χαλαρώνεις την αίσθηση ευθύνης (τη λες και σύνδρομο Μητέρας Τερέζας) που αισθάνεσαι απέναντι στους φίλους σου απομακρύνοντας από τη ζωή σου τους ανθρώπους που απλώς περιμένουν να τους λύσεις τα προβλήματά τους. Η ξεκούραση είναι μεγάλη, αν και εσύ θα καταφέρεις να στεναχωρηθείς. Η επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία το Σάββατο δίνει τα πρώτα δείγματα της αλλαγής, με σένα να παίρνεις ξεκάθαρη (όσο μπορείς, βρε αδερφέ) θέση απέναντι σε οικογένεια και σύντροφο, ακόμη κι αν αυτό αφαιρέσει κάτι από την αρμονία των εορτών.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5