Κοσμος

Μεντβέντεφ: «Ποιος είπε ότι η Ουκρανία θα υπάρχει σε δύο χρόνια;»

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας δεν σταματά να προκαλεί και να απειλεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπως και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απειλεί με αφανισμό την Ουκρανία
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπως και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απειλεί με αφανισμό την Ουκρανία © Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images/Ideal Image

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απειλεί την Ουκρανία, τονίζοντας: «Ποιος είπε ότι η Ουκρανία θα υπάρχει ακόμη στον παγκόσμιο χάρτη σε δύο χρόνια;».

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πριν από χρόνια, ήταν η «ελπίδα» της Δύσης για μια μετριοπαθή Ρωσία που θα ερχόταν πιο κοντά στη Δύση. Πλέον, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σταματά να εξαπολύει απειλές και να κάνει τη μία προκλητική δήλωση μετά την άλλη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και για χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, καθώς συνεχίζεται ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος.

Αυτήν τη φορά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε στο Telegram: «Απλά μια ερώτηση: Ποιος είπε ότι η Ουκρανία θα υπάρχει ακόμη στον παγκόσμιο χάρτη σε δύο χρόνια;».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και πρώην πρωθυπουργός έχει πει μεταξύ άλλων ότι αν χρειαστεί «θα διακόψουμε τις σχέσεις με τη Δύση».

Οι δηλώσεις Μεντβέντεφ δείχνουν τι επιδιώκει η Ρωσία στην Ουκρανία

Λίγa 24ωρα πριν δώσει την εντολή για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες περιοχές στο Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουχάνσκ). Στο διάγγελμά του ελάχιστες ώρες πριν τα ρωσικά τεθωρακισμένα εισβάλουν στα ουκρανικά εδάφη και ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί σε Οδησσό και Κίεβο, ο Πούτιν είχε αμφισβητήσει την ύπαρξη του ουκρανικού έθνους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με το Κίεβο να απαντά ότι οι δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου έρχονται να επιβεβαιώσουν πως ο πραγματικός στόχος του Πούτιν είναι «να καταστρέψει τον ουκρανικό πολιτισμό».

Όταν ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις Μεντβέντεφ, απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι η Ουκρανία έχει μεγάλα προβλήματα». Και πρόσθεσε ότι το Κίεβο αρνείται να περιορίσει τους εθνικιστές που υπάρχουν στους κόλπους του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ