Κοσμος

Ουκρανία: 6χρονο κορίτσι πέθανε από αφυδάτωση στη Μαριούπολη

Βρέθηκε παγιδευμένο στα συντρίμμια του σπιτιού του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 6χρονη που πέθανε από αφυδάτωση στη Μαριούπολη
Η 6χρονη που πέθανε από αφυδάτωση στη Μαριούπολη @Twitter

Από αφυδάτωση πέθανε το 6χρονο κορίτσι στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, το οποίο παγιδεύτηκε στα χαλάσματα του σπιτιού του μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό.

Στη Μαριούπολη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η πόλη μπροστά στην Αζοφική Θάλασσα είναι χωρίς νερό και ρεύμα. Πολιορκείται από τον ρωσικό στρατό, ο οποίος συνεχίζει τους βομβαρδισμούς. Άμαχοι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά.

Ένα από τα θύματα ήταν και η Tanya Moroz. Το 6χρονο κορίτσι πέθανε από αφυδάτωση, έχοντας εγκλωβιστεί κάτω από τα χαλάσματα του σπιτιού της.

Όταν οι διασώστες έφθασαν κοντά της, ήταν ήδη νεκρή. Την ανέσυραν από τα συντρίμμια του σπιτιού της. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι είχε πεθάνει από αφυδάτωση, σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Telegraph». Ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Vadim Boychenko, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το τραγικό συμβάν και απηύθυνε νέα έκκληση στη διεθνή κοινότητα να σταματήσει η ρωσική εισβολή.

Ζελένσκι για Μαριούπολη: «Ένα παιδί πέθανε από αφυδάτωση. Το 2022»

Στο 6χρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του στη Μαριούπολη από αφυδάτωση, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε σημερινή του ομιλία, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την εισβολή των Ναζί.

«Στη Μαριούπολη, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, μάλλον έπειτα από την εισβολή των ναζί, ένα παιδί πέθανε από αφυδάτωση. Ακούστε με σήμερα, αγαπητοί εταίροι. Ένα παιδί πέθανε από αφυδάτωση. Το 2022» τόνισε ο Ζελένσκι, καλώντας εκ νέου τη Δύση να πιέσει περισσότερο τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα που παρουσιάζουν την εικόνα του νεκρού κοριτσιού στη Μαριούπολη, κάνουν λόγο για μια ακόμη φωτογραφία - σύμβολο του πολέμου στην Ουκρανία, όπως η αντίστοιχη με την τραυματισμένη δασκάλα στο Χάρκοβο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ