Κοσμος

Ζελένσκι: Μαιευτήριο στη Μαριούπολη βομβάρδισε η Ρωσία

«Παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το μαιευτήριο στη Μαριούπολη που βομβάρδισε η Ρωσία
Το μαιευτήριο στη Μαριούπολη που βομβάρδισε η Ρωσία @ZelenskyyUa/Twitter

Στη Μαριούπολη μαιευτήριο δέχτηκε βομβαρδισμό από τη Ρωσία. «Παιδιά κάτω από τα συντρίμμια» αναφέρει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Βίντεο με τις εικόνες καταστροφής.

Στη Μαριούπολη καταστροφές σε μαιευτήριο προκάλεσε ο βομβαρδισμός από τη Ρωσία, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν μαιευτήριο στη Μαριούπολη, την πόλη - κλειδί στην Αζοφική Θάλασσα, η οποία παραμένει υπό πολιορκία.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι «παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια» και κάλεσε τη Δύση να προχωρήσει επιτέλους σε ζώνες απαγόρευσης πτήσεων πάνω από πόλεις στην Ουκρανία, ώστε να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί.

Russia destroys Ukrainian maternity hospital in Mariupol

Ζελένσκι για ρωσικό βομβαρδισμό σε μαιευτήριο στη Μαριούπολη - Η ανάρτηση στο Twitter

«Μαριούπολη. Απευθείας χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων σε μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία. Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνένοχος και θα αγνοεί τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα» έγραψε στο Twitter o Ζελένσκι.

Και πρόσθεσε: «Σταματήστε τις δολοφονίες. Έχετε τη δύναμη αλλά φαίνεται να χάνετε την ανθρωπιά».

Ο βομβαρδισμός σε μαιευτήριο στη Μαριούπολη από ρωσικά μαχητικά σημειώνεται μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 6χρονου κοριτσιού από αφυδάτωση στην ίδια πόλη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ