- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολιτογραφήθηκε Ουκρανός ο Ρώσος δημοσιογράφος που καταδίκασε τη ρωσική εισβολή
Ο Αλεξαντρ Νεβζόροφ έχει διαφύγει με τη σύζυγό του από τη Ρωσία
Ο Αλεξαντρ Νεβζόροφ, ο Ρώσος δημοσιογράφος που καταδίκασε την εισβολή στην Ουκρανία, πήρε την ουκρανική υπηκοότητα.
Η Ουκρανία χορήγησε υπηκοότητα στον διακεκριμένο Ρώσο δημοσιογράφο Αλεξαντρ Νεβζόροφ, ο οποίος διέφυγε από τη Ρωσία με τη σύζυγό του, αφού κατήγγειλε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Παρασκευή (3/6) ένας ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος.
Η Ρωσία επιδιώκει τη σύλληψη του Νεβζόροφ, κατηγορώντας τον για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με αυτό που η Μόσχα επιμένει να παρουσιάζει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την αποναζιστικοποίηση στην Ουκρανία. Αυτός και η σύζυγός του διέφυγαν από τη Ρωσία τον Μάρτιο.
Ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε ότι οι αρχές στο Κίεβο χορήγησαν υπηκοότητα στον Νεβζόροφ και τη σύζυγό του Λίντα.
«Θύμα» η Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία, καταγγέλλει ο Ρώσος δημοσιογράφος
Ο Νεβζόροφ επιβεβαίωσε ότι έλαβε την ουκρανική υπηκοότητα σε ανάρτησή του στο Telegram, στην οποία είπε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας αποτελεί ένα έγκλημα του οποίου το θύμα είναι η Ουκρανία.
«Παίρνω το μέρος του θύματος. Και είμαι ευγνώμων σε εκείνους τους βασανισμένους, απελπισμένους, αιμόφυρτους ανθρώπους της Ουκρανίας που μου επέτρεψαν να πάρω τη θέση μου ανάμεσά τους» είπε.
Η Ρωσία ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Νεβζόροφ, του οποίου το κανάλι στο YouTube έχει πάνω από 1,8 εκατομμύρια συνδρομητές, αφού ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σκόπιμα ένα μαιευτήριο στην Μαριούπολη. Η Ρωσία αρνήθηκε τον βομβαρδισμό, κατηγορώντας την Ουκρανία για «σκηνοθετημένη πρόκληση».
Η έρευνα ξεκίνησε αφότου η Ρωσία τον Μάρτιο ψήφισε νόμο που προβλέπει ποινές φυλάκισης έως και 15 ετών για σκόπιμη διάδοση «ψευδών» ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε νόμο που απλοποίησε την απόκτηση της ουκρανικής υπηκοότητας για τους Ρώσους που διώκονται για πολιτικούς λόγους στη χώρα τους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.