Κοσμος

Mεντβέντεφ: Μπορεί να διακόψουμε σχέσεις με τη Δύση, αν χρειαστεί

«Θα συνεχιστεί η επιχείρηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μεντβέντεφ απειλεί τη Δύση: Κατάσχεση κεφαλαίων ξένων πολιτών και εταιρειών στη Ρωσία -Η εισβολή θα συνεχιστεί
Ντμίτρι Μεντβέντεφ © Getty Images/Ideal Image

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τόνισε πως αν χρειαστεί η Ρωσία θα διακόψει τις σχέσεις με τη Δύση.

«Η επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα συνεχιστεί στο σύνολό της μέχρι να επιτευχθούν όλα τα αποτελέσματα που υπέδειξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος Mεντβέντεφ. 

Παράλληλα είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία δεν θα αλλάξουν τίποτα και η επιχείρηση για την προστασία της περιοχής του Ντονμπάς θα πραγματοποιηθεί πλήρως. «Φυσικά, οι κυρώσεις της ΕΕ δεν θα αλλάξουν τίποτα. Αυτό είναι ξεκάθαρο ακόμη και σε αδαείς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ» είπε ο Μεντβέντεφ, τονίζοντας πως οι δυτικές κυρώσεις δίνουν έναν καλό λόγο στη ρωσική ηγεσία να αναθεωρήσει τις σχέσεις της με τις χώρες της Δύσης. «Αν χρειαστεί θα διακόψουμε τις σχέσεις μας» τόνισε.

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην κατάσχεση κεφαλαίων Ρώσων πολιτών και ρωσικών εταιρειών στο εξωτερικό,

«Θα μπορούσαμε τώρα, έπειτα από την αναστολή της ρωσικής συμμετοχής στο Συμβούλιο της Ευρώπης, να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή στη Ρωσία».

Πριν μερικές μέρες μάλιστα ο ίδιος είχε πει με αφορμή τη διακοπή πιστοποίησης του Nord Stream 2: «Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέδωσε εντολή να σταματήσει η διαδικασία πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Καλά. Καλώς ήρθατε στον γενναίο νέο κόσμο όπου οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν πολύ σύντομα 2.000 ευρώ για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ