Κοσμος

Ο Μπόρις Τζόνσον υπεβλήθη σήμερα σε χειρουργική επέμβαση

Το πρόβλημα υγείας του δεν είχε περάσει απαρατήρητο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον © EPA / ANDY RAIN

Μπόρις Τζόνσον: Χειρουργική επέμβαση για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας - Το πρόβλημα υγείας και η προγραμματισμένη εγχείρηση.

Ο Μπόρις Τζόνσον υπεβλήθη σήμερα (20/6) το πρωί σε χειρουργική επέμβαση, θέλοντας να δώσει τέλος σε ένα πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Μπόρις Τζόνσον αισθάνεται πολύ καλά μετά την επέμβαση που έκανε στα ιγμόρεια, υπό γενική αναισθησία, και σήμερα το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με συνεργάτες του. «Επέστρεψε στο γραφείο του» και αύριο θα προεδρεύσει του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον έφτασε στο νοσοκομείο γύρω στις 6 το πρωί και επέστρεψε στο σπίτι του έπειτα από περίπου 10 ώρες. Η επέμβαση αυτή ήταν προγραμματισμένη «εδώ και κάποιο διάστημα».

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Μπόρις Τζόνσον ακούστηκε πολλές φορές να «ρουθουνίζει» σαν να είχε κρυολογήσει. Τον Απρίλιο του 2020 ο Βρετανός πρωθυπουργός νοσηλεύτηκε επί αρκετές ημέρες, όταν προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, χρέη πρωθυπουργού ασκούσε ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ.

Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ εξήγησε ότι ο Ράαμπ, που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθώς και ο Σάιμον Κέις, ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος του δημόσιου τομέα και γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, είχαν ενημερωθεί για τη χειρουργική επέμβαση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ